לקראת יום העצמאות, שבו עולה הצריכה לבשר מעובד, קרי: נקניקיות, נקניקים, וכן בשר אדום, האגודה למלחמה בסרטן מזהירה: צריכה מוגברת עלולה להיות כרוכה בעלייה בסיכון לחלות בסרטן הושט מסוג אדנוקרצינומה.
בסקירת מאמרים חדשה שערכו חוקרים סיניים (מטה-אנליזה), נסקרו עשרה מאמרים שכללו 2,358 חולי סרטן הושט מ-7 מדינות בארה"ב ו-3 מדינות באירופה. החולים נשאלו אודות הרגלי צריכת הבשר שלהם וסגנון חייהם. החוקרים מצאו קשר חיובי מובהק בין הצריכה המוגברת של נקניקיות ונקניקים ושל בשר אדום, לתחלואה בסרטן הושט מסוג אדנוקרצינומה (EAC - Esophageal adenocarcinoma).
התחלואה בסוג זה של סרטן הושט, השכיח ביותר מבין סוגי סרטן הושט, נמצאת בעליה בארה"ב, מערב אירופה, אוסטרליה ומדינות מפותחות אחרות, במהלך 4 העשורים האחרונים והסיבה לכך אינה ברורה עדיין די צרכה. ההנחה היא , כי חומרים הנקראים ניטרטים, הידועים כגורמי סרטן (קרצינוגנים), נוצרים כאשר מכינים בשר אדום בטמפרטורות גבוהות (בטיגון או בגריל). בבשר מעובד, בנוסף לכך, מצוי חומר בשם N-Nitroso, המכיל כמויות גבוהות של ניטרטים. חומר זה ידוע כמחולל סרטן בבעלי חיים ועלול להיות מעורב בהיווצרות סרטן בבני אדם.
בסקירת המאמרים מצאו החוקרים קשר חיובי מובהק בין צריכה מוגברת של בשר מעובד ובשר אדום, לתחלואה בסרטן הושט מסוג אדנוקרצינומה. זאת, גם לאחר ששיקללו את גורמי הסיכון האחרים למחלה בקרב הנבדקים.
אחד המדדים לקשר חזק חיובי בין גורם סיכון לתחלואה הינו בדיקת העלייה בתחלואה עקב עליה במינון (מדד ה - (Dose-response . גם כאן החוקרים מצאו קשר מובהק בין עליה בצריכת סוגי בשר אלו לבין עליה בתחלואה.
לפי הגדרת משרד הבריאות בשר מעובד הינו בשר שעבר תהליך טיפול של כיבוש, הזרקת מים, עיסוי, או טבילה במים, למעט פירוק אריזה או המלחה.
המאמר התפרסם און-ליין בכתב העת Cancer Causes & Control בנובמבר 2012 ובמהדורה המודפסת בינואר 2013.