יצירת קשר
ENGLISH
Русский
العربية
מחלות סרטן
כללי
מהו סרטן
גנטיקה וסרטן
נתונים עדכניים
התמודדות רגשית
עוד
מחלות סרטן
סרטן השד
גידולי מוח
מערכת המין הנשית
סרטן מעי גס
גידולי ראש צוואר
מערכת המין הגברית
סרטן ערמונית
גידולים נוירואנדוקרינים
לוקמיה
סרטן ריאות
סרטן שלפוחית השתן
לימפומה
סרטן בילדים ומתבגרים
סרטן מערכת העיכול
מחלות נוספות
----חיפוש לפי סוג סרטן----
גידולי חוט השדרה
גידולי מוח
גידולי מוח שניוניים (גרורות)
גידולים נוירואנדוקרינים
גרורות בעמוד השדרה
לוקמיה לימפובלסטית חריפה ALL
לוקמיה לימפוציטית כרונית CLL
לוקמיה מיאלואידית כרונית CML
לוקמיה מיאלובלסטית חריפה AML
לוקמיה של תאים שעירים
לימפומה ע"ש הודג'קין
לימפומה שאינה הודג'קין
מזותליומה
מיאלומה
מלנומה ממאירה של העור
מלנומה של העין
סרטן (רירית) הרחם
סרטן בילדים
סרטן בלוטות הרוק
סרטן בלוטת התימוס (תימומה)
סרטן בלוטת התריס
סרטן גרורתי ממקור לא ידוע
סרטן האשכים
סרטן הגרון
סרטן הושט
סרטן הכליה
סרטן הלבלב
סרטן הלוע האפי
סרטן הלשון
סרטן המעי הגס והחלחולת
סרטן המעי הדק
סרטן העור
סרטן הערמונית
סרטן הפה והלוע
סרטן הפות
סרטן הפין
סרטן הקיבה
סרטן הריאה
סרטן השד
סרטן השופכן ואגן הכליה
סרטן השחלה
סרטן יותרת הכליה
סרטן מערות האף
סרטן עור מסוג תאי בסיס
סרטן פי הטבעת
סרטן צוואר הרחם
סרטן צינור המרה
סרטן ראשוני בכבד
סרטן ראשוני של העצמות
סרטן שלפוחית השתן
סרטן שניוני בכבד (גרורות)
סרטן שניוני בעצמות (גרורות)
סרטן שניוני בריאה (גרורות)
סרקומה של הרקמות הרכות
פוליציתמיה ורה
קאפושי סרקומה
תסמונת מיאלודיספלסטית - MDS
GIST
מידע לחולים
תמיכה
מוקדי מידע ותמיכה
מיניות ודימוי גוף
קבוצות ומרכזי תמיכה
סיפורי התמודדות
התמודדות ושיקום
סקירת מאמרים
פעילויות למחלימים
עוד
ימי עיון
טיפולים
תרופות וטיפולים
מחקרים קליניים בישראל
שירות ייעוץ בנושא טיפול תומך וסוף החיים
מלונית לחולי סרטן
עוד
זכויות
זכויות ושירותים
טפסים להגשה לביטוח לאומי
חוזרי משרד הבריאות
עוד
מניעה וגורמי סיכון
אורח חיים
עישון
חכם בשמש
תזונה ומשקל תקין
פעילות גופנית
עוד
גורמי סיכון סביבתיים
סרטן וסביבה
קרינה אלקטרומגנטית
אסבסט
מניעת סרטן
מניעת סרטן השד
מניעת סרטן המעי הגס
מניעת סרטן צוואר הרחם
גנטיקה
גנטיקה וסרטן
שאלון "הסיכוי שבסיכון"
מכונים ליעוץ גנטי
אבחון מוקדם
אבחון מוקדם של סרטן
אבחון מוקדם של סרטן השד
אבחון מוקדם של סרטן הערמונית
אבחון מוקדם של סרטן המעי הגס
בדיקה עצמית של האשכים
אבחון מוקדם של סרטן העור
עוד
אבחון מוקדם של סרטן צוואר הרחם
גנטיקה
גנטיקה וסרטן
שאלון "הסיכוי שבסיכון"
מכונים ליעוץ גנטי
עוד
אודות
אודות האגודה למלחמה בסרטן בישראל (ע"ר)
אודות האגודה
דו"חות שנתיים
סניפי האגודה
חדשון האגודה
אנשי קשר באגודה
הודעות הדובר
מבצע "הקש בדלת"
צור קשר
הנהלה וועדות מייעצות
עוד
הצטרפו לעשייה
מתנדבים
דרושים עובדים
