שלום ד״ר,
בהמשך לשאלתי-
ביקשתי אם אפשר להתייחס למספר מדדים-
CEA ב-. 14 .8.5 היה 0.73 ב.14 .14.1 קטן מ-0.5 וב.-13 .30.9. 0.73. בחודש יולי-אוגוסט 2013 הוא עבר טיפולי קרינה.
היות והמדד עכשיו גדל ביחס לינואר 2014 ודומה למדד בספטמבר 2013 לפני טיפולי הקרינה- מה המשמעות בכל זאת שאפשר להסיק מכך? למה דווקא יצא 0.73 למשל ולא 1,2? אמורה להיות לכך משמעות לא?
העובדה שההמוגלובין ירד ל-10.5 עכשיו בחודש מאי אחרי ינואר 2014 שהיה 11.7- מה זה אמור לסמל? הירידה לא כל כך דרסטית אך מה אפשר להסיק מכך?
האם המדד MCHC שנדמה לי קשור לכדוריות דם אדומות שירד הבדיקה יש לו משמעות? כי בבדיקה קודמת הייתה ירידה בכדוריות דם אדומות אך MCHC לא ירד.
אשמח לדעת- עלייה באנזימי ALK.PHOSPHATASE, רמה נמוכה של LDH, רמה נמוכה יותר של PROTEIN TOTAL לא מקושרת לתפקודי כבד ולא עשויה להעיד על גרורות?
לגבי האלבומין שהוא 2.9 שציינת בהודעתך שתזונתו לקויה- למה הכוונה- שהוא לא אוכל כמו שצריך? אז מה אפשר לעשות ? מעצם הסרטן יורד התאבון והוא אוכל 3 ארוחות קטנות ביום.. מה את מציעה לעשות ?
בנוסף- יש מדדים כלשהם יותר אפקטיביים לבחינת מצבו מלבד CEA?
לבדוק גרורות למשל? בדיקות אולי מלבד סיטי שיש בה קרינה?
האם אפשרי עכשיו שיעבור שוב פעם טיפולי קרינה פעם נוספת ( גילוי המחלה היה ביוני 2013 ועכשיו כבר עברו 11 חודשים).
האם אפשרי לשים לו סטנד להקל על קשיי הבליעה? יש לציין שכרגע הם לא חמורים אך במהלך הזמן הם יחמירו בוודאי.. האם הסטנד אפקטיבי בשלב זה? והיכן אפשר לעשות את זה?
את ממליצה ברמת ברזל כמו שלו לקחת תוספי ברזל או שרק כשזה מתחת ל-9? האם זה לא יסכן אותו התשישות? תוספי הברזל לא מסוכנים עם התרופות שהוא לוקח? והאם הם מאריכים חיים או רק משפרים? כי אולי אם הם גורמים לפחות עייפות ייתכן והם גם מצליחים להאריך במעט את החיים.
איך אפשר לדעת מהי סוג הצואה? זה בתשובתך שכתבת.. נדמה לי שכל צואה היא צפה. והיכן ניתן להשיג אנזימי לבלב?
ולגבי מה שכתבת לי לבדוק רמת ברזל- המוגלובין זה הרי ברזל- כתבתי לך HB..
תודה,
אודה לך על מענה לשאלותיי.
שלום,
פניתי אליך בעבר לגבי סבא שלי בן 86 שהתגלה לו סרטן קיבה ביוני 2013.
הוא עבר רק טיפולי קרינה, היות בשל גילו ומחלות נלוות החליטו והוא החליט לא לעשות ניתוח ולא לקחת כימותרפיה.
בחודש יולי- אוגוסט ( עד ה-.6.8) הוא עבר טיפולי קרינה.
