לצערי הריאות אינן מתפקדות והוא עובר להוספיס.
תודה על כל התשובות במשך השנה האחרונה.
מקווה כי סוף סוף ימצאו תרופה לסרטן גרורתי.
בברכת שכולנו יהיה בריאים.
אבי עם סרטן הקיבה, לאחר קו שני של טקסול שהיה מוצלח למשך חמישה חודשים. עתה חלה התדרדרות. הבנתי שהקו השלישי צריך להיות אירנוטקאן.
לצערי, ביומיים האחרונים חלה התדרדרות והוא ממש התקשה בנשימה עד שהיה צורך להגיע לבית החולים (יש לו גרורות בריאות וגם דלקת ריאות) בבית חולים בוצע ניקוז לריאות (לי זה נראה כמו צינור של ערכת ניתוח טרוקר) . מהנקז יצאו 750 מ"ל מיד לאחר התקנתו ולאחר הלילה עוד 250 מ"ל.
לאחר הנקז מצבו השתפר קמעה והוא נושם יותר טוב אך עדיין חלש ונושם בכבדות (סטורציה 91 עם חמצן, ללא חמצן יורד מתחת ל 80).
בנוסף, יש כאבי גב אשר היו תמיד ברקע מתחילת הטיפולים (גם כאשר מצבו היה טוב יותר ) כואב לו בעיקר כשהוא הולך, אם הוא שוכב אין כאבים בגב.
האונקולוג טוען שאינו יכול לקבל כימו קו שלישי ולמעשה ימיו ספורים, מכיוון שעל פי כאבי הגב כנראה שהגרורות כבר בעצמות (למרות שהסיטי לא חד משמעי לגבי זה, הסיטי הראה שברים בחוליות לפני כחצי שנה ועתה יש רושם שהם כמעט התאחו).
השאלה היא, על פי מה קובעים את הקריטריונים למצב סופני? ברור לי שהוא לא ינצח את המחלה אך כן הייתי רוצה להשאיר פתח לכימו אם הוא יתחזק.
יש לציין שלפני חצי שנה אחרי קו ראשון היה מקרה דומה בו הקו הפסיק לעבוד והוא סבל מבצקת חריפה בריאות וקשיי נשימה חמורים. הוא התאושש לאחר כמה ימי טיפול בבית החולים ואז קיבל טקסול ומצבו התשפר עוד יותר.
האם יש עוד מה לעשות? אולי טיפול ביולוגי כלשהו ? האם ניתן לעשות עימו חסד ולתת לו טיפול כלשהו?
תודה
אבי כנראה עובר לקו שלישי בקרוב מאוד, סימנים מאוד גדולים שהקו השני כבר לא אפקטיבי - הגרורות במהלך הטיפול נשארו באותו גודל, אך לאחרונה סמנים עלו פי 3 (היה חולה בדלקת ריאות בשבועות האחרונים, האם זה קשור לכך?).
רשמת כאן (דר. הוברט) בעבר הלא רחוק כי לאחר קו ראשון של אפירוביצין ציספטלין וקסלודה וקו שני של טקסול - הקו השלישי אמור להיות אירינוטקאן.
יש לציין כי אינו מתאים לקבל הרצפטין, כלומר לא קיבל טיפול ביולוגי כלשהוא.
הבנתי מהורי שלדברי הרופא המטפל, ישנן שלוש אופציות שאחת מהן נסיונית.
האם תוכלי לשפוך אור?
לא הרגשתי כלום מאחר והכל נעשה בטשטוש שזה כמו הרדמה
אין מה לפחד, כפי שאמרתי לא מרגישים כלום בהליך עצמו. אולי יש טיפה כאבים לאחריו, אבל די מינורי.
לדעתי הפחד מהסרטן צריך לגבור על הפחד מהבדיקה, סרטן כואב ה ר ב ה יותר.
לגבי קושי רפואי בבדיקה עצמה - כאן עדיף שד"ר הוברט תענה.
תודה על התשובה
נתון נוסף הוא שבגלל שהכימותרפיה גורמת לכל אוכל שנכנס לו לפה לטעם של מתכת - הוא כבר חודשים אוכל רק דייסת סולת... אבל ממש רק את זה. אולי זה איך שהוא קשור..
בכל מקרה, האורטופד נתן לו תוספת קצליום.
תודה שוב
עברתי את הבדיקה לפני כארבעה חודשים. זאת לא ממש הרדמה אלא טשטוש. הכי חשוב הוא שלא מרגישים דבר. מה שקצת מעצבן זה הצום יום לפני אבל זה לא נורא.
אם את ממש מפחדת, ראיתי שניתן לעבור סיטי עבור הגס. אמנם לא פולשני וכואב, אך אני לא ממש יודע לומר כמה קרינה הגוף סופג בתהליך כזה.
היתרון בקולונדוסקופיה הוא שאם כבר מוצאים לך פוליפים לא סרטניים אז ניתן לכרות אותם במקום וזה כבר רווח של 100%.