מה תרומתך מאפשרת
בזכות תרומתך
מעון צ'ארלס קלור
טיפול ביתי תומך
עוד
תנאי שימוש
תנאי שימוש באתר
תנאי שימוש בפורומים
פורומים
פורומים לקהל הרחב
פורום טיפול תומך-פליאטיבי בחולי סרטן
פורום גידולי מוח
פורום מלנומה וסרטן העור
פורום תזונה למתמודדים ולמחלימים מסרטן
פורום גידולים אנדוקריניים ונוירואנדוקריניים
פורום יעוץ מיני למתמודדים עם סרטן
פורום גידולי ראש וצוואר
פורום סרקומה
פורום כירורגיה של סרטן ושט, קיבה ומערכת העיכול
פורום סרטן מערכת העיכול - מעי גס, לבלב, קיבה, דרכי מרה
פורום סרטן הערמונית, הכליה ושלפוחית השתן
פורום סרטן הריאות
פורום גינקו-אונקולוגיה ופוריות - לנשים וגברים
פורום מניעת סרטן
פורום רפואה משלימה ומשולבת
פורום ממאירויות המטולוגיות
פורום סרטן השד
פורום תמיכה רגשית לחולי סרטן ובני משפחה ומידע על זכויות ושירותים
פורום נשאיות גנטיות ונשים בסיכון גבוה לחלות בסרטן השד והשחלות
עוד
הודעות הדוברת
הסברה והדרכה
מידע למחלימים מסרטן
מידע לאנשי מקצוע
בזכות תרומתך
האגודה למלחמה בסרטן בישראל
ע"ר
מחלות סרטן
מידע לחולים
מניעה וגורמי סיכון
אבחון מוקדם
אודות
פורומים
הודעות הדוברת
הסברה והדרכה
מידע למחלימים מסרטן
מידע לאנשי מקצוע
בזכות תרומתך
יצירת קשר
Ру
ال
En
לתרומה
לתרומה
האגודה למלחמה בסרטן
פורומים
כניסה/הרשמה
פורומים
כניסה
פורומים לקהל הרחב
מנהלת הפורום
פרופ' דינה בן יהודה
מנהלת האגף ההמטולוגי במרכז הרפואי הדסה.
חברת ועדת העידכון בנושא המטולוגיה של האגודה למלחמה בסרטן.
בוגרת בית הספר לרפואה באוניברסיטת בן-גוריון שבנגב.סיימה התמחות ברפואה פנימית ובהמטולוגיה במרכז הרפואי של הדסה בירושלים. השתלמה במרכז לחקר הסרטן של ביה"ח
Sloan
Kettering
בניו-יורק והקימה עם שובה את המרכז לאבחון, טיפול ומחקר במחלות המטולוגיות ממאירות.
חברה בועדות בינלאומיות וארציות רבות, ויו"ר הקבוצה הישראלית למיאלומה. עבודות המחקר שלה מפורסמות בעיתונים מדעיים מהשורה הראשונה.
תנאי השימוש בפורום:
התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן
בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.
נא לעיין ב
תנאי השימוש בפורומים
.
סגור הכל
הוסף הודעה חדשה +
לימפומה פוליקולרית
יהלום 2024
01/11/24 | 08:41
שלום. בת 52 עם פוליקולרית במח עצם ללא טיפול רק במעקב 3.5 שנים. קודם כל מדווחת לך שהתשישות ששאלתי עליה מספר פעמים עברה. בנוסף מזה שבוע דלקת בשתן. הייתי במיון עשו ב.דם ותרבית דם ושתן. תרבית דם שלילית. שתן חיידק אי קולי. נתנו אנטי' ציפרו שעשתה לי תופעות לוואי קשות אז החליפו לצפורל. לקחתי 5 ימים והסימפטומים החריפו עם כאב בטן תחתון חזק ובצד שמאל ובנוסף כאב במותן . לדברי ר. משפחה זה לא כליה דפקה בגב יותר למעלה ושם לא כאב לי. נתנה לי מונורול. שאלתי האם לאור מחלת הרקע שלי לא צריכים להתייחס לדלקת אצלי כיותר מסובכת? האם מונורול חד פעמי זו דרך טיפול לאשה עם מחלת רקע?