ב8.5.14 הוא עשה בדיקת דם ( אחרי כמעט שנה) אודה אם תסבירי לי את התוצאות ( גם ביחס לבדיקה הקודמת)-אתייחס רק לערכים הלא תקינים-
CEA 0.73 כשב-14.1 הוא היה 0.5 < וב-30.9 היה 0.73. ( ערכים של ng/ml)
אני מבינה שהגידול כבר התפשט יותר אבל מה עוד אפשר להסיק? זה שהמספר למשל לא גדול יותר מ-1 או 2 מעיד על מידת ההתפשטות?
ה-HB בבדיקה ב-8.5 היה 10.5 כשב-14.1 הוא היה 11.7. ה-HCT ב-8.5 היה 32.4 כשהבדיקה ב-14.1 היה 35.1. ה-RBC ב-8.5 היה 3.84 וב-14.1 הוא 4.03.
ה-MCHC בבדיקה ב-8.5 ירד ל-32.5 כשהבדיקה ב-14.1 הוא היה בגדר הנורמה.
ה-RDW עלה ב-8.5 ל-16.2 כש ב-14.1 הוא היה 15.5. אחוז ה-MICRO עלה ב-8.5 ל-3.1 כשב-14.1 הוא היה בגדר הנורמה.
הנויטרופילים עלו ל-8.15 ב-8.5 כשב-14.1 הם היו בגדר הנורמה. הלימפוציטים ירדו ב-8.5 ל-0.41 כשב-14.1 הם היו 0.84.
לגבי אנזימים-
אנזים ALK. PHOSPHATASE- ב-8.5 התוצאה הייתה מעבר לנורמה 125 וב-14.1 גם-121. אנזים זה נמצא בכמות גדולה בכבד, בעצמות, דרכי מרה.
האם פירוש הדבר שיש גרורות בכבד או אולי גם בעצמות?אם האנזים מופרש יותר.
גם אנזים LDH רמתו נמוכה יותר ב-8.5 -224 כשב-14.1 רמתו הייתה תקינה. האנסים נמצא ברקמות הגוף- לב, כבד, כליות.,האם זה מעיד על גרורות?
גם רמת האלבומין ב-8.5 היא 2.9 כשהבדיקה הקודמת ב-14.1 הוא היה תקין. האלבומין נוצר בכבד.
גם ה-PROTEIN-TOTAL שקשור לתפקודי כבד ב-8.5 היה נמוך יותר-6, וב-14.1 6.5.
אציין שהוא סובל מכאבי גב תכופים בלילות- אינני יודעת אם זה קשור לגרורות כבר מחודש ינואר.
בנוסף- הבחנתי בכך שקשה להוריד בשירותים את הצואה שלו במים ויש צורך כמה פעמים להוריד אותה ולהשתמש באמצעי עזר ( כגון לזרוק ניירות בפנים כדי שהצואה תרד בשירותים).
לסיכום-
אם תוכלי לפרש לי את התוצאות של הבדיקה הנוכחית ביחס לבדיקה הקודמת.
האם לפי התוצאות הנ״ל הגרורות התפשטו מעבר לאזור הקיבה? אם כן להיכן?
האם יש עוד מדדים מלבד מדד CEA לבדוק את המחלה והתפשטותה?
בהתאם ללוח הזמנים שציינתי ואופן התקדמות המחלה עד כה- כמה זמן את מעריכה שנותר לו לחיות?
הבנתי שיש תוספי ברזל שהוא יכול לקחת- האם יש צורך במרשם בשבילם? יש תוספים שאת ממליצה? האם העובדה שיקח תוספי ברזל וזה יוסיף לו מעט תחושת רעננות, זה עשוי מעט להאריך לו את החיים היות וירגיש פחות עייף? האם אפשר לשלב אותם עם התרופות ללב וללחץ דם שהוא לוקח ללא תופעות לוואי?
יש עוד משהו שאת ממליצה לקחת או לעשות?
תודה.
אני לא הבנתי.
איזה בדיקות סבא שלי יכול לעשות לגבי כאבי הגב שאין שם קרינה?
כי יש לו סרטן קיבה.
