ממתינה לתשובתך
תודה
לא בטוחה שהבנתי...
אז זה נכון שהחליפו את סוג הכימו?
קיבלה מחזור ראשוןמשל טיפול כימותרפי עפ"י פרוטוקול קרבופלטין/ אלימטה/אבסטין. CTA חזה: אין עדות ל PE. נראו הצללות בלתי הומוגניות בבסיסי ריאות דו"צ. עם ברונכוגרם ווי, יכולים להתאים לתסנינים. הגוש בדרנל השמאלי גדל עד לקוטר 10 ס"מ. גוש ידוע התופס את חצי ההימוטוראקס משמאל, מגיע עד לשער הריאה שמאלי. רושם שקטן בהשווה לבדיקה קודמת.
CT חזה ובטן שבוצע- מחלה יציבה בראות. הגדלה ניכרת של הגוש באדרנל שמאל.
חלשה מאוד. לא קמה מהמיטה כבר 3 חודשים מלבד לשירותים ו קלחת. עברה לטיפול קרבו-טקסול אחת לשבוע. האם זהו הטיפול הנכון לדעתך?
שלום ד"ר .
אמי עברה הקרנות ברמב"ם והתחילה טיפול כימי ראשון (שמשפיעה עליה נורא ואיום- לא מצליחה להתרומן מאז וזה היה לפני כחודש) . הלכנו לחו"ד נוספת בביילינסון ודיברו איתנו על כך שלהם יש מכונת הקרנות שונה ומאוד המליצו לנו להגיע אליהם להמשך הקרנות .
שאלתי היא לא לגבי חוות הדעת- אלא האם באמת מכונת ההקרנות שם אחרת ממה שיש ברמב"ם והאם זה נכון שהיא הכי מתקדמת ?
תודה!
היי סיון.
לא מחקר. היתה כתבה שעדכנה בטיפול החדשני ונתנו לדוגמא כמה מקרים.
לא יחדש לך כלום כי אתם כבר מטופלים בשיטה זו נכון?.
שירי
לאמי הוגדר עם הגילוי - סרטן ריאות שלב 4. אין לה גרורות (טפו טפו-המעט שהיו נוקו ע"י הקיטרודה). האם במידה וטיפול הכימו ימשיך להקטין הגידול הדרגה בףיורדת? או שברגע שהוגדר כשלב 4 ככה זה נשאר?
למה הכוונה יתכן גם מחלה ?
היום אגב, היא תגיע לבדיקות
שלום ד"ר.
רציתי לבדוק מה משמעות הדבר אם יש נמק באזור הגידול.
כנראה בעקבות הטיפול בקיטרודה חלק מהמקום שהוגדר כגידול פעיל בהתחלה מוגדר עכשיו כנמק.
מה המשמעות דל זה ומה "דינו" של הנמק למול טיפולי כימו/הקרנות? האם ניתן להוציא נמק רק ע"י ניתוח?
סיון הפתעת אותי עם זה ואין לי מושג במה מדובר. למה אם זה משהו מציל חיים הרופאים לא דיברו איתנו על זה? כל אחד יכול לעשות? איפה? איפה אפשר לקרוא על זה.
אפשר לשאול כמה זמן אבא שלך בזה ובאיזה מצב?
תודה רבה על התגובה שלך!
ברור שמקצועית השאלה צריכה להיות מופנית לאונקולוג המטפל . אבל דווקא יותר עניינו אותי סיפורים אישיים מהחיים .... כאלה שנותנים תקווה ...
כי החומר הכתוב מאוד מייאש ובמצבים כאלה מחפשים במה להיאחז . זה הכל....
הרבה בריאות לכולם !
לאמא יש כאבים מהרגע שגילו לה - בריאה השמאלית- לוקחת אוקסיקוד ונקסין .
האם ההקרנות שצפויה להתחיל יקלו בכאבים ?
הבנתי ....
אז רק- האם נכון להתחיל הקרנות לדעתך ?
האם לפי התוצאות מומלץ להפסיק הטיפול בקיטרודה ולעבור להקרנות וכימו ? צירפתי גם את התוצאות הקודמות לצורך ההשוואה.
זוהי המלצת הרופאה המטפלת אך אני תוהה אם לא מדובר בשלב בו הגידול מתנפח עד לתחילת הצטמקותו (שמעתי שדיברת על האופציה הזו בראיון בטלויזיה).