שלום,
האם ישנן סימנים קליניים שיכולים באיזושהיא צורה לרמז על כך ששטיפות BCG, אינן עולות יפה! טרם
בדיקת הציסטוסקופיה שנעשית לאחר סדרה של 6 שטיפות BCG? בנוסף: המטפל שעושה את השטיפות לאבא שלי. לאחר השטיפה נכנס לחדר מלווה בעוד מטפל והתחיל, בעוד אבא שלי שכוב במיטה לאחר הטיפול, לשאול אותו שאלות? מה יכולה להיות הסיבה לכך?באם קיימת דלקת חריפה בשלפוחית השתן על מה זה מעיד ביחס למצב הסרטן? ועל הצלחת הטיפול? שאלה אחרונה: מותר לאחות לומר לאבא שלי (במקרה הזה), אחרי השטיפה לקום מהמיטה וללכת לחדר אחר מסיבה כלשהיא?
שלום, לאחר מספר אישפוזים בבי"ח איכילוב(עקב דם וקרישי דם בשתן, שהסיבה לה היא ככל הנראה נזקי קרינה(סרטן ערמונית). הועברנו לאסף הרופא ובסיום האשפוז שם, הוחלט על 30 טיפולים בתא לחץ.
בסיכום אישפוז נכתב בהמלצות שעד לסיום הטיפולים בתא לחץ צריך להפסיק ליטול אספירין(1 כדור ליום של 100 מ"ג).כשהלכנו לרופא המשפחה עם הסיכום אישפוז ויודע על הטיפולים בתא לחץ, אמר לנו שלא להפסיק את האספירין
(חשוב ללב!) אז מה עושים? לפי מה הולכים? להפסיק או להפסיק את האספירין עד לסיום הטיפולים בתא לחץ זאת השאלה! תודה!
שלום פרופ' סלע!
מבקשת לדעת על פי מה מחליט הרופא לבצע בדיקת ציסטוסקופיה בציסטוסקופ גמיש או קשיח? בנוסף: מה נבדק? מה בודקים בבדיקת ציסטוסקופיה כאשר נעשה בציסטוסקופ גמיש? וכאשר זה בקשיח? ושאלה נוספת:איזה טיפולים/ פרוצדורות נעשות במהלך ציסטוסקופיה בציסטוסקופ גמיש? ובציסטוסקופ קשיח?לאיזה מסקנות ניתן להגיע לאחר בדיקה בציסטוסקופ גמיש? ולאחר בדיקה בציסטוסקופ קשיח? מבקשת את התייחסותך לכל אחת מהשאלות שלי בבקשה, זה חשוב לי להבין ולדעת! תודה!
נתנו לאבא שלי מנת דם( נמצא באישפוז באורולוגית באסף הרופא), הסיבה המוגלובין מאוד נמוך: ערך:7 לאחר מנת הדם הזאת כעבור כיום שוב נלקחה בדיקת דם והתוצאה המוגלובין: 8.3 ועכשיו מקבל מנת דם נוספת( שנייה).
השאלה שלי : בכמה היה צריך לעלות ההמוגלובין לאחר מנת הדם הראשונה שקיבל, שהיתה נחשבת לעלייה יפה אופטימלית של ערך ההמוגלובין בדם? תודה!
בתאריך ה- 2/6/15 שאלתי פה בפורום שאלה ,שהנושא שלה היה: "כאבים קשים ואיומים לאחר בדיקת ציסטוסקופיה בציסטוסקופ קשיח". והשאלה שלי היתה בגדול הנושא שלה.
בתשובתך כתבת לי מה ואיך צריך האורולוג שעושה את בדיקת הציסטוסקופיה, לעשות במהלך הבדיקה!
אני מאוד מבקשת ממך לדעת איך הסקת ממה שכתבתי בשאלה ,שלמעשה מדובר בסרטן שלפוחית השתן!! זה חשוב לי! הרבה תודה לתשובתך!
מה הסיכוי באחוזים ואפילו בערך.. להצלחה של הטיפול בתא לחץ(כשהסיבה היא כאמור: נזקי קרינה)?
