מנהלי הפורום
פרופ' יעקב קורח: יו"ר לשעבר של החברה הישראלית לגינקולוגיה אונקולוגית. מנהל המחלקה לגינקולוגיה אונקולוגית המרכז הרפואי ע"ש שיבא תל השומר. בוגר ביה"ס לרפואה של אוניברסיטת תל אביב. השלים התמחות בגינקולוגיה ומיילדות במרכז הרפואי ע"ש שיבא בתל השומר. סיים השתלמות בת שנתיים בגינקולוגיה אונקולוגית בביה"ח "בית ישראל" בניו יורק ארה"ב. השתלם בלפרוסקופיה מתקדמת בביה"ח בקוויבק בקנדה. חבר החברה הבינלאומית לממאירות גינקולוגית, והחברה האירופאית לגינקולוגיה אונקולוגית.
פרופ' דרור מאירוב: מנהל המרכז לשימור פוריות ע"ש מוריס קאהן שיבא תל השומר. המרכז משלב ייעוץ רפואי, טיפולי שימור פוריות מתקדמים, טיפולי פוריות והפריה חוץ גופית (IVF) ומעקב ארוך שנים לקביעת פוריותן של נשים נערות וילדות חולות סרטן.
נשיא הארגון העולמי לשימור פוריות.
חבר ועדת העדכון של האגודה בנושא גינקו-אונקולוגיה.
ביצע את השתלת רקמת השחלה הראשונה בעולם בעקבותיה חולת סרטן עקרה הרתה וילדה תינוקת בריאה.
שלום,
אני בת 40 ובריאה חמש שנים. היה לי סרטן בשחלה שמאלית בשלב 1סי והקפאתי פיסות שחלה. עתה אני רוצה להשתיל אותן. אך רופאי טוענים שזה לא נכון מצפונית עבורם שכן קיים סיכון שהסרטן יחזור עם השתלת השחלה הימנית (שנמצאה בזמנו נקייה מסרטן ולכן הוקפאה ) אני מצידי מאוד רוצה להרות וזו הדרך היחידה בה אוכל.
אגב, האונקולגים בבית החולים בו מוקפאת השחלה אישרו את ההשתלה.אך רופאי האיויאף טוענים שתחושת השליחות שלהם נפגעת עקב התחושה שהפ מסכנים מישהי כמוני.
אשמח לדעת מה דעתך בנושא?
בתודה מראש,
לילך
ראשית הרבה תודה בעללי ואני מעריכים זאת.
שנית,רצינו לדעת היכן ניתן לברר האם השחלה שקיימת (השארית) עדיין פועלת?
האם ניתן להגיע אליך והאם זה אפשרי דרך קופת חולים,אנחנו מחיפה.
אבל נגיע לאן שצריך..
ממתינים לתשובתך הכנה,
תודה
אושרה
שלום פרופסור נכבד,
אני בת 39 , לפני חמש שנים חליתי בסרטן השחלה. הוגדרתי שלב 1 סי. הסירו לי את הגידול בניתוח ויחד איתו את השחלות ברובן. בשחלה השמאלית היה הגידול והימנית נמצאה נקיה לאחר בהוצאה ברובה. חלק ממנה הוקפא למטרת השתלה עתידית. כך נותר ברחמי פיסת שחלה קטנה ורחם כל השאר הוצא. בעללי ואני הקפאנו עוברים 7 במספר. מהם האוויר העולם תינוק מקסים לפני שנתיים וחצי. לפני חצי שנה ניסיתי להתעבר באמצעותם שוב אך זה לא צלח ונותרתי ללא עוברים. עתה האופציה היחידה שלי להרות בתקווה,הינה השתלת שחלה (מאחר ובדיקת amh יצאה 0.14). ושאלותי הן להלן: 1. האם יש סיכוי טוב שאהרה ושההשתלה תצליח,הם הסיכויים,פיסות החלה המוקפאות הינן מוקפאות מאז שהייתי בת 34 והשחלה היא תפקדה למופת. 2. האם לדעתך כדאי לי לבצע מהלך זה שזה סיכון גבוה מדי להחזרת הסרטן? האם אי פעם בוצע הליך כזה בקרב מישהי שחלתה סרטן השחלה? עלי לציין שיש ברשותי אישורים האונקולוג שלי לעבור את ההליך. אך כששוחחתי עמו על כך לעומק הוא אמר שלא ניתן לדעת אף פעם אם נשאר תא אחד אפילו או עבר ללשחלה זו אפילו שאז נחשבה נקיה מסרטן, לכאורה. לכן אני מתלבטת מה עלי לעשות. מאחר ובעלי ואני מאצים אחים לתינוק שלנו, אז הכיוון יותר לחיובי. אך עלי לדעת האם בכלל יש לי סיכוי שזה יצליח?ומה דעתך המקצועית בנושא. 3. האם ניתן לבצע את ההשתלה בהרדמה חלקית כדי שאוכל להתאושש ממנו כמה שיותר מהר ולהמשיך להיות בקרבת בעלי ובני.אם קראת עד כה,בעלי ואני מאוד מעריכים זאת. ונודה לתשובותיך המקצועיות, על שלוש השאלות. בהערכה ובכבוד. אושרה
שלום רב,אתחיל מכך ששאלתי מחולקת לשלוש ואודה לכם אם תוכלו להתייחס לשלושת חלקי השאלה..אני בת 33 ואחרי שישה מחזורי כימותרפיה של קרבופלטין וטקסול. (במחזור הטיפול האחרו טופלתי בציספלאטין).היום אני חודשיים אחרי הטיפולים וערכי ה FSH שלי עלו מ 51 לפני חודשיים ל 61עלי לציין שנותרה לי שחלה אחת.אך למיטב הבנתי היא אינה מתפקדת.האם זה נורמלי? האם היא תחזור לתפקד לפי ניסיונכם?אני מבינה שזה אישי לכל מקרה,אך יש וודאי אומדן של זמן מסוים שנותנים לשחלה להתאושש..או שמא במגמה של עליה בערכי ה FSH זה לא יקרה?כמו כן, אשמח לדעת האם זה נורמלי שחודשיים אחרי הטיפולים ישנם כאבים בסמוך לצלקות של הניתוח שנערך לפני שנה(עברתי שני ניתוחים)לעתים הכאבים חזקים ופנימיים.. עלי לציין שהכאבים בצד השמאלי של בטני חזקים יותר מאשר בצד ימין אך עלי ליידע אתכם כי בצד זה נותחתי פעמיים..בנוסף,מסיטי שנערך לפני כחודשיים ומרקרים עולה שהכל תקין..גם לפני יומיים יצאו בדיקות המרקרים תקינות במגמת ירידה,במקום 11 יצאו 8- ca125ובכל זאת מה פשר הכאבים הללו? והאם זו תגובה נורמלית /תופעות לוואי לאחר טיפולי כימותרפיה?כמו כן,אני עדיין סובלת מגזים ומדי פעם מרעשים בבטן..תופעות לוואי אלו היו קיימות לפני שנותחתי..ולשאלה האחרונה,בחצי השנה האחרונה עליתי כ15 קג..האם זו תופעת לוואי של הכימותרפיה? אני מודה להתייחסותכם,שבוע טוב.