לתרומה
חפש
דף הבית
מבזקים

טקס הענקת דרגה מרגש התקיים לקצין צה"ל במיל, חולה סרטן במעון צ'ארלס קלור של האגודה למלחמה בסרטן בגבעתיים

20.04.21 00:00

טקס מרגש במיוחד התקיים היום במעון ע"ש סר צ'ארלס קלור של האגודה למלחמה בסרטן בגבעתיים, כאשר הוענקה דרגת סגן אלוף ליאיר קייקוב, בן 58, רס"ן במילואים בתותחנים, שבתפקידו האחרון שימש כסמג"ד גדוד יח"מ במיל. את הדרגה העניק לו האלוף יעקב בנג'ו.


יאיר הוא חקלאי מקיבוץ תל קציר בצפון, ממייסדי קבוצת מטיילי ארץ הצבי, גרעין נח"ל שחלק מחבריו התיישבו בתל קציר ועכשיו מטיילים אחת לחודש ברחבי הארץ יחד עם בנות ובני הזוג. יאיר אובחן כחולה סרטן לפני שלושה חודשים, זמן קצר אחרי שהחל קורס מורי דרך. בתו של יאיר, סגן אלוף אפרת קייקוב-לוי, היא קצינה מוערכת שעשתה היסטוריה בצה"ל כשמונתה כקצינה הראשונה שפיקדה על גדוד בתותחנים. בטקס הענקת הדרגה לאביה אמרה: "כשקיבלתי את דרגת סגן אלוף הבטחתי לך שאתה מהר מאוד תצמצם אליי, וקיימתי!" וריגשה מאוד את הנוכחים.


מאז גילוי המחלה יאיר מקבל טיפול למחלתו במרכז הרפואי תל השומר, ובזמן הזה שוהה יחד עם אשתו, נגבה, במעון ע"ש צ'ארלס קלור של האגודה למלחמה בסרטן הממוקם בגבעתיים. בתום הטקס, אמרה בתו אפרת, שהמעון נתן למשפחה אורך נשימה וגלגל הצלה מאז החלו הטיפולים. "מעון קלור זה מעון של מלאכים, כל הצוות כאן מלאכים. בבית חינכו אותנו לתרום, אז אנחנו כל שנה תורמים לאגודה אבל לא חושבים לאן הכסף הזה מתגלגל, והנה עכשיו הבנו את זה, מה שמדגיש עוד יותר את חשיבות התרומה," אמרה אפרת.


המעון ע"ש סר צא'רלס קלור משמש בית לחולי סרטן מהפריפריה המקבלים טיפולים במכונים האונקולוגיים של בתי החולים הגדולים באזור המרכז. המטופלים שוהים במעון במשך ימות השבוע, מוסעים לבתי החולים השונים, וחוזרים לקראת הצהריים למנוחה, ארוחות ופעילויות תרבות ותמיכה. הצוות המטפל במעון כולל אחיות מוסמכות, בעלות ניסיון בתחום הסיעוד האונקולוגי, הנמצאות במעון 24 שעות ביממה. האחיות עומדות בקשר מקצועי שוטף עם רופאי המכונים האונקולוגיים ורופאי המשפחה של המטופלים, המגובים בכוננות של רופאים מיומנים. הצוות מספק השגחה מקצועית וסיוע בהתמודדות עם תופעות הלוואי של הטיפול הכימי ו/או הקרינתי ועם מחלות רקע מגוונות.

הפנייה אל מעון קלור מתבצעת על ידי המכונים האונקולוגיים או המחלקות בהן מאושפזים החולים, באמצעות אנשי הצוות (עובד/ת סוציאלי/ת, אח/ות, רופא/ה וטכנאי/ת הקרינה) או באופן עצמאי.