חוקרים מאיטליה ערכו סקירת ספרות נרחבת וניתוח סטטיסטי על מנת לבדוק את הקשר בין צריכת אלכוהול ובין הסיכון לחלות במלנומה. פרסומים שונים בתחום דיווחו על תוצאות שאינן חד משמעיות. במחקר מסוג מטה-אנליזה, נכללו 20 מחקרים אשר התפרסמו בין השנים 1986 -2006 במאגרי מידע שונים ומקיפים. סה"כ 10,555 מקרי מלנומה ו-1.6 מיליון נחקרים המהווים את קבוצת הביקורת. כל המחקרים התייחסו למלנומה וצריכה של משקאות אלכוהוליים כלשהם. המחקרים נערכו באירופה, ארצות הברית, אוסטרליה ודרום-אמריקה. על פי עיבודים סטטיסטיים, נמצא קשר חיובי בין צריכת אלכוהול ובין הסיכון להתפתחות מלנומה. התוצאות מצביעות על סיכון כפול למלנומה בקרב אלו אשר צרכו אלכוהול בכמויות הגבוהות ביותר, בהשוואה לאלו שצרכו אלכוהול בכמויות הנמוכות ביותר, במהלך החיים. כמו כן, כל עלייה של 10 גרם אלכוהול (כוס משקה אלכוהולי לערך) בצריכה היומית נמצאה קשורה לעלייה של 7% בסיכון להתפתחות מלנומה.
לא נמצאו הבדלים בתוצאות בין מגדר, גיל והתאמה של משתנים אחרים, כגון חשיפה לשמש, צבע עור, שיער ועיניים, ובין סוגי האלכוהול השונים: יין, בירה וליקר בקרב המחקרים השונים.
החוקרים מציינים לסיכום, כי הממצאים מתווספים למחקרים אחרים אשר מחזקים הקביעה לפיה האלכוהול הינו מסרטן וודאי בבני אדם (על פי IARC רשות מחקר הסרטן של ארגון הבריאות העולמי), והשפעתו ניכרת גם על רקמות גוף אחרות מעבר למערכת העיכול. כמו כן, מחקר זה מחזק תוצאות של מחקרים אחרים אשר מצביעים על הקשר בין צריכת אלכוהול ולעלייה בסיכון למלנומה.
המחקר פורסם במהדורת ינואר 2018 של כתב העת המדעי European Journal of Nutrition
לתקציר המחקר באנגלית לחצו כאן.
פורסם ביוני 2018