ולא אמר כלום....
תודה על התשובה.
"המוגלובין 12 לנשים נחשב לנורמלי.. סוכר תקין. רוב הבדיקות ברוך השם נראות לא רע. תפקודי כבד גבוהים ויש טריגליצרידים גבוהים".
קיצר הסטיברגה עוזרת או הורגת?מזה הדבר הזה ...
מחכה לתשובה ממך...
תודה
היי דר' הוברט מה שלומך?
אמא שלי בת 43 עברה כרית של מעי הגס והתגלו גרורות בכבד בערך 9 סמ ועוד קטנות ובנוסף שתי גרורות קטנות בריאה השמאלית.
הרופא המליץ על סטיברגה לאחר שעברה במשך שנה כימותרפיה וזה רק החמיר... כרגע אנחנו בשבוע השלישי שהיא לוקחת סטיברגה...יש לה צהבת והאישונים שלה צהובים היא גם מבולבלת שוכחת דברים כמובן שהקול שלה חלש והיא כל הזמן עייפה ויש לה גם בעיות בבליעה היא אומרת שזה נתקע וקשיי נשימה.וגם יש לה בצקת ברגליים... כפי שהבנת היא חלשה מאד .. האונקולוג שלה ראה אותה לפני כמה ימים נתן לה פוסיד לבצקת ובנוגע לשאר הדברים לא עשה כלום...
מה את אומרת? ההשפעות של הסטיברגה חמורות נורא ואה בבדיקות דם שרופא המשפחה לא טרח להסביר כי הוא כבר וויתר אז פניתי לנתרופטית שאני מכירה ואמרה לי
ראיתי את הפרסומים שיש פה באתר ויצרנו קשר עם הבית חולים אבל אמרה שכרגע אין שום מחקר.
יש לך עוד מידע על זה?
שלום דר' הוברט אילה,
אם את זוכרת אמא שלי בת 43 עשתה ניתוח במעי הגס והסירו את הגידול ולאחר חודשים שלוש עשו פיט סיטי ומצאו גרורות בכבד. האם לא מקובל לעשות ישר פיט סיטי? למה אחרי שעשו את בדיקת הקולונסקופיה לא עשו ישר פיט סיטי? אולי כל זה היה נמנע?
בכל מקרה, אחרי שנה של טיפולים ואחרי שעשתה טיפול כימו ופיט סיטי בחודש חמישי הראה קצת החמרה בגרורות בכבד ובסבב שני לא נתנו טיפול ביולוגי הורידו את האוסטין וקיבלה רק אירוטקן ולפני חודש וחצי סיימה עם הטיפול הזה וב26/11 היה לה פיט סיטי ובפיט סיטי מתברר שישנם גרורות מתחת ל1.3 ס"מ גם בריאות! ובנוסף הגרורות שהיו בכבד גדלו ל8 ס"מ אנחנו בהלם מהתוצאות ואמא שלי במצב יחסית קשה לא צפינו לזה.
יכול להיות שהטיפול הכימו השפיע לרעה והאיץ את הגידול או משהו כזה? האם יש הערכה כל כמה זמן הגרורות גדלות? מצרפת אליך את הבדיקות של הפיט סיטי האחרון.
אתמול הרופא המטפל הציע טיפול בסטיברגה אבל ממה שקראתי באינטרנט זה לא תקף לגרורות בריאות, האם יש הצלחה בכלל? האם זה מקטין את הגרורות? או רק מאריך חיים? ואנחנו מנסים לברר איפה ניתן לקבל את התרופה וצריכים לחזור אלינו אבל לא יודעים כמה זמן זה ייקח. מה אפשר לעשות במצב כזה? האם יש אפשרות רק לסטיברגה? אין דרך אחרת?
שלום רב דר' הוברט מה נשמע?
רציתי לשאול את דעתך בנוגע לאתר הזה-
http://nurielmeni.blogspot.co.il/
תוך כדי חיפושים בגוגל מצאתי את האתר הזה...האם לדעתך יש פה משהו שאפשר לנסות? אמא שלי בת 42 ויש גרורות בכבד שקרובות לכלי הדם כתוצאה מסרטן במעי הגס...היא כרגע סיימה סיבוב שני אבל ראשון של טיפולים כימותרפים שהיו קצת קשים מהסיבוב הראשון....עוד חודש יש לה בדיקת פיט סיטי ונראה משם לאן מתקדמים או היה תעשה עוד סיבוב של טיפולים חודש וחצי או ניתוח.