הוסף תגובה
יהלום 2024
01/11/24 | 08:41
לימפומה פוליקולרית
יהלום 2024
21/10/24 | 18:09
פרופ' בן יהודה שלום. כבר פניתי אלייך כמה פעמים בנושא התשישות שתפסה אותי. בת 52 עם פוליקולרית במח עצם מעקב בלבד 3.5 שנים. פתאום אחרי חודש,וחצי של עייפות ותשישות ניכרת לפעמים דפיקות לב. . בחילות ותופעות כמו ריפלוקסים שהתגברו(יש לי כבר המון שנים ריפלוקס) פתאום מתחילה להתאושש. פחות תשישות יותר חיוניות. התחלתי לחשוד,שאולי פשוט חטפתי קורונה אבל רק בבטן ווידאתי זאת דרך מאמרים מארהב שאומרים ש50% מהאנשים מקבלים את הקורונה בבטן ולא מודעים בכלל. החשד העיקרי שלי שבתקופת הבחילות וגם לאחריה פתאום השתנה לי הטעם ובעיקר קפה ודברים מתוקים הפכו לטעם שונה ומשונה בעיקר מריר. בכל מקרה קבעתי פטסיטי לראות אם המחלה התקדמה. ושאלתי האם תשישות ועייפות נניח מעומס מחלת הלימפומה יכולה להיעלם פתאום או נרגיש התאוששות. או צדק ההמטולוג שלי שהתעקש כל הזמן שאחפש עוד אלטרנטיבות לתשישות?
הוסף תגובה
יהלום 2024
21/10/24 | 18:09
תופעות לוואי לפט סיטי
יהלום 2024
13/10/24 | 11:56
שלום. בת 52 עם פוליקולרית כבר 3.5 שנים במעקב. בפעם הראשונה שעשיתי פטסיטי יום אחרי הרגשתי ממש חולשה ולא יכולתי ללכת הרבה עבר אחרי יום יומיים ובזמנו לא סבלתי מחולשות. כעת שאני סובלת מחולשות עליי לעבוד פט נוסף כדי לראות התקדמות מחלה. האם לפט יש תופעות לוואי? אני מאוד חוששת מהתשישות שקיבלתי בזמנו.
הוסף תגובה
יהלום 2024
13/10/24 | 11:56
תודה ושנה טובה
יהלום 2024
06/10/24 | 10:42
הוסף תגובה
יהלום 2024
06/10/24 | 10:42
לימפומה פוליקולרית
יהלום 2024
03/10/24 | 17:22
שאלה נוספת. כרגע נתן לי ההמטולוג פטסיטי כמה דחוף לעשות את הצילום נניח אני עם תשישות כבר חודש והפט יהיה רק עוד חודש? לא מבינה למה ההמטולוג שלי דיי רגוע ואמר לי שאפשר אפילו לעשות עוד מעקב ולחזור אחרי 3 חודשים כי הןא רואה בדם שהלימפוציטיזיס בדם גם בגדר הנורמה וא י בכל מקרה ביקשתי פט . האם אני לחוצה סתם? אני ממש לא מצליחה להבין את המחלה הזו שאומרים לי שהיא איטית. ???? מתי כן היא אמורה להלחיץ?
הוסף תגובה
יהלום 2024
03/10/24 | 17:22
לימפומה פוליקולרית
יהלום 2024
03/10/24 | 14:30
שלום פרופ בן יהודה. בת 52 עם לימפומה פוליקולרית במח העצם. כתבתי לך לפני שבועיים לגבי התשישות שלי. הלכתי לקרדיולוגית על דעת עצמי בגלל התשישות וגם ריפלוקסים קשים שאני סובלת מהם בד"כ אך בחודש האחרון הרבה יותר והיא הפנתה אותי לאקו לב על מנת למצוא או לשלול תפליט פרקדיאלי. האם בלימפומה זו יש מצב להצטברות מים בלב? זה מאוד מלחיץ ואני גם לא יודעת עד כמה הבדיקה הזו דחופה?