בכל מקרה, בדיקת הקולונדוסקופיה יכולה לחסוך לך סרטן קטלני וסבל רב מאוד.
אבל חשוב שתקבלי תשובה מרופא כדי להבין את כל הסיכונים
קצת רקע לפני השאלה
אבי בן 69 אובחן לפני כשבעה חודשים עם סרטן קיבה שלב 4. כרגע מקבל טקסול כבר 3 חודשים לאחר 4 חודשים של קו ראשון קסלודה וציספלטין. עשה סיטי (לא PET אלא עם חומר ניגודי) ובדיקות דם (Tumor Marker) לפני כשבוע. הסיטי מראה כיווץ של בלוטות הלימפה הנגועות מ 1.4 ס,מ ל 0.6 ס"מ, כמו כן הגרורות בריאות נשארו באותו גודל מאז הסיטי הקודם לפני כשלושה חודשים. בדיקות הדם מראות ירידה בסמנים (Tumor Marker) מ 12,000 לפני כשלושה חודשים ל 850. לא ידוע על גרורות נוספות באיברים נוספים (לפחות לא זיהו בסיטי).
לאחר כל הרקע הארוך, השאלה היא האם הכימותרפיה משפיעה על פריכות העצמות או חושפת את המטופל לשברים בקלות רבה יותר מאשר אדם בריא?
אני שואל זאת מכיוון שכרגע אבי סובל בעיקר מסדק בשתי חוליות בגב שאין לי מושג איך הוא נגרם (זה קרה לפי כשלושה חודשים) סיטי ממוקד בזמנו לא הראה גרורות באיזור של הסדק.
ובימים האחרונים יש לאבי סדק או שבר בצלעות שגם לא ברור איך נגרם. מדובר על אדם שמעולם לא היו לו בעיות גב או שברים למינהם.
האם הכימותרפיה יכולה לגרום ליתר רגישות לשברים בעצמות? או שמא מדובר על גרורות שהסיטי פשוט לא מצליח לקלוט (למרות השיפור בבדיקות)?
שלום רב,
אם אבי החל לקבל טקסול השבוע כקו שני. האם הוא יכול להצטרף לנסוי RAINBOW?
שאלה נוספת, לפני כשנה כתבת כי הסתיים מחקר אשר בדק יעילות אוורולימוס בסרטן קיבה. האם יש תוצאות?
תודה מראש
איתן
אבי שוחרר אתמול מבית החולים לאחר שהיה מאושפז עם בעיות נשימה ובצקת בריאות (כתבתי על כך כבר בפורום לפני כמה ימים).
אבי קיבל בעיקר חמצן, אנטיביוטיקה ופוסיד ולאחר מספר ימים מצבו התייצב. אך הרופאים היו תמימי דעים כי הבצקת היא בגלל הגרורות בריאות שלו או ליתר דיוק בבלוטות הלימפה בתוך הריאות (זה מה שהבנתי) למרות שלא נעשתה לו אפילו בדיקה אחת כמו סיטי או פענוח הפליט שהוא היה מוציא בכמויות על ידי שיעול. כל האחנה שלהם הייתה על סמך סיטי עם חומר ניגודי (לא PET) שנעשה לפני כשבועיים. ואף פרסמתי את תוכנו בפורום זה.
לאחר שמצבו התייצב, התחילו לתת לו טקסול כקו שני כל שבוע.
לאחר כל ההקדמה הזו, להלן השאלות:
1. נאמר לי על ידי האונקולוגית שאין טעם לבצע סיטי PET מכיוון שבסרטן הקיבה כ 40% מהגרורות לא נקלטות. האם יש אמת בדבר?
2.מאחר ואנו למודי נסיון מהקו הראשון אשר בחודשיים האחרונים היה ברור שאנו עובד אך עדיין אבי המשיך לקחת את התרופות מאחר ולא הנחו אותו אחרת. השאלה היא תוך כמה זמן אמור להיות שיפור? כמובן שלא חייב להיות ששיפור כי כבר הבנתי שטקסול לא עוזר לכל מי שמקבל אותו אלא רק לאחוזים מסויימים. אך תוך כמה זמן צריך לבצע סיטי כדי לבדוק אם יש שיפור או החמרה?
3. אשמח לדעת מהן התרופות של קו שלישי לסרטן הקיבה לאחר קו ראשון של אפירוביצין, קסלודה וציספטין(מקוה שזכרתי נכון את כל השמות ואני לא מתבלבל) וקו שני של טקסול.
אבי עם סרטן הקיבה לאחר קו ראשון שהופסק באמצע בשל החמרה.
פרסמתי כאן כבר שהאונקולוגית שלו קבעה לו קו שני של טקסול.
מתסבר שבגלל שבדיקות הדם אשר הראו על אנמיה - נתנו לו שתי מנות דם. לאחר קבל מנות הדם הוא המשיך להרגיש לא טוב והתקשה לנשום ולכן הוא הובהל למיון
שם אבחנו בצקת בריאות והוא מאושפז במחלקה האונקולוגית.
