תודה על המענה. ביום ראשון אבצע שוב בדיקת מח-עצם. לאחר התוצאות אבדוק אפשרות הגעה למרפאתך. בכ"ז - התוכלי לתת לי את דעתך לאיזה כיוון "נושבת הרוח"? ד.א. בבדיקת מח העצם האחרונה מח העצם הראה ריבוי של תאי פלסמה כ-20% מונוקלונליים לשרשרת קלה למבדה. עד שאגיע למרפאה, זה בוודאי יקח זמן, ואני "סקרנית"/"מתוחה" לדעת את דעתך. תודה.
מיאלומה נפוצהלפני 6 שנים אובחנתי ב-MM. טופלתי בארדיה ובסטרואידים כדי להוריד רמת IGA גבוהה. אכן, לאחר הסטרואידים ה-IGA ירד, לאחרונה שוב מתחיל לעלות. היום הגיע ל-1100 (לאחר הסטרואידים ירד לכ-700). האם לדעתך עלי לקבל שוב סטרואידים? האם נכון הדבר שככל שאדם צעיר יותר כדאי לבצע השתלת מח עצם אוטולוגית? כאבי הרגליים קשים מנשוא, החום עולה ויורד לסירוגין ומגיע עד כדי 38.3 (לא תמיד). כאבי העצמות למעט הרגליים מתרכזים בעיקר בצלעות ובאגן ומדירים שינה מעיניי0(סריקת שלד לא העלתה כל ממצא). אינני נוטלת כל תרופה . התוכלי ,פרופ' יקרה, להשיא לי עצה/המלצה/ ח.ד. מה הכי רצוי? לציין שאינני אנמית ושאר הבדיקות תקינות לחלוטין (למעט ה-IGA בעלייה וה-IGG בירידיה).המוגלובין 14.5, ספירת דם 16, האמת לאמיתה שדי נואשתי מעצם המחלה ובפרט מהכאבים הנוראיים.תודה