שלום,אני בת 26. אובחנתי כסובלת מטרומבוציטוזיס ראשוני. יש לי טסיות כ=760 אלף עם לויקוציטוזיס וטיפה חוסר בהמוגלובין. עשו לי ביופסיה של מח עצם והכל יצא תקין.. שאר הבדיקות לשלילת מחלות סרטניות יצאו גם תקינות.יש לי כמה שאלות...1. כיום אני שותה אספירין 100 מ"ג אך עדיין סובלת נכאבי ראש. הרופא המליץ להתחיל כימותרפיה וזה נורא מפחיד אותי. יש לזה תופעות לוואי רבות ואני יודעת שיש סיכון לכך שהמחלה תומר לסרטנית, כאמור אני רק בת 26 ונראה לי אבסורד לקחת כימותרפיה לכל החיים דבר שאני יודעת שייעשה אותי חולה יותר ממה שאני עכשיו לטווח הארוך. האם יש טיפול נוסף במקום כימותרפיה (אלטרנטיבי או הקזת דם)? 2. אני לא נשואה ופוחדת שהטיפולים ייפגעו לי בפוריות בעתיד. האם זה נכון? ומה אפשר לעשות כדי למנוע זאת?3. האם את מכירה חולי et נוספים שחלו בגיל צעיר כמו שלי? האם הם מנהלים אורח חיים תקין עם כימותרפיה? האם אוכל ללדת?[4. בגלל שלא נמצאו ממצאים המעידים בוודאות על ET, אך נשללו סיבות אחרות לטרומבוציטוזיס.. האם יכול להיות שזה לא ET, אלא משהו אחר?4. אשמח לקבל שמות של מומחים למחלה שלי וכל מידע אחר..סליחה על האורך... ותודה על הסבלנות.אולגה.