איך אפשר לבדוק את זה? יש לזה בדיקה מיוחדת? אני אבקש מההמטולוג שאני מטופלת אצלו להכין לי אותה. אודה לעזרתך בהקדם.
היי,
אני מאובחנת כחולת מיליאפיברוזיס מזה מספר שנים. במשך כ-5 שנים לוקחת הידראה ובדיקות הדם שלי לאורך הזמן תקינות. יש בעיה מרכזית והיא הטחול המוגדל שלי - 17 ס"מ. אני כבר יותר משנתיים חשה אי נוחות בצד שמאל, לחץ ברצועת הבטן, הרגשת מחנק כאילו גוש תקוע בגרון. מיותר לציין שאיכות החיים שלי ירודה מאוד וכתוצאה מכך, מצב רוחי. תחילה חשבו שאולי מדובר בבעיית גסטרו וגילו כי יש לי רפלוקס קל. לפני מספר שנים, גודל הטחול שלי היה 21 ס"מ ולא הרגשתי פיזית שום דבר. לא הייתה כל השפעה. כעת, כשהטחול שלי קטן יותר, פיזית זה מקשה עליי לנהל חיים נורמליים. חלק מהרופאים שפניתי אמרו שגודל הטחול שלי לא אמור לגרום לאלא תחושות וחלקם אמרו שכן. אני כבר לא יודעת לאן לפנות ומה לעשות. אני ממש מיואשת. האם התופעה מוכרת לך? אני בת 38 ומרגישה כלואה בגוף של אישה בת 80. רצו לתת לי את הטיפול החדש להקטנת הטחול בכדורים אבל מאחר ואני רוצה להיכנס להיריון, הסבירו לי שכרגע זה לא רלוונטי. אודה לעזרתך והמלצתך מה ניתן לעשות בנידון. אני ממש חסרת אונים.