האם יש משהו חדש שלדעתך יכול לעזור? רופא אחד אמר לנו שאפשר להפוך את המחלה כרונית ולחיות עם זה..אני לא מבינה איך זה יתאפשר כשיש פיזור משני בכבד והסרטן פעיל.
בנוסף...בואי נגיד בדרך הכי קל השאמא שלי לגמרי השתגעה...היא מרוכזת רק בעצמה וחושבת דברים כמו למשל שהשכנים שלנו אמורים לטוס לחו"ל אז היא חושבת לעצמה ומספרת לאבא שלי "מה יקרה אם המטוס שלהם יפול באמצע? " ואז מתחילה לבכות או שבת דודה שלה היה לה מחלה בכבד ואחותה נמצאת בחו"ול אז אמא שלי דואגת מה יקרה אם המחלה של הבת דודה תחזור שנית ואחותה בחו"ל ולא תוכל לעזור לה....
אני לא יודעת מה לעשות המצב משגע לגמרי...היא נשמעת לי מאד לא שפויה מה את חושבת שאפשר לעשות? כאילו אני בטוחה שזה לא קל....אני גם הייתי צריכה לעבור קולונסקופיה וכמעט מתתי רק מזה שחיכיתי לתוצאות הבדיקה ואצלה זה רק החמיר.
תודה רבה על הכל!
מהשנה האחרונה...עשיתי השוואות אבל אני לא מבינה כלום....מה את יכולה להסיק מזה? האם זה דבר טוב שהערכים עולים או יורדים? אני מנסה להבין ולדעת איפה אנחנו עומדים.
שלום דר' הוברט.
אשמח לשמוע את חוות הדעת שלך בהשוואת שתי בדיקות Pet ct של אמא שלי שעברה ניתוח להסרת סרטן מעי הגס ולאחר מכן התגלו גרורות בכבד.
אשמח להבין בשפה פשוט איפה אנחנו עומדים עכשיו.
כרגע המלצות הרופאים זה לעשות ניתוח בכבד וקראתי שיש באתר הזה כמה אפשרויות לניתוח בכבד כמו למשל ניתוח בהקפאה והקרנה בלייזר וכאלה.
לפי מה ייקבע איזה סוג ניתוח יערך? והאם יש סיכוי להחלמה לגמרי ושתוחלת החיים תהיה ארוכה?
תודה מראש.
היי... דק הוברט מה נשמע?
לא יודעת אם את זוכרת אבל ההודעה שלי למטה גם כן. . אמא שלי עברה ניתוח ועכשיו התגלה גרורה אחת הכבד והשניי הרופא לא מתייחס לזה כגרורה.לאמא שלי יש "מחזור" כבר חודש ימים בערך... השבוע יש לה תור לרופא ננשים.. האם יתכן שזה נגרם מהטיפול כימי והביולוגי שהיא עושה ויש שיבושים בגוף או שיש בעיה אחרת? שבוע שעבר עברה טיפול שלישי בלי בעיות תודה לאל והיא אמרה שהרופא ידע שיש לה עדיין דימום ובכל זאת עברה טיפול.
רק היום נודע לי שהיא הולכת לרופאת נשים אז יש מצב
שהרופא אמר לה ללכת והיא כל הזמן מסתירה את האמת נראהלי.בכלל מקרה תודה על הכל.
היי דוקטור הוברט.
דבר ראשון תודה רבה שאת פה ועוזרת !
ושנית יש לי...צירפתי לך דף סיכום של פיט סיטי שאמא שלי עשתה לפני חודשיים (עברה ניתוח להסרת הגידול ממעי הגס, גיל 42) השאלה שלי בסעיף 3 רשום נודול בבלוטת מגן לבירור ציטולוגי ולאמא שלי לא אמרו שום דבר על זה כשהיא הייתה אצל הרופא האונקולג שלה ...כאילו שהתעלמו מזה או שיותר חשוב להם הפיזור המשני בכבד? ובנוגע לסעיף 2 הרופא הזה אמר לאחר שראה את הדיסק בבירור שבשבילו זה שום דבר שהעמוד שדרה מורכב מהרבה תאים?לא זוכרת מה אמר בדיוק בכל מקרה אמר שאין מקום לדאגה...מה את אומרת על הסעיפים האלה? אמא שלי כמובן התחילה כימותרפיה..גם ביולוגי וגם כימי.
תודה רבה מקרב לב!
מהרבה לא יודעת מה אמר בכל מקרה כאילו שאין מקום לדאגה