הוסף תגובה
יהלום 2024
03/10/24 | 14:30
תודה רבה
יהלום 2024
19/09/24 | 12:22
הוסף תגובה
יהלום 2024
19/09/24 | 12:22
לימפומה פוליקולרית
יהלום 2024
18/09/24 | 20:46
תודה לך על התשובה המהירה זה לא מובן מאליו. יש לי שאלה נוספת מקווה שתוכלי לעזור לי כי אני מנסה לחפש ממה התשישות הנוראית הזו: ב1.24 עשיתי קולונוסקופיה. הרופאה ראתה ואני מצטטת מהתשובה של הגסטרו " באיליום סופי רירית מעט נודולורית והיפרמית - לקחה ביופסיה והתשובה הינה: "היפרלסיה לימפואידית" . החשש שלי שאם למשל הלימפוציטים הללו היו שייכים ללימפומה הפוליקולרית יכול להיות שמעצם החתך של הביופסיה הם יתרבו במעי? ואז אכן יש חשש להתרבות של המחלה אולי במעי ? (מה שלא היה קודם כי אין לי את המחלה במעי אלא בפט מלפני 3.5 שנים יש רק "הסננה מזנטריאלית ורטרופריטונאלית" , מודה לך על עזרתך
הוסף תגובה
יהלום 2024
18/09/24 | 20:46
לימפומה פוליקולרית
יהלום 2024
18/09/24 | 17:57
שלום פרופ' בן יהודה. תודה לך על התשובות. אכן גם אני חושבת שכנראה אצטרך פטסיסטי כי התשישות לא עוברת לי, בחילות בשיפור. ההמטולוג שלי אמר שגם אם נעשה פטסיטי ונראה שאין שם לימפות גדולות או לוחצות על איבר חיוני והתסמין הוא רק תשישות לא עושים טיפול? האם ככה זה מקובל?
הוסף תגובה
יהלום 2024
18/09/24 | 17:57
לימפומה פוליקולרית
יהלום 2024
17/09/24 | 09:35
שלום, בת 52 עם לימפומה פוליקולרית בדם עם לימפוציטוזיס קל. כבר כתבתי לך הודעה בנושא התשישות וכתבת שזה יכול להיות מהרבה בעיות מלבד הלימפומה הפוליקולרית שלי. הייתי אצל ההמטולוג ועשה לי ספירה ולאחריה גם משטח. בספירה יצא שהלימפוציטים בתחום הנורמה אבל יש לי נויטורפילים ברמה 7.78 ובמשטח יצא שיש תא בודד לכל 200-300 ובנוסף בזופילים. אני מרגישה ממש חלשה ותשושה ברמה שאחרי פעולה הכי קטנה מאוד מאוד חלושה עם בחילות כבר כמעט חודשיים. הבחילות החזקות החלו לי לפני שבועיים. שאלתי היא כזו: האם פרמטרים של נויטרפילים יכולים להיות קשורים למחלת הלימפומה עצמה או שרק לאיזו דלקת או חיידק? לדברי ההמטולוג הוא לא יכול לשלול שהתשישות לא מהלימפומה כי יש תשישות בלימפומה ויעץ לי לחכות אם לא עובר לבצע פט סיטי.
הוסף תגובה
יהלום 2024
17/09/24 | 09:35
לימפות תגובתיות בצוואר
יהלום 2024
11/09/24 | 11:23
שלום, בת 52 עם לימפומה פוליקולרית במח עצם במעקב בלבד (מתבטא בלימפוציטוזיס בדם כרגע קל) . לאחרונה עשיתי א.ס צוואר בגלל מעקב קשריות בבלוטת המגן . התגלו גם כמה לימפות תגובתיות בצוואר בבלוטה תת ליסטית משני הצדדים רובם בן 1ס"מ - 1.7 ס"מ הכי גדולה. מה זה בלוטות לימפה תגובתיות? האם הן תגובתיות ללימפומה ממנה אני סובלת או יכול להיות למשהו אחר? אודה לתשובתך.
הוסף תגובה
יהלום 2024
11/09/24 | 11:23
לימפומה פוליקולרית ותשישות
יהלום 2024
05/09/24 | 12:33
שלום, אני בת 52 , עם לימפומה פוליקולרית במח עצם שרואים בדם לימפוציטים גבוהים ללא טיפול בכלל כבר 3 שנים מעקב. ברקע פיברומיאלגיה כבר שנים רבות. הייתי אצל המטולוג במאי הלימפוציטים ירדו והוא מגדיר היום שיש לי לימפוציטוזיס קל ואמר לחזור עוד 9חודשים. בחודשיים האחרונים תשישות +סחרורים. התשישות יכולה לתפוס אותי פתאום לחזור וללכת. אני מסוגלת לעשות הליכות בערב ולהסתובב בקניון. אינני אנמית , עשו לי בדיקות דם בקופ"ח ונראה שהכל בסדר. הסחרחורות הרופאה טוענת מצוואר תפוס . הבעיה שלי היא התשישות. איך יודעים שהתשישות הינה מהלימפומה? האם תשישות מלימפומה באה והולכת? או שהיא סטטית? מחלה מאוד מבלבלת.
