מחילה אם אני מקשה ואני בא רק ממקום "בונה" אבל -
לגבי ה"שיקוליים קליניים" שציינת האם הם לוקחים בחישוב את סיכויי ההחלמה מהמחלה בעקבות טיפול X גרידא או שהם כן לוקחים בחשבון את הסיכונים הגלומים בטיפול בטווח הארוך לאחר ההחלמה.
המטרה שלי בחידוד החשוב הזה הוא לחשוף לחולים לקראת טיפול קרינתי את הסיכונים העתידיים הגלומים בו ולברר על האפשרות של טיפול כימותרפי בלבד.
אני עברתי של המסלול כימותרפיה 3 חודשים + קרינה (במקום 6 חודשים כימותרפים ולאחר שהרופא שטיפל בי אמר שזו בחירתי האישית ולא שיקולים קליינים )
ואם יורשה בנימה אישית אני חייב לומר לך אין יום שאני לא מצר על כך ...
תודה.
רק בריאות לכולם.
סיכויי ההחלמה ללא טיפול קרינתי הוא 85%~ למול 90%~ עם הטיפול התרופתי .אולם מה לגבי הסכויים והסיכונים בעקבות טיפולי הקרינה ? הרי קיימת חשיפה של הריאות ולבלוטת התריס שידוע שהם רגישים לקרינה...האם התחום נחקר ויש מחקרים בנושא?
הי דינה
רציתי לשאול אותך לגבי טיפול קרינתי בלימפומה הוגקין.
בגופי התגלה לימפומה הוגקין בחזה+בצוואר והטיפול שהוצע לי הוא כימותרפיה + טיפול קרינתי או 6 מחזורי טיפול כימותרפיה.
האם שיקול של טיפול קרינתי למול טיפול ב6 מחזורי כימותרפיה לוקח בחשבון את הנזקים האפשריים מטיפולי הקרינה?
מדוע יש הבדל בין טיפול בתל השומר (עם קרינה) לבין איכילוב (ללא קרינה)?
שהטיפול היה : ABVD
ומשך הטיפול : 3 חודשים.
תודה!
היי
ב17.6 סיימתי טיפולי כימוטרפיה כתוצאה מלימפומת הוג'קינס (גוש בצוואר ובחזה)
לאחר מכן הופנתי לטיפולי קרינה (12).
במהלך הטיפולים החלו כאבי בטן , מעט חום 37 , ושלשולים.
היום כשבוע לאחר גמר הטיפולים ושבועיים לכאבי בטן המצב הוטב במעט אבל עדיין קיימת תחושה לא נעימה בבטן .
1. בהנחה שנידבקתי במשהו ויראלי האם כתוצאה ממערכת חיסונית נמוכה לוקח לגוף להשתקם כ"כ לאט?
2.האם טיפולים כימוטרפים , מניסיונך, יכולים לגרום לנ"ל?
הלכתי לרופא משפחה ואלו שני האופציות שהוא הציג בפניי...
תודה על תשובתך.