שלום שוב ,
עברו להם כ- חודש וחצי (7.5.10) מאז שכתבתי לך ,
ובכן הלכתי להתייעצות עם מומחה ריאות והוא וע"פ צילומי ה-CT הוא אמר שב-% גבוהים מאוד והשתמש במונח " אני שם כסף שמה שרואים ב-PET + CT זה זיהום "
משפט שלא שמעתי הרבה ובביטחוןן כזה ב- 5 שנים האחרונות מאז גילוי המחלה לראשונה,
הוא שלח אותי לעשות רנטגן ולבוא אליו (בערך לפני כחודש ) , המטרה הייתה לראות אם רואים את אותה הצללה בריאה ימנית ברנטגן וכך לעקוב דרך רנטגן כדי שאצטרך כמה שפחות להיות תחת קרינת ה-CT. , הוא אמר לי אז שרואים משהו קטן ברנטגן ונראה כי בקושי יש משהו, אולי זה ייספג ויצטמצם.
בשבוע שעבר(כ-חודש מהרנטגן האחרון) הלכתי אליו שוב לאחר צילום רנטגן והוא ממש חייך ואמר שלא רואים כלום והצילום נקי ואף בנוכחותי התקשר לרופאה רדיולוגית בכירה שאמורה לבצע לי CT בשבוע הבא ולבצע FNA במידה ויידרש וגם היא אמרה ע"פ הצילום רנטגן שאין מה לבוא לCT .
לדעתו וגם לדעתה ההחלטה הנכונה לרדת מהעניין,
כמובן שאני מקבל את דעתם במקצועית שכן שניהם רופאים בכירים בביה"ח שבו אני מטופל ב-5 שנים האחרונות (רמב"ם).
אך יחד עם זאת הם גם אמרו לי שזה נתון להחלטתי (אם אני רוצה להיות רגוע יותר ),האם לבצע השבוע את בדיקת CT רק לאיזור המדובר בריאה וFNA אולי , אע"פ ששניהם טוענים שלא אגיע לFNA .
עכשיו אני ממש בצומת אחרונה בעניין , אם אני יוכל לחיות עם המלצתם בשקט
אז אין לי מה ללכת השבוע ואם אני לא אהיה רגוע ויהיה לי כל הזמן ספק ,אז ללכת
לבדיקה .
האם עליי לשחרר ת'נושא לאור ההשתלשלות וממש לבצע "180 מעלות" ולחיות ברוגע
או ללכת יום רביעי לCT כדי "לנעול " ממש את האי ודאות האחרונה נכון להיום?
אשמך להתייחסותך
שמעון
שלום רב,אני בן 35.5 ולפני 4.5 שנים חליתי לראשונה בהודג'קין מיד עברתי סדרת טיפולים ABVD במשך 6 חודשים ,לאחר חודש מסיום הטיפול התגלה שהמחלה שוב מתקדמת ונשלחתי מיד להתחיל בתהליך של השתלה עצמית, עברתי 2 טיפולים DVIP להורדת המחלה לפני השתלה ואכן נכנסתי להשתלה במצב אופטימלי ברימיסיה , 3 חודשים לאחר השתלה גם עברתי הקרנות למדיאסטנום, הרימסיה נמשכ כ- שנה וחצי שבהם חזרתי לתפקד כרגיל ואז שוב לצערי בעקבות ביקורות התגלתה שוב אותה מחלה הודג'קין שוב עברתי טיפולים הפעם MOPP היה אמור להמשך 6 לאחר 2 קורסים עברתי PETCT ושוב הייתי ברימיסיה לאחר 4 קורסים הפסיקו את הטיפול מפני שהתאים הלבנים לא התאוששו ופחדו שישה נזק בלתי הפיך ומיד נשלחתי שוב להקרנות לאיזור השמאלי (אזור חזרת המחלה) צואר +בית שחי +במיאסטנום עליון .ומאז שוב הייתי ברימיסיה והצלחתי שוב לאושש את עצמי ולשקם את מע' החיסון (יש לי משמעת מאוד גבוהה ואני מאוד מודע לעצמי ).בבדיקת PET CT לפני חודשיים (כשנה לאחר סיום ההקרנות ולמעשה שנה וחצי ברימיסיה ,התגלה ממצא שלא ברור " קליטה מוגברת בהצללה ריאתית" -חשד לתהליך דלקתי
יש לציין שבשנה אחרונה היו לי 3 דלקות ריאה "קטנות( דבר שמעולם לא היה לי),נשלחתי לבדיקת CT ריאות ברזולוציה גבוהה לשם בדיקה מעמיקה יותר ושם נמצא שאותה הצללה גדלה מ-0.7*1.4 ס"מ ל-0.7*2.4 ס"מ, ההצללה אובלית קלושהשטיבה לא ברור באבחנה מבדלת באים בחשבון תהליך זיהומי,
רופאת ריאות שאיתה נפגשתי אמרה לי שבישיבת רנטגן ראו שהקליטה לא חזקה והיא לא אופיינית להודג'קין שקולט חזק מאוד גם אם הקליטה קטנה וגם הכיוון שלה הוא איזשהו זיהום ריאתי אם כיהיא אמרה שבאחוזים מאוד קטנים אמנם יכול להיות גם הודג'קין בריאה. והיא ממליצה לבצעביופסיה תחתCT לבירור הממצא .הרופאה הימוטולוגית שלי נוטה להסכים עם רופאת הריאות אם כי ניתן לחכות תקופה של 3 חודשים ולבצע PETCT/CT נוסף ולראות. וגם היא טוענת שלא נראה לה שזה הודג'קין.
הרופאה המפענחת (רנטגנולוגית ) אמרה לי שהממצא ממש קטן אמנם רצוי לדעת מה זה אך היא ממליצה להמתין 3 חודשים ולבדוק שוב מה גם שלא בטוח שתתקבל תשובה לגבי הממצא(לא יאספו מספיר חומר).אך היא תבצע במידה ותידרש.
כולן השאירו את ההחלטה בידי האם לבצע ביופסיה או להמתין , כמובן שלאור ההיסטוריה שליאני חרד וחושש ולא יודע מה לעשות.שאלות:האם יכול להיות ששוב ההודג'קין חזר לפעילות?ואם יש הודג'קין בהצללה ריאתית?האם זיהום ריאתי קולט ככה בבדיקת PET? יש לציין שבבדיקת PET לא נראו עוד קליטות.
יש לציין שאני מרגיש טוב ובבדיקות הדם מלפני חודשיים אחרי הPET היו תקינות כולל LDH
אשמח להתייחסותך לכל שמעון