פרופ' דורון גרפינקל
עו"ס דנה רכבי הלרM.S.W, עו"ס מחוזית, האגודה למלחמה בסרטן.איריס ספיבק, אחותאחות מוסמכת מומחית קלינית, הוספיס בית האגודה למלחמה בסרטן. תואר שני בסיעוד מאוניברסיטת בן גורין בנגב.תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום רב
ברוב המקרים הסכון אינו גבוה והחשיפה אינה משמעותית
עם זאת אני ממליצה להתיעץ ספציפית במקום שבו הוא מקבל את הטיפול על מנת להתיחס לתרופות שהוא מקבל , צורת ההפרשה של התרופות ורמת הסיכון שלהן.
בברכת החלמה מהירה
יש מספר סיבות לבעית בליעה :
תתכן דלקת בלוע או בושט - יש לבדק זאת , תתכן גם פטריה - דברים אלה ניתנים לטיפול
יתכן שהוא סובל מבחילות שמקשות עליו את הבליעה - גם זה ניתן לטיפול , ניתן לשדרג את הטיפול נוגד הבחילות
לעתים נוצרת בעיה מיד אחרי הטיפול - והיא נוירולוגית - בעיקר לבליעה של חמרים קרים או חמים עם רגישות יתר לטמפרטורות קיצוניות
ממליצה להתיעץ עם הרופא המטפל , לנסות לאפיין בצורה מדויקת את הבעיה ולמצא את הפתרון המתאים
במידה והטיפול קשה לו - ניתן גם לשקול הפחתה במנון התרופות
בברכת בריאות שלמה
דר רוזנגרטן
כפי שכבר ראית קיימת אפשרות לקבל תמיכה מהאגודה
כמוכן כדאי לברר עם המכון האונקולוגי שבו היא מטופלת אם יש אפשרות לתמיכה דרך המכון - כגון צוות תמיכה רוחנית
במידה וחלף זמן רב מאז סיום הכמותרפיה - אכן הסכוי שהגרד נובע מהטיפול נמוך.
לא ניתן לקבוע בודאות מה הסיבה על פי הנתונים שנמסרו - כדאי להתיעץ שוב עם רופא עור בנושא זה.
עם זאת ניתן להשתמש במשחות שמכילות סטרואידים להקלה על העקצוץ במידה והמשחות הרגילות אינן עוזרות. קיימות גם משחות המכילות ויטמין E וחמרים נוספים - אך קביעת סוג המשחה צריך להעשות על ידי רופא העור לאחר שיבדק את העור עצמו ויגדיר את סוג הפגיעה
בברכה
שרותי הוספיס בית אינם אחידים בצורת עבודתם : חלקם נותנים שרות של מתן תרופות דרך הוריד בבית וחלקם לא. רצוי לברר עם השרות שאתם מקבלים מה יכלתם לבצע זאת , ובמידה ולא ניתן לברר האם קיים שרות חליפי באזור מגוריכם שיכול לבצע אותו
אם היא תילקח למיון - סביר להניח שיתחילו שם נסיון טיפול בתרופות בהתאם למה שקבלה בבית - תוך דגש על עלית מדרגה אם במנון ואם בסוג התרופה או בדרך המתן שלה. רצוי מאד להגיע למיון עם מכתב מסודר מהרופא המטפל כדי לחסך בטירחה של הסברים מול הצוות במיון ובניסיונות שווא לחזור על דברים שכבר נעשו
האשפוז במחלקה לרוב אינו תלוי באנשי המיון אלא בזמינות המקום במחלקת האשפוז.
בכל מקרה - אם אין השגת איזון של הכאב - מומלץ להתיעץ עם מומחה בתחום - אם במסגרת הוספיס הבית ואם במסגרת האשפוז
בברכת רפואה שלמה
לא ידוע לי על טיפולים באנזימים שיש להם יעילות בטיפול בסרטן
במידה וידוע לך על משהו ספציפי ניתן לבדק זאת
יום טוב
קשה להעריך מרחוק בלי לראות את החולה
אנא שוחחו שוב עם רופא ההוספיס בית - אמור להיות להם נסיון בתחום זה.
לרוב ניתן לתת הערכה גסה למדי לגבי תוחלת החיים של אדם חולה
אם הרופאים של הוספי הבית אינם מסוגלים לאמר לו - אפשר לפנות לרופא המטפל האונקולוג על מנת לקבל תשובות ברורות יותר
כמוכן כדאי לבדק האם אביך באמת מעונין לדעת כמה זמן נשאר לו לחיות. הרופאים לרוב אינם נוטים לשוחח על כך באופן פתוח אולם אם זה רצונו המפורש של אדם יש מקום לשיחה מעמיקה בנושא.
כדאי אולי לעשות שיחת הכנה הן עם המטופל - לדעת אם אכן הוא מעונין לדעת (או שאתם - בני משפחתו - מעונינים) . במידה וכן - יש לפנות לרופא המטפל או לרופא אשפוז בית
בברכת בריאות
שלום רב.
לצערי איני יכול לספק פרטים נוספים - לצורך כך עדיין הרופכים המטפלים הם הכתובת.
אני יכולה רק לאמר כי דמום מהקיבה הוא שכיח בשעות שלפני הפטירה ולא תמיד חייב לבוא לידי בטוי ביציאה שחורה.
אני ממליצה לבקש פגישה עם הרופא המטפל ולקבל ממנו את המידע כדי שתוכל להרגיש נוח יותר עם מה שקרה
שלא תדעו עוד צער
צר לי על פטירת אמך
התופעה של הקאה תוכן כהה היא אכן תופעה שרואים לא פעם במצבים שלקראת הסוף - מודבר בהקאה של דם שהצטבר בקיבה והוא יכול לגרום לרפלקס הקאה.
במצב שבו יש סרטן קיבה מתקדם , ואני מבינה מדבריך שאמך הוגדרה כחולה פליאטיבית - דהיינו במצב שבו לא מקובל לתת עוד טיפולים פעילים לסרטן - דימומים כאלה הם לרוב בלתי ניתנים לטפול ולכן לא מבצעים התערבות פעילה, שהסכוי שלה לעזר הוא קלוש , אלא משתדלים להקל על סבלו של המטופל, במידה והסבל אכן קיים.
בברכת בריאות לכל משפחתך
ד"ר רוזנגרטן
התופעה המצוינת היא אופיינית לטקסול ותרופות נוספות
התופעה חולפת באיטיות רבה - וכיולים לחלוף כמה חודשים עד שמרגישים בשפור
יש להאזר בסבלנות רבה
טיפולים שיכולים להקל על התופעה כוללים תרופות - כגון ליריקה (כדאי לוודא שמוש במנון מתאים לפני שמוותרים על תרופה זו , היא יכולה להיות יעילה) , גבפנטין או סימבלטה.
מומלץ בהחלט גם לנסות טיפוים אלטרנטיביים כגון רפלקסולוגיה או דיקור סיני להקלה.
שמן הקנאביס מכיל חמרים שעשויים בהחלט להקל במספר תחומים - כגון שפור בשינה, בתאבון ולעתים אף בכאבים.
אין חשש מהתמכרות לקנאביס , יתכן שיהיה צורך בעליה במנונים אם תהיה החמרה בסימפטומים, אך הדבר נכון לגבי כל תרופה.
השמן אינו תרופת פלאים : הוא יכול לעזר כמו שתרופות אחרות יכולות לעזר ולפעמים גם לא. הנסיון הטוב ביותר הוא לראות אם אכן זה מקל עליה, ואם כן ניתן ואף רצוי להמשיך להשתמש בו.