תודה רבה על הכיוון, כי את הלב בנדקנו, בדיקה ציטולוגית בפעם הקודמת היתה נקיה מתאים סרטנים היו חיידקי קוקיס.נראה לי שזה תוצאה מהקרינה , או שהגידול מתפשט לתוך הריאה ואין עדיין תסמינים מספיקים לראות ולקבל בבדיקה פתולוגית של הנוזלים
אבי בן 79 היה מעשן כבד, עם גידול ראשוני בשולי ריאה ימינית לא סול סיל, עבר 7 הקרנות ממוקדות.בצילום הסיטי למעקב נמצא הקטנה של הגידול המקורי אך,הודגמו קשריות ריאתיות חדשות בקוטור ע ד5 מ"מ הודגם תהליך חדש העובר האדרה ארטריאלית בקוטר 1.3 ס"מ באונה השמאלית של הכבד.האם זה אומר שיש גרורה/ות בכבד?
שלום לך ד"ר גוטפריד,
אני יודעת שאני שואלת שאלה לא ממוקדת לסרטן, אלא לתופעות נלוות למחלה. אבי בן ה-79 עם סרטן ריאה אחרי סדרת ההקרנות הממוקדות (אנו בזמן המתנה לסיטי למעקב), מאז מרץ מטופל עם משככי כאבים טרגין, במהלך החודש האחרון הוא מגלה סימני דכאון לא קלים, לקחתי את אבי לפסיכיאטר והוא מטפל בו לאזון עם נוגדי דכאון.
שאלתי היא האם אני טועה ואני מסבכת את אבי עם כל הנרקוטיקה ועם כדורים הפסיכיאטרים?
האם ההקרנות הכן חיסלו את הגידול??? ולו בחלקו?
גם אם הוא מופיע בגודלו.
שלום לך דר' גוטפריד,
אבי בן ה-79 עם גידול בריאה ימנית (נון סמול סייל), עבר הקרנות ממוקדות 7 במספר.
אנו כרגע חודש מאז תום ההקרנות ושבועיים אחרי הסיטי, עפ"י הסיטי לא חל שום שינוי בגודל הגידול.
לפי דבריו של הרופא, הוא אומר שבעצם לא משנה הגודל שנראה בצילום מאחר והם בעצם הרסו את הגידול ובעצם הם סימו את תפקידם ועכשיו צריך לחכות להפחתת הכאבים ואנחנו רק צריכים מעקב מעכשיו.
למען האמת זה די מפתיע אותי? האם זה הכן הגידול חוסל?
שאלה נוספת, הוצע לאבי לעשן קנאביס לשיכוך כאבים, האם זה הגיוני עם גידול בריאות וקשיי נשימה?
היום ראיתי את תוצאות הסיטי של הריאות אחרי סט ההקרנות הממוקדות, לצערי עפ"י התוצאה נראה שהגידול לא קטן, נשאר בגודלו 3.7 ס"מ.
אומנם לא נראה לפחות עפ"י הסיטי שיש ממצאים אחרים, שאולי זה מעודד?!
האם יש סיכוי בסיבוב נוסף של הקרנות?
מדובר בגידול נון סמול סייל בשולי הריאה הימנית, לא מועמד לניתוח בשל הגיל והמצב הכללי.
האם ניתן לשחרר חולה עם סטורציה 89 כאשר בשגרה הסטורציה היא 94?
אני מסיקה שחלק נכבד מהירידה בסטורציה נובע ממשככי הכאבים (טרגין ואוקסוקונטין) האם אני יכולה על דעת עצמי להוריד מעט מינון?
או עדיף להחזור למיון אונקולוגי כדי למצוא מינון משככים נכון יותר, בעיקר שאבי אחרי סבב ההקרנות והוא ממתין לפגישה עם רופאים בעוד שבועיים?
אבי בן ה-79 עם גידול בדופן ריאה ימנית ממש ליד הכתף של נון סמול סיל, עובר הקרנות ממוקדות לריאה, מסתבר לי () שהגידול צמוד גם לצלע, נאמר לי שההקרנה יכולה לטפל גם באזור של העצם, האם יש לזה סיכוי טוב בהקרנה?
האם זה יכול להיות סופני בגלל שזה צמוד לצלע?
נאמר לי שאבי מגיב טוב להקרנות.
תודה רבה