כדי לברר אם יש לו אולי גרורות בעצמות ולברר מדוע הכאבים.
הכאב גב לא מעיר משינה בלילה,
אבל במהלך היום כשהוא יושב בכורסה זה כואב.
נדמה לי שזה לא הכאב הרגיל של אנשים בגילו, שזה יותר חזק.
מיפוי עצמות זה סיטי? יש בדיקה לעצמות שלא כוללת קרינה? כי קרינה עשויה להגדיל את הגידול הקיים.
הוא כבר עבר 10 טיפולי קרינה, כדאי לחשוף אותו לעוד קרינה?
באיזה שלב בסרטן קיבה הסרטן שולח גרורות לעצמות?
האם רמת הברזל ( שיורדת בסרטן לרוב) נותנת אינדיקציה לכמה זמן נותר לחיות? כי
ישנן רמות כבר שמובילות לתשישות לפי מה שהבנתי ( למרות שעדיין ניתן להשתמש בתוספים)..
אם לא הברזל- יש אינדיקציה אחרת? תסמינים אחרים?
אולי על זה תוכלי להגיב-
בבמשך למחלתו של סבא שלי סרטן קיבה הופיעו אצלו כאבים בגב לפני שבועיים.
הוא עדיין פעיל, אך לפעמים קשה לו לשכב על הגב.
למה, האם זה אומר שיש לו גרורות בעצמות? והאם אפשר לעשות משהו להקל עליו את הכאב בגב?
פניתי אליך בעבר לגבי סבא שלי שחלה בסרטן קיבה, בן 86.
הופיעו לו דימומים מהאף, לא חזקים, בעיקר בשעות הבוקר- זה יכול להיות קשור? הוא אומר שזה מופיע בלי שהוא נוגע באף. למה זה הופיע?
בנוסף אני חליתי בדלקת ריאות, בזמן שחליתי סבא שלי עשה חיסון לשפעת ומרגע החיסון יש לו כבר שבועיים שיעול ונזלת, עם מעט התעטשויות, ללא חום- החום אפילו נמוך מ-36.6- בסביבות 35.6-36.6.
במקרה וחס וחלילה מדובר בדלקת ריאות והוא עושה צילום חזה- מה פירוש הדבר מבחינת הגידול שלו? בבדיקה האחרונה הסמן הראה שהגידול קטן.
האם עולה הסיכון שהגידול יגדל? הוא עבר 10 טיפולי קרינה- תוספת של צילום חזה עם קרינה נוספת מה היא יכולה לגרום?
הרופא אומר שזו לא דלקת ריאות אחרי שהוא בדק, אבל גם אצלי לא הבחינו בדלקת ללא צילום חזה.
שלום-
הוא לא לוקח כדורים לברזל דרך הפה.
לא ייתכן שזה נגרם מאכילת רימון הצואה השחורה?
אז מה האופציות האפשריות לטיפול- עירוי דם וקבלת ברזל דרך הפה? שתיהן יחד לעשות?
ולמי צריך לפנות? לרופא משפחה לאונקולוג?..
אני לא יודעת אם הוא ירצה ללכת למיון.. יש לו כבר 3 ימים צואה שחורה..
כמה זמן אפשרי להישאר במצב כזה?
האם מדובר במצב מסכן חיים באופן מיידי?
למה הדימום הזה קורה? האם פירוש הדבר שיש כבר גרורות בגופו מעבר לקיבה?
פניתי אליך בעבר לגבי סבא שלי בן 86 שחלה בסרטן קיבה.
לפני יומיים הופיע אצלו צואה שחורה.
מה צריך לעשות? לפנות לרופא? זו תופעה טבעית של המחלה? מה זה אומר לגבי המחלה שלו? לגבי החמרתה אולי ?השלב בו המחלה נמצאת? התפשטות אולי? אולי לגבי החמרת האנמיה?
האם יכול להיות קשר בין הצואה השחורה לבין זה שהוא החל לאכול רימון לפני גם כיומיים?
