לתרומה
חפש
הסברה והדרכה
סקירת מחקרים וחידושים בתחום הסרטן

מחקר: מי שמעשן סיגריות אלקטרוניות נחשף למתכות רעילות

עוד בנושא

הערה חשובה
המידע המובא כאן תורגם ותוקצר על ידי האגודה למלחמה בסרטן. ניתן לקרוא את המאמר המלא על פי ציון מקום פרסומו. התוכן נועד לספק מידע בלבד, ואינו משמש המלצה טיפולית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. במקרה של בעיה רפואית כלשהי יש לפנות לרופא/ה.



מחקר חשוב מצא כי אדי סיגריות אלקטרוניות הם מקור פוטנציאלי לחשיפה לעופרת ומתכות רעילות.


סיגריות אלקטרוניות מייצרות אדים על ידי חימום נוזל באמצעות סליל מתכתי.

חוקרים מאוניברסיטאות מובילות בעולם, וביניהן ג'ונס הופקינס וקולומביה בארה"ב, ואונ' גרנדה בספרד, בדקו האם פעולת חימום הסליל גורמת להעברת מתכות רעילות לנוזל האידוי בתא האידוי ולתרסיס (אירוסול). לשם כך הם בדקו את מתקני המילוי, האירוסול ושאריות הנוזל בתאי האידוי של 56 סיגריות אלקטרוניות של צרכנים שעשו בהן שימוש יומיומי.

במרבית הדגימות נמצאו ריכוזים גבוהים של אלומיניום, כרום, ניקל, עופרת, אבץ, מנגן, ברזל, נחושת, אנטימון ובדיל. חלק מהמתכות וביניהן מנגן ואבץ הופכות לרעילות בפעולת השאיפה.

ב-55% מדגימות האירוסול, תאי האידוי והמחסניות אותר קדמיום, וארסן אותר ב-10.7% מהדגימות.

בכ-50% מדגימות האירוסול אותרו ריכוזי כרום, מנגן, ניקל ועופרת גבוהים מהמותר על פי הסוכנות לרישום מחלות וחומרים רעילים (ATSDR - Agency for Toxic Substances and Disease Registry) השייכת למשרד הבריאות האמריקאי.

לסיכום, ריכוזים גבוהים במיוחד של מתכות שאותרו בתרסיס (באירוסול) ובדגימות תאי האידוי, מדגימים שמגע הסליל המתכתי בעת חימום הנוזל גורם לחדירת המתכות לנוזל המילוי. מתוצאות המחקר עולה כי סיגריות אלקטרוניות הם מקור פוטנציאלי לחשיפה ושאיפה של מתכות רעילות.

 

המחקר פורסם במהדורת פברואר 2018 של כתב העת המדעי Environmental Health Perspectives ותורגם על ידי מרכז המידע של האגודה למלחמה בסרטן.
לתקציר המחקר באנגלית

פורסם במאי 2018