בוקר טוב,התמול שמעתי 2 חוות דעת לגבי הטיפול שאני צריכה לקבל. יש לי הודג'קין שמרוכז בבטן עם בלוטה אחת מעל בית החזה. בנוסף ה PET הראה משהו לא ברור סביב הריאה ולא בטוח אם זה זיהום רגיל או הודג'קין. הביוספיית מח עצם יצאה נקייה והמחלה לא התפשטה.רופא ראשון אמר שמכיוון שאני אנמית ויש משהו לא ברור בריאה הוא היה הולך על טיפול בי-קאפ של 2 + 4. לדעתו כל עוד אי אפשר לדעת בוודאות מה יש בריאה יש לראות את זה כהודג'קין - כלומר אני בשלב 4. . בנוסף הוא אמר שיש עוד מדד שאני ממש גבולית בו (לא זוכרת איזה) ככה שמבחינתו אני עומדת ב 3 קריטריונים מתוך ה 7 שדרוש לשם קבלת הטיפול. תחושת הבטן שלו אומרת שזה מה שרצוי למרות שאני גבולית בקריטריונים.רופאה שניה אמרה שנכון שאני אנמית (אין רקע של אנמיות לפני המחלה) אבל מה שיש בריאה לדעתה זה רק זיהום ושהטיפול ב ABVD יחסל מה שיש שם, גם אם זה הודג'קין. הריאה לא מהווה שיקול מה יהיה הטיפול ומבחינתה אני רק אנמית.אני אציין ששני הרופאים הם מומחים וידועים מאזור המרכז ועל שניהם אני סומכת בקיצור אני מבולבלת ולא יודעת מה עדיף. אני נוטה להתחיל בטיפול הכבד ולעבור לקל כי אני מפחדת שאם אני אתחיל בקל ויתברר שצריך לעבור לקשה זה כבר לא יהיה רק 2 טיפולים קשים אלא הרבה יותר.מה דעתך?.
אצלי נוצר מצב שאם אני לא אתחיל לקחת את הזריקות של הפוריות בחמישי הקרוב אני אצטרך לחכות יותר מחודש עד תחילת הטיפולים למחלה שכן המחזור שלי מתחיל השבוע אבל הפגישה הראשונית אצל הרופאה שהצמידו לי באיכילוב היא רק ביום ראשון הבא.אני החלטתי שאני לא לוקחת סיכונים ובטח לא מחכה כל כך הרבה זמן. נאמר לי שאם המחלה מרוכזת באזור אחד של הבטן אז הטיפול ככל הנראה יהיה רק הקרנות ואם בשני חלקי הבטן שילוב של הקרנות וכימו. האם הקרנות גם כן משפיעות על הפוריות? האם מומלץ לעשות רק הקרנות או שהכי טוב לשלב את 2 הטיפולים?שוב תודה!