צריך לקחת אותו לרופא דחוף? אונקולוג? לתת אספקת ברזל במקרה זה?
כי באינטרנט רשום שצורה שחורה זה לא טוב.
אודה לגבי קבלת מידע מה צואה שחורה אומרת לגביו, בהקשר למצבו, ומה עושים.
שאלתי בעבר בפורום זה לגבי סבא שלי בן 86 שחלה בסרטן קיבה.
ראיתי תוכנית בטלוויזיה בה דובר על כך של קנאביס רפואי יש יכולות ריפוי בסרטן, במיוחד בסרטן קיבה.
האם נכון הדבר?
האם היית ממליצה לסבא שלי לנסות ולהשתמש?
אם כן אם למה? אם לא אז למה לא? אודה לך על הסבר קצר בנושא לכל אחת מהתשובות כי בטלוויזיה נשמע שזהו אמצעי ריפוי די יעל למרות שלא הוכר ברפואה עד היום.
אם כן אז היכן אפשר להשיג קנאביס רפואי? אולי אפשר שסבא שלי ישתמש בו באופן חלקי?
הייתי עם סבא שלי בביקורת אצל אונקולוג.
סבא שלי הוא חולה אונקולוגי-הוא בן 86, ויש לו סרטן קיבה שהתגלה במאי/ יוני, ועבר טיפולי קרינה באוגוסט.
לדבר האונקולוג התוצאות כרגע בסדר, יש ירידה קלה בברזל אבל מלבד זה כל השאר בסדר.
סבא שלי עשה בדיקת CEA אחת כך שאי אפשר לבדוק לחלוטין את התוצאות שהתקבלו היות ואמרת לי שזהו מדד השוואתי.
השאלות שלי הן כאלו:
האונקולוג קבע לו תור לעוד 3 חודשים, והמליץ על אכילה מרובה יותר של ברזל.
האם לא כדאי שהתור יהיה מוקדם יותר ולבדוק כמה שיותר את מדד ה-CEA?
לא כדאי שהתור יהיה מוקדם יותר כדי שנדע את מצב הברזל בגופו כך שאף במידת הצורך אם תחול ירידה יוכלו להזריק לו ברזל?
אגב, יש כדורים ראיתי בבית מרקחת שמעלים את רמת הברזל.
האם כדאי שיצרוך אותם (מעכשיו או ממתי אם בכלל) והאם יש להם תופעות לוואי עם תרופות אחרות ללב, לחץ דם, לכליות?
אילו מאכלים עתירי ברזל יש שהוא יכול לאכול ופחות מסוכנים עבורו ( מבחינת כולסטרול למשל - למרות שהכולסטרול בסדר אבל כדאי להיזהר לאדם בגילו) וכמה פעמים ביום/ שבוע כדאי שיאכל כדי לאזן את רמת הברזל בגופו?
אגב, כרגע רמת ההמוגלובין עומדת על 12.6 אצלו, ואמורה להיות בין 14-18.
יש לי שאלה.
אצל סבא שלי יש בעיות במתן שתן- הוא כל 20 דקות הולך לשירותים, יציאת השתן איננה רצופה אלא עם הפסקות ויש לו גם כאבים באזור הבטן (הוא מתאר את זה כגירודים)- כאילו שמגרד לו באזור הבטן כל הזמן בפנים).
האם ייתכן שהתפתח אצלו בנוסף לסרטן קיבה גם סרטן הערמונית (כי היה לו ערך PSA 8.2 בבדיקות הדם האחרונות) או שייתכן וזו תופעת לוואי של סרטן קיבה?
יש לציין שהבעיות האלו עם מתן השתן הם כבר חצי שנה בערך, מראשית גילוי הסרטן קיבה לדבריו, אז האם ייתכן שזה קשור לסרטן קיבה והאם זה הגיוני שהתפתח לו גם סרטן הערמונית בנוסף?