יש סיכוי אמיתי של ממש; או שזה הטיפול היחידי לטיפול בדם בשתן עקב נזקי קרינה, אז את זה עושים?
במה תלויה ההצלחה בטיפול בתא לחץ?(באיפה שזה נעשה? במי שעושה את זה? בנתונים של האדם שעובר את הטיפול?)
במידה ותא לחץ לא עוזר יש איזשהוא טיפול אחר שיכול לעזור? בבקשה אל תפנה אותי לשאול במקום אחר אני רוצה לדעת את התייחסותך. תודה!
שלום!
מהן הסיבות לאי התאמה לטיפול בתא לחץ?
במקרה של אי התאמה לטיפול בתא לחץ, (עבור מקרה של דם עם קרישי דם מרובים בשתן, שהסיבה לכך(כך נאמר לנו ע"י אורולוגים באישפוז באיכילוב) היא הטיפול הקרינתי שניתן לפני כ-9 שנים עבור סרטן הערמונית. מה ניתן לעשות כדי לרפא את הדלקת בדופן שלפוחית השתן, שהדימום ייפסק ולא יהיה צורך להשתמש בקטטר?
בהנחה שהסיבה לדם עם קרישי דם מרובים בשתן במשך תקופה ארוכה בלתי פוסקת,ומחליטים האורולוגים במחלקה האורולוגית (איכילוב) על טיפול בתא לחץ .
מה הסיכוי שתא לחץ יכול לעזור?
במידה ולא עוזר זה עלול לגרום לנזקים כלשהם? מהם תופעות הלוואי לטיפול הזה? תודה!
אפשר לחייב אדם לאחר אישפוז בבי"ח ,להשאר עם הקטטר כשיוצא מבי"ח וכשמגיע הביתה, עד לקבלת טיפול בתא לחץ לטיפול במצב ממושך של דם בשתן? תודה.
האם יש אנשים שהם רגישים פחות לקרינה מאחרים?
נאמר יש אנשים שעשו הרבה צילומי רנטגן, C.T MRI וכיו"ב ואחרי תקופה של שנים לא יפתחו סרטן (בעקבות הקרינה הזאת שקיבלו). לעומת אנשים אחרים שגם עברו כל מיני הדמיות שכן יפתחו סרטן או כל נזק אחר שנגרם בעקבות הקרינה?
תודה!!
האם זה אפשרי לשים קטטר בבית(לקנות קטטר באופן פרטי) ולא להגיע לבי"ח כל פעם שיש אצירת שתן או דם וקרישי דם בשתן? תודה!
אבא שלי עבר בדיקת ציסטוסקופיה בציסטוסקופ קשיח.יצא מהבדיקה משהו כמו לפני כשעה וחצי, מלווה בכאבי איימים!במהלך הבדיקה נאמר לי שניקו את שלפוחית השתן מכרישי הדם.תוך כמה זמן אמור להרגיש הקלה בכאבים??ומתי הכאבים אמורים להפסק כלל? השתמש בימים האחרונים כולל היום(שנעשתה הבדיקה), בקרטייה(אספירין)
. קיבל אנטיביוטיקה בסמוך ממש לבדיקה. מתי ניתן לדעת שאין זיהום? ובנוסף איך ניתן לוודא שהבדיקה הנ"ל לא גרמה לו לנזקים כלשהם(באזור בו נעשתה הבדיקה)?מבקשת מאוד התייחסות לכל השאלות שעליתי בבקשה. תודה!!
אבא שלי עם עבר של סרטן בערמונית.בזמנו קיבל הקרנות חיצוניות.כיום לאחר כ 8 שנים יש מצב של דם עם קרישי דם בשתן(הסיבה היא ככל הנראה ההקרנות שקיבל).היינו בבי"ח ושם חובר לקטטר. היום כבר כשבוע מאז הוצא הקטטר, ואינו מסוגל להתאפק כלל!(לפני הקטטר כן יכל להתאפק!)
אין פה אחריות של בית החולים בעניין? עדיין ייתכן שינוי לטובה?(בעניין היכולת להתאפק).
תודה!