לד"ר הוברט הנכבדה שלום רב,
אני בן 61, בריא בדרך כלל, אך מטופל בכדורים נגד לחץ דם-שהוא מאוזן.
אימי ,ז"ל, נפטרה בגיל 90 ממחלת סרטן של המעי הגס. המחלה נתגלתה אצלה בגיל 85.
אני אישית עברתי כבר פעמיים שתי בדיקות קולונוסקופיה- לפני 5 שנים ולפני שנתיים. שתי הבדיקות יצאו תקינות, ואולם בבדיקה האחרונה נמצאו מספר דיוורטיקולי(סעיפים)..כמו כן עשיתי ביופסיה של הקיבה ואף היא יצאה תקינה לחלוטין.
לפני כמה ימים עשיתי בדיקות דם והערכים של המרקר CEA יצאו 1.2.
שאלותיי:
1- האם תוצאה זאת תקינה? לפי דברי רופא המשפחה התשובה היא:כן.
2- האם תוצאה זאת יכולה לבשר על קיום מחלה? רופא המשפחה טוען שלערך כזה אין שום משמעות.(אני לא מעשן)אם היא תקינה, מדוע הערך לא יצא יותר נמוך או בערכים של 0 ? האם זה תלוי גיל? או שזה תהליך נורמלי?
3- לפי מה שהוסבר לי במכון אפידמיולוגי בבית חולים שאליו נשלחתי לברר האם אני נשא גן או מוטציות, נאמר לי שאם אימי חלתה בגיל 85, אין שום טעם לעשות בדיקות כי לגורם הגנטי אין שום חשיבות במקרים כאלה.האם הם צודקים?
4- כל כמה זמן רצוי לעשות קולונוסקופיה: כל 3 או כל 5 שנים? מנהל המכון שעשה לי את הבדיקה האחרונה טען שמספיק כל 5 שנים.
5- האם יש קשר בין הדיוורטיקולי שנתגלו בקולונוסקופיה להתפתחות מחלת סרטן במעי הגס?
6- האם בנוסף לקולונוסקופיה רצוי לעשות כל כמה זמן גם בדיקת גסטרוסקופיה?
7- מהם הסימנים שצריכים להדליק נורה אדומה בתקופה שבין עשיית בדיקות הקולונוסקופיה, כלומר בתווך של ה-5 שנים?
בתודה מראש ובאיחולי כל טוב לך.
לד"ר הוברט שלום רב,
אימי, ז"ל, נפטר מסרטן המעי הגס לפני שנה. היא הייתה כמעט בת 90 ,והמחלה נתגלתה בגופה כשנתיים לפני שנפטרה. לאחר ניתוחלהסרת הגידול, הסתבר לאחר כמה חודשים שהגידול התפשט לכבד וכן שלח גרורה אחת לאגן, וזאת למרות שעשברה טיפולים כימו-ביולוגיים. אציין שהיא טופלה באבסטין וכן בפולפוקס (עם בדיקת KRAS חיובית)
בבירור שאני ערכתי עם רופא המשפחה שלי (אני בן61 ) הוא שלח אותי לעשות בירור במחלקה האפידמיולוגית של בית חולים בצפון. זאת על מנת לברר האם אני נושא גן הקשור למחלה. ואולם האחראי על המחלקה טען בפניי שאין טעם לעשות בירור כזה והסביר לי שאם אימי חלתה לערך בגיל 85-86, הרי שהסיכוי שאני אחלה בכך נמוך ומזערי. לעומת זאת שני הרופאים הדגישו את החשיבות של עשיית קולונוסקופיה כל 4-5 שנים ואני כבר עשיתי פעמיים, כשהכל יצא תקין.כמו כן בדיקות דם וכן דם סמוי בצואה יצאו תקינות לחלוטין. מומחה אונקולוג ומנתח כבד אמר לי את אותו הדבר בנושא הסיכונים.
שאלתי: האם המומחים שקבעו שהסיכוי שלי לחלות נמוך צודקים? אציין שזה היה המקרה היחיד של סרטן המעי הגס במשפחה.
בתודה מראש
לד"ר הוברט הנכבדה שלום רב,אימי מטופלת בפרוטוקול פולפוקס+אבסטין בגלל שתי גרורות בכבד. היא בת 88 והחלה את הטיפול בתחילת יוני. המרקר CEA