שלום
אני לאחר טיפול כימו בלימפומה מסוג B large cell . הטיפול עבר בהצלחה
על פי בדיקת pet ct
היום כחודש וחצי לאחר הטיפול הופיעו אצלי על הבטן התתחתונה פצעונים אדומים
כמעין גירוי. אין זה נקודות אדומות מתחת לעור כי במעבר עם היד אני מרגיש בליטות קטנות
האם יתכן קשר ללימפומה?
אני חולה בלימפומה DIFFUSE LARGE B CELL j, המתפתחת מ
GR.IIIA FOL.LY
התסמינים הופיעו בשני מקומות בצואר ימין ובשקד שמאל ומעט בצואר שמאל
עברתי עד כה 4 טיפולים של כימו + מבתרה מתוכננים לי 6 טיפולים
אני בן 55 ללא הלימפומה בריא מאוד
שאלתי: במדה PET CT לאחר טיפול רביעי יהיה נקי , האם 6 טיפולים בכל מקרה הם חובה? גם אם לוקחים בחשבון את הנזק כתוצאה מהטיפולים? האם 6 טיפולים זו דעתם של כל הממומחים המרכזיים או ישנן דעות אחרות? האם ניתן לשקול 4 טיפולים?
אודה לך עבור תשובתך
לצורך בחירת בית החולים לטיפול מבחינת מרחק: האם בזמן טיפול כימותרפי אני יכול לנהוג? אני בן 55 מרגיש חזק ובריא
תודה שוב
בנוסף לשאלתי הקודמת הבהרה:
הארולוג לא ידע לענות לי האם בדיקת PET CT הנדרשת עקב אבחון הלמפומה מכסה את בדיקת ה CT שהוא מבקש עקב דם בשתן
שלום דר
לפני 6 שבועות התגלו אצלי בלוטות לימפה גדולות בצואר ימין ללא ממצא בשקדים
שבוע לאחר מכן שקד שמאלי מוגדלמעט
שבועיים לאחר מכן שקד שמאלי מוגדל מאוד
לאחר מכן בביופסיה בצואר נתגלה מסוג B
לפני יומיים דם בשתן מספר פעמים באותו יום ונפסק
שאלתי: האם הנ"ל מצביע כי הלימפומה רצה אצלי במהירות? אני מוטרד מכך שיקח עוד כשבועיים עד PET CT וכימותרפיה. האם הדחיפות היא שאלה של ימים או שבועות?
האם ניתן לבצע באותה בדיקת PET CT ברור גם לכליה (דם בשתן) או שיש
לבצע בדיקות נפרדות?
תודה עבור תשובותייך ועבודתך החשובה, שאי ברכה.
שלום דר'
אני עומד לעבור ביופסיה באמצעות ניתוח על מנת לקבוע אם בלוטות לימפה בצואר ממאירות.
האטם בדיקת MRI יכולה להחליף ניתוח והאם האמינות טובה?
תודה מראש
אני מתעתד לעבור בקרוב בבית חולים מאיר ביופסיה בבלוטת לימפה בצואר עקב חשד ללימפומה.
האם יש המלצות מיוחדות לטיפול ברקמה אשר יועילו לטיפול עתידי או שהן סטנדרטיות בכל הניתוחים?
אני מתעתד לעבור בקרוב בבית חולים מאיר ביופסיה בבלוטת לימפמה בצואר עקב חשד ללימפומה.
האם יש המלצות מיוחדות לטיפול ברקמה אש ריועילו לטיפול עתידי או שהן סטנדרטיות בכל הניתוחים?
יש לי נפיחות בבלוטות צואר מזה כשבועיים. בדיקות דם שליליות. דיקור שלילי.
אולטראסאונד מראה בלוטות מוגדלות. אין חום ואין כאבים. מרגיש בריא. היום אחרי כשבועיים ישנה ירידה משמעותית בנפיחות. האם דחוף לבצע ביופסיה? האם אפשר לחכות שבוע נוסף ולראות אם הנפיחות יורדת לגמרי?