שאלתי היא - אם ידוע שיש לו גרורות בריאות, האם הבצקת קשורה?
בכל אופן, ביינתים הוא לא מקבל טקסול בגלל מצבו. ואנחנו מחכים לתשובה מבדיקת ה FISH.
שאלה נוספת היא האם הוא יוכל לקבל במידה וימצא מתאים את ההרצפטין למרות הבצקת בריאות.
תודה על התשובה.
האם יש צורך לבדוק אם הגידולים של אבי הם SPARC POSITIVE או שאפשר להניח שהם לא מופיעים בסרטן קיבה?
כמו כן, קיבלנו תשובה לגבי ההתאמה להרצפטין בבדיקה ההיסטוכימית +2
ועכשיו אנחנו מחכים לבדיקת FISH
אכן החליפו לאבי את הכימו היום לטקסול בלבד.
בירור קצר העלה שם של תרופה בשם אברקסן (Abraxane) אשר לפי כל מה שרשום הינה הדור הבא של הטקסול אך למרות שהיא אושרה על ידי ה FDA ב 2005 - היא עדיין לא מותרת לשימוש בארץ.
האם שוה להתעקש על קבלת אברקסן במקום טקסול? ואם כן, היכן ניתן להשיגה.
אבי חולה סרטן קיבה בשלב 4, אובחן לפני 4 חודשים ומטופל בקו ראשון (ככל שידוע לי) באפירוביצין וקסלודה (וכנראה עוד חומר ששפרח מזכרוני).
בחודש חודשיים הראשונים אבי אמנם היה חלש מהכימו אבל דיווח על שיפור בסימפטומים שהיו לו כגון שיעולים חזקים וחוזר רצון לאכול.
כבר חודשיים שהוא מתלונן שלאט לאט הסימפטומים חוזרים לו.
הוא עבר CT עם חומר ניגודי לפני כשבוע (לא PET). למרות שאינני רופא התוצאות לא נראות לי טובות (צרפתי קובץ) ולדעתי עושה רושם שהמחלה החמירה.
מה עושים מכאן? האם צריך לעבור לקו שני? אבי רואה את האונקולוגית שלו רק פעם בשלושה שבועות ורציתי לדעת אם יש טעם להקדים.
שלחו את הביופסיה שלו למעבדה בארצות הברית (זה מה שאמרו לנו)
אבי עם סרטן קיבה דרגה 4 ומקבל כימוטרפיה כבר שלושה וחצי חודשים.
רק היום המרפאה קיבלה את התוצאות של ההתאמה ל HER 2 אך מאחר והאונקולוג בחופש עדיין לא מוסרים לנו את התוצאה.
ממה שכן הצלחנו לדלות לאחר שנתנו לנו לעיין בתוצאות היו הנתונים הבאים:
"her2 - new נמצא בדגימה מספר ..."
האם ניתן מפרט זה להסיק משהו?
רב תודות
אבי עם סרטן קיבה דרגה 4 והיה מטופל ב ציספלטין , קסלודה ועוד רעל אשר פרח מזכרוני ברגעים אלו.
היום החליפו לו את ה ציספלטין ב אפירוביצין.
הייתי מעוניין לדעת מדוע ולמה עושים דבר כזה
רב תודות.
הרופא איתו דיברתי היום, הסביר שתופעות הלוואי לא אמורות להיות משמעותיות אך כמובן זה תלוי בחולה מן הסתם.
הוא בכל מקרה המליץ על טקסטור ואף לבדוק התאמה ל HER2.
מה המשמעות של פגיעה באיכות החיים? למה לצפות בשילוב הזה? האם להתעקש על זה?
כמו כן, האם ניתן להשתמש בטקסטור גם בקו שני?
לצערי בסופו של דבר אושר לנו על ידי אונקולוג שאבי נמצא בשלב 4 של סרטן הקיבה עם גרורות לבלוטות הלימפה ולריאות.
הטיפול שהוצע לאבי, 68 במצב בריאותי תקין פחות או יותר הוא קו ראשון של ציספלטין ו קסלודה.
היום היינו אצל אונקולוג פרטי לדעה שניה והוא המליץ לנו על טקסטור במקום ציספלטין מכיוון שהשילוב עם טקסטור הוכח לא פחות יעיל ולפעמים אף משפר את תוחלת החיים.
לאבי נקבעה כימותרפיה עוד יומיים עם השילוב המקורי של ציספלטין וקסלודה. קיבלנו מכתב מהרופא הפרטי אשר ממליץ על טקסטור. אני לא יודע כרגע אם הגניקולוגית המטפלת תאשר זאת.
הייתי מעוניין לדעת האם יש מידע על יעילות הטקסטור והאם זה באמת הטיפול הנכון. כמו כן, במצבו של אבי הייתי מעוניין לדעת אם דחייה של כמה ימים או שבוע על מנת לשנות את הטיפול היא קריטית.