זאת אכן חוברת המלצות של האגודה אך ההמלצות מותאמות להקלת מצבים שונים שחווים לעתים חולי סרטן - למשל, שלשול, בחילה או הקאה מרובה. אלה אינן המלצות תזונה כלליות ולכן גם לא בהכרח תואמות את ההמלצות המקובלות לאוכלוסייה הבריאה.
בברכה
ליטל קינן
שלום רב
אכן, פעילות גופנית הוכחה כמפחיתה סיכון לסרטן וגם לחזרת המחלה במי שכבר חלו. המנגנונים רבים ומורכבים. אחד מהם הוא השפעה על רמות הורמונים ופקטורי גדילה. מנגנון אחר הוא באמצעות חיזוק המערכת החיסונית. יש גם מנגנונים ספציפיים לסוגים מסוימים של גידול. למשל קיצור זמן המעבר של פסולת במעי הגס תודות לשיפור הפריסטלטיקה.
אני ממליצה שתשאל גם בפורומים העוסקים ספציפית בנושאי הדמייה. עד כמה שאני יודעת, ככל שהמנגיומות קטנות יותר שיעור הטעות באומדן הגודל שלהן גבוה יותר ויכול להיות שזה גם מה שקרה אצלך.
שלום alonit
קשה לומר אם מדובר במחלה על בסיס מוטציה גנטית משפחתית ואולי כדאי לבדוק זאת (בהנחה שסבתו של בן זוגך היא אם האם), משום שאם אכן מדובר במוטציה ידועה, גברים עלולים לשאת אותה, והיא עלולה להעמיד אותם בסיכון מוגבר למספר סוגי סרטן.
ההתחלה תהיה בכך שאימו של בן זוגך תפנה לייעוץ גנטי. שם ייבנה עץ משפחה מפורט ויוערך הסיכון. כן יישלחו בדיקות על פי הצורך. הסיבה שנכון שאימו של בן זוגך תפנה לייעוץ גנטי היא שבדיקה שלה, בהיותה מחלימה מסרטן השד, תיתן את מירב באינפורמציה.
שלום רועי111
אופן החשיפה המסכן לוויניל הוא לא במגע עורי עם פצעים פתוחים אלא בעיקר בשאיפה של החומר כגז, וגם אז, כפי שכתבתי, מדובר בעיקר בסיכון תעסוקתי של מי שעובדים בתעשייה.
רק כדי שתנוח דעתך - סרטן הדם לא נגרם כתוצאה מחשיפת דם טרי לחומרים מסרטנים; בדם טרי יש תאים שאורך חייהם קצר וחלקם אף נטולי גרעין והם אינם יכולים לגרום להתפתחות סרטן. המנגנון של התפתחות סרטן דם הוא פגיעה במח העצם שמייצר תאי דם חדשים ונמצא בתוך העצמות הארוכות בגוף.מדובר בתהליך ארוך שלוקח שנים.
לסיכום, אינך צריך לחשוש - לא נחשפת לחומר באופן שיכול לגרום תחלואה. הפעל שיקול דעת בעתיד,
שלום מיכל
אני מבינה את החשש ואת הצורך להיות במעקב.
כפי שאמרתי מספר פעמים בעבר, ואפילו ממש בעמוד זה, יש מספר קטן של בדיקות שהוכחו כיעילות לצורך גילוי מוקדם של גידולים סרטניים מסוימים אבל אין בדיקה אחת ויחידה שיכולה לגלות סרטן באופן כללי.
מבחינת הבדיקות המוכרות לגילוי מוקדם - על פי גילך והעובדה שלאחותך היה סרטן השד, את צריכה להיות במעקב שנתי אצל כירורג שד ולבצע ממוגרפיה אחת לשנה החל מגיל 40. בדיקת פאפ לגילוי מוקדם של צוואר הרחם מומלצת מגיל 25-65 אחת לשלוש שנים. בדיקת דם סמוי בצואה לגילוי מוקדם של סרטן המעי הגס מומלצת אחת לשנה מגיל 50 עד 74. אם יש לך עור בהיר ונטייה לנמשים ודומות, מומלץ מעקב סדיר אצל רופא עור אחת לשנה.
מלבד זאת היי ערה לשינויים בגוף (שינוי לא רצוני במשקל, כאבי ראש מתמשכים, כאבים אחרים, שינוי בפעילות המעי וכן הלאה) ופני לברור רפואי במידת הצורך.
הכי חשוב, שמרי על אורח חיים בריא מבחינת תזונה, פעילות גופנית, אי עישון וצמצום צריכת אלכוהול.
בברכת בריאות שלמה
שלום אירית
אין סוללה ידועה של בדיקות דם לגילוי מוקדם של סרטן מכל סוג.