הוסף תגובה
יהלום 2024
05/09/24 | 12:33
לימפומה פוליקולרית
יהלום 2024
31/07/24 | 13:44
שלום רב בת 52 עם לימפומה פוליקולרית שמתבטאת בעיקר בדם עם לימפוציטוזיס מתון , ללא טיפול בכלל בחודש האחרון התחלתי להרגיש מעין סחרחורת - סחרורים כמו חוסר יציבות במיוחד בישיבה. מרגישה גם כאב בשקע בשכם מאחור. שנוגעת מרגישה משהו זז. האם באזור השכם מתחת לעורף יש לימפות שיכולות להתנפח? גם אם חיצונית לא רואים אותן? , הייתי במאי אצל ההמטולוג שבדק ולא הרגיש כלום כי אמרתי לו שיש לי כאב. הסחרחורות החלו לי רק מתחילת יולי. תודה
הוסף תגובה
יהלום 2024
31/07/24 | 13:44
טיפול שיניים
יהלום 2024
29/05/24 | 12:46
שלום בת 51 על לימפומה פוליקולרית שמתבטאת בדם בלימפוציטוזיס קל ומעורבמח עצם. 3 שנים במעקב ללא טיפול. בחודש האחרון אני בתהליך של טיפול שורש בשן טוחנת אחרונה בחניכיים למטה. הטיפול טרם הסתיים. הזריקה שהרופאה עשתה לי היתה ממש קרובה לאוזן (בקצה בין החניכיים) ומאז כאב באוזן שלא עובר. בשבוע האחרון כאב בגרון באותו צד מעין תחושה של לימפה קטנה כואבת. אני חוששת שהיא אולי פגעה לי בלימפה וחלילה אם יש תאים של לימפומה בלימפה זה יכול לגדול? או להתפזר בגוף חלילה? אודה לתשובתך.
הוסף תגובה
יהלום 2024
29/05/24 | 12:46
לימפומה פוליקולרית וטיפול שיניים
יהלום 2024
16/05/24 | 10:21
שלום, אני בת 51 עם לימפומה פוליקולרית שבתבטאת בלימפוציטוזיס קל בדם ומעורב 60% במח עצם , כבר 3 שנים רק במעקב. התחלתי טיפול שורש בשן ועליי להמשיכו לאטימה אך התפתחה לי דלקת קלה בחניכיים. האם בשל הלימפומה עליי לדרוש מהרופא שיניים לקבל אנטיביוטיקה? תודה
הוסף תגובה
יהלום 2024
16/05/24 | 10:21
לימפומה פוליקולרית
יהלום 2024
09/05/24 | 14:10
שלום, בת 51 עם לימפומה פוליקולרית שמתבטאת בעיקר בדם עם לימפוציטוזיס מתון וקל כבר 3 שנים במעקב. יש לי כבר תקופה כאב בשכם צד שמאל שנוגעת באזור מאחור מרגישה משהו זז. בנוסף מרגישה מעין משהו כאילו נתפס לי או חונק מידיי פעם באזור החיבור של הצוואר עם הגרון ממש בשקע. 1. האם באזור השכם כפי שתארתי יש לימפות? והאם אם יש לימפה והיא נפוחה רואים אותה או ממששים אותה או שהיא עלולה להתנפח פנימה ואז לתת לי הרגשה של משהו בגרון? עליי לציין כי בפעם האחרונה לפני 4 חודשים שהייתי אצל הרופא אמרתי לו הוא בדק מאחור אבל לא מצא משהו. האם בא.ס ניתן לראות את האזורים הללו או רק בצילום פט סיטי? הרופא שלי לא ממהר לתת לי פטסיטי חוץ מהראשון שעשיתי בתחילת התהליך ולא היה כלום בצוואר. אודה לתשובתך
הוסף תגובה
יהלום 2024
09/05/24 | 14:10
מקרא:
תגובה עם תוכן
תגובה ללא תוכן
קובץ מצורף
הודעה חדשה
הדפס הודעה
סגירת תוכן ההודעה
קישור להודעה
ההודעה נשלחה בהצלחה