למי צריך לפנות במקרה כזה? לאורולוג? לאונקולוג? למי?....
מדוע אי אפשר להסיק מתוך ה-CEA דבר על התפתחות הסרטן והוא רק מדד השוואתי? הרי ערך 0.73 הוא ערך די נמוך שאמור להגיד לנו משהו בכללי לא?
גם בלי השוואה לא?
ואם ערך ה-CEA הוא השוואתי איך עוד אפשר לבדוק את התפתחות הגידול? בדיקות כלשהם..? אילו?
הי שלום,
שאלה לגביי ואינני יודעת אם זה הפורום המתאים אבל רשום שזה פורום מערכת העיכול.
עשיתי בדיקה כי בזמן האחרון יש לי תחושה שיש לי מין גוש בגרון ואני חווה מעט קשיי בליעה ובעיקר כאב בגרון וגם כאב בחזה הרבה פעמים.
עשיתי בדיקה של החיידק הליקובקטר פילורי יצאה תקינה. עשיתי בדיקה של סיב אופטי יצאה תקינה אך הוא נתן לי כדור בשם לנטון כי הוא אמר שהוא ראה שיש לי התרכזות של חומציות. אני לוקחת כדור נוסף בשם טופמקס ואני חוששת שהכדור לנטון יוריד את השפעתו (למרות שהוא לא אמור). האם כדאי לטפל בזה עכשיו בנושא של החומציות ולקחת את הכדור שהוא הביא או שיש טיפים אחרים להורדת חומציות הקיבה? הוא אמר שזו תופעה נפוצה אצל אנשים...אבל מתוך קריאה הבנתי שזה יכול להוביל למצבים של רפלוקס ואף סרטן הושט בחוסר טיפול...
מה כדאי לעשות? האם יש טיפים להורדת החומציות בלי תרופות? האם בטיפול תרופתי לעולם לא תהיה יותר חומציות? כדאי לי לקחת את הכדור? והחומציות תיעלם? כי אנחנו אוכלים כל הזמן ולא תמיד מאכלים טובים לנו שעשויים להגביר חומציות.
אגב, אני בת 25.
סבא שלי עשה בדיקת דם ובדיקת סמנים ואלו התוצאות שהתקבלו:
CEA = 0.73 ng/ml
PSA= 8.22 ng/ml
UREA =73 ( ערכים נורמליים בין 17-43)
CREATENINE 1.21 ( ערכים נורמליים 0.67-1.17)
URIC ACID 9.6 (ערכים נורמליים 3.5-7.2)
ALK.PHOSPHATASE 126 (ערכים נורמליים 30-120)
HB =12.6 (ערכים נורמליים 14-18)[
HCT = 36.3 ( ערכים נורמליים 42-52)
RBC= 4.1 ( ערכים נורמליים 4.70-6.10)
מה התוצאות? תוכלי לפרש לי?
האם האנמיה אצלו חמורה? האם לפי סמן CEA זה אומר שהגידול נעלם או קטן מאוד- כי הערך יצא די נמוך לא? הגידול בקיבה פיתח גרורות?
עד כמה יש סיכון שיש לו סרטן הערמונית לפי PSA?
כל אלו הם הממצאים החריגים שיצאו לא תקינים בבדיקת דם.
האם יש צורך לבדוק דברים נוספים, עוד סמנים להתפתחות הסרטן קיבה לדעתך? עד כמה סמן CEA מדויק ומהימן בתוצאותיו?
מה היית ממליצה לו לעשות לפי התוצאות, אם יש המלצות?
אזכיר שסבא שלי בן 86 עבר לבינתיים רק טיפולי קרינה של 10 מפגשים.
לסבא שלי שוב חזרו לפני 3 ימים כאבים בבטן. לא מאוד חזקים אבל מאוד לא נעימים ונראה שלעיתים הוא סובל. האם יש דרך להקל עליו שלא יהיו לו הכאבים האלו בבטן או להחליש אותם וממה הם נגרמים?