צריך להפריד בין בדיקות לגילוי מוקדם, שהן בדיקות שמאפשרות לאתר מחלה סמויה בשלב מוקדם ללא תסמינים קליניים על מנת לשפר את התמותה מאותה מחלה, לבין בדיקות אבחנתיות (שמאששות חשד קליני לסרטן), כמו ספירת דם במקרה של ליקמיה. או גם בדיקות של סמנים ביולוגיים שונים שיכולים לסייע במעקב אחרי מידת הפעילות של מחלה קיימת (למשל בסרטן השחלה או הערמונית).
לגבי סרטן הערמונית, אגב, אותו סמן ביולוגי (PSA) שמאפשר מעקב אחרי מידת הפעילות של המחלה לא נמצא יעיל לגילוי מוקדם של המחלה באוכלוסייה הכללית.
אם התכוונת לקיטים מסחריים שמבטיחים גילוי מוקדם של סרטן מכל סוג בבדיקת דם פשוטה אחת, התייחסתי לנושא זה בעבר ( חפשי בפורום בנושא ״גילוי מוקדם״).
מועדים לשמחה,
שלום EB1000
על פניו לא נראה שיש מקום לחשש.
עם זאת, אם ברצונך להתחיל בירור, הצעד הראשון הוא פנייה לרופא המשפחה שיפנה אותך לייעוץ גנטי במידת הצורך.
מאחר ויש לך ביטוח משלים, מרגע שתהיה בידך הפנייה מרופא המשפחה לייעוץ גנטי, תוכל לקבוע תור לא רק במרפאות הייעוץ של הקופה אלא גם אצל יועצים פרטיים העובדים עם הקופה.
בהצלחה
שלום ggg
יש אכן עדויות שהמטבוליזם של תאי סרטן מהיר מזה של תאי גוף רגילים וכי צריכת האנרגיה של תאים סרטניים גבוהה יותר.
עם זאת, צום סוכר אינו טיפול מקובל לסרטן כי אין עדויות מדעיות חד משמעיות שיש בו תועלת משמעותית (גם אם התיאוריה ומחקרי חיות תומכים בכך במידה מסוימת).
נעשו ניסויים לגבי הרכב התזונה המומלץ במהלך מתן טיפולים כימותרפיים, וחלקם התמקדו בתזונה דלת סוכר ופחמימות, עם תוצאות שרמזו כי ניתן לשפר את אפקט הטיפול הכימותרפי ולצמצם את תופעות הלוואי שלו באמצעות תזונה מיוחדת.
עם זאת, כפי שצוין קודם, העדויות אינן חד משמעיות ואין המלצת ספציפיות בנושא זה כרגע.
שלום סימון
צר לי על האיחור בתשובה.
עד כה אין עדויות שקרינה לא מייננת אכן גורמת לעליית הסיכון לסרטן.
הבעיה בחימום במיקרו היא כאשר משתמשים בכלים לא מתאימים או בפלסטיק שעלול להפריש עם החימום חומרים מזיקים. גם אז אין עדות ברורה לכך שיש נזק אולם מומלץ להימנע מכך כזהירות מונעת.
כך שאם משתמשים במיקרו לצורכי חימום בעיקר בכלים מתאימים לא הראה לי שיש בעיה...
שלום alon5
התשובה היא ש..אינני יודעת.
הבעיה בקרני רנטגן היא היכולת שלהן לפגוע בגרעיני התא (לכן הקרינה נקראת מייננת). כאשר הן מכוונות לגוף האדם החשש הוא מפגיעה בגרעין התא ובחומר הגנטי שבו (תשניות = מוטציות), מה שעלול להתחיל שרשרת אירועים שיכולה בסופו של דבר להסתיים בהתפתחות של גידול סרטני.
אתה שואל אם חשיפה של קנאביס רפואי לקרינה מסוג זה עלולה לשנות את החומר הפעיל שבו כך שיהפוך למזיק לאדם. אני לא חושבת שנעשו על כך מחקרים ולכן אין מידע בנושא.
אכן, נקשרו לפרי זה הרבה כתרים בריאותיים, אבל עדיין אין לכך הוכחות מדעיות ברורות.
עם זאת, זהו פרי גרגרי, ומשפחת הפירות הגרגריים נחשבת למשפחה מומלצת בצריכת תודות לתכולת הויטמינים, הפיטוכימיקלים ונוגדי החימצון הגבוהה שלה.
חושב לדעת כי עלולות להיות אינטראקציות בין צריכת פרי זה לבין תרופות לדילול הדם, ובמקרה זה כדאי להימנע מאכילת הפרי. במקרה של נטילת תרופות נגד סוכרת או לחץ דם כדאי ליידע את הרופא המטפל.
נעים לשמוע..