אני סובל מהמחלה כמעט חמש שנים. את הבלוטה הראשונה הוציאו לביופסיה(ולאחר מכן הקרנה מקומית) את השניה, שהופיעה באיזור אחר של הגוף, לאחר כשנתיים, גם הוציאו לביופסיה(בגלל שחייתי באותה תקופה בחול). לאחרונה הופיעה לי בלוטה שלישית באיזור נוסף(צוואר-ראש), והרופא המטפל חושב שאין צורך בביופסיה נוספת וכמו כן חושב שמיקום הבלוטה לא מפריע לתפקודי(בלוטה של כ 3סמ). שאלתי היא כזאת,
מאחר ובחמש שנים האחרונות חייתי כמעט ללא גידול בגופי, דבר שתרם לתחושתי הנפשית ואולי גם הפיזית הטובה, לא כדאי גם להוציא את הבלוטה השלישית(הבודדה עד כה) ולחיות אולי עוד שנה-שנתיים ללא גידול בגופי? אולי גידול קיים ומתפתח בגוף מעצים וממנף את המחלה? אולי גידול קיים בגוף עלול לגרום ליותר עייפות וסימפטומים אחרים? אולי הוצאת הבלוטה תעכב מעט את התפתחות המחלה? בבחינה נפשית אני בטוח שעדיף לי בלעדיה...
שלום רב,
רציתי לדעת אם יש חדש בטיפולים (קו ראשון) בלימפומת מרגינל זון(נודל).
אני קורא על בנדמסטין, על btk, על אידלאליסיב ועוד כל מיני חידושים אבל לא בטוח אם חלק מהחידושים כבר הוכנסו לשימוש בקו ראשון או עדיין הטיפול המועדף(כשיש צורך בטיפול) הוא כימוטרפיה+מבטרה.
אני סובל ממרגינל זון לימפומה במצב שקט יחסית(כרגע בלוטה אחת ליד האוזן). מעולם לא טופלתי בכימו או במבטרה אך טופלתי בהקרנות מקומיות ב2009.
יש לי שני ילדים בני פחות מתשע ואישתי בהריון חודש תשיעי.
האם לדעתך אפשר לתת לילדי חיסון?
שלום,
אני סובל ממרגינל זון לימפומה בבבלוטות כבר 3 שנים. כרגע ברמסיה עקב כריתת הבלוטה (ביופסיה) השניה.
לאחרונה קראתי על אספירין כטיפול מונע ומעקב בסוגי סרטן שונים. מה לגבי לימפומה?
בברכה,
מוטי
הי,
אני סובל ממרגינל זון לימפומה והשבוע מתוכננת לי בדיקת פט.
לפני כשבוע, לאחר ריצה ארוכה, התחלתי סבול בכאבים די חזקים בכף הרגל ואני חושש שיש לי דלקת או סדק. מחר אני אמור לפגוש אורתופד לברור העיניין.
שאלתי היא, במידה ויש לי דלקת או טראומה האם יש סיכוי שאחת מבלוטות הלימפה במפשעה או ברגל יתנפחו וכתוצאה מכך תהיה קליטת אף.די.גי ותוצאה חיובית שגויה?
האם עדיף לדחות את הבדיקה?
לכבוד פרופ' בן יהודה,
אני בן גבר בן 42 אובחנתי במרגינל לימפומה במפשעה ב2009 וטופלתי בקרינה מקומית, ב2011 אובחנתי שוב בבלוטה בבית השחי שהוצאה ותשעה חודשים לאחר מכן עברתי פט סיטי תקין ואני אמור לעבור בקרוב שוב פט סיטי עם תיקווה לטוב. חוץ מזה אני מרגיש טוב ואין לי סמפטומים ולא קיבלתי שום טיפול תרופתי.
יש לי כבר שני בנים אבל אשתי לוחצת ורוצה בת...אני קצת חושש וחושב שסיימתי את חובתי לאנושות וגם לא יודע כמה זמן אוכל לתפקד כאב בריא.
שאלתי היא, האם לאור העובדה שיש מחלה בגופי, וכן שעברתי הקרנות במפשעה(אמנם עם מגן) וגם בגלל כלכך הרבה פט סיטי, האם יש סיכון למומים בעובר או חלילה סיכון מוגבר להוריש את הלימפומה?