שלום פרופסור,
האם הבדיקת דם שבנדון רלוונטית כדי לזהות הישנות המחלה. המקרה שלי: בן 67 לפני 17 שנה ניתוח רדיקלי של הערמונית. במעקב בלבד מאז. PSA עולה מאוד באיטיות וכעת 0.3. האם בדיקת דם שבנדון ערך מוסך לאיבחון הישנות המחלה?
בתודה,
שמעון
מידי פעם שומע מאנשי מקצוע רלוונטים שמוצרי חלב יכולים להוות גורם סיכון לסרטן הערמונית. האם יש מחקרים שתומכים בזה. בתודה
שלום רב,
יותר מ 17 שנים לאחר ניתוח רדיקלי ה PSA 0.32 . במשך השנים עליות וירידות קלות של ה PSA שהתחיל כ 0.02 . הייתי כל הזמן הזה במעקב בלבד. בן 67.
כמו כן עשיתי בדיקת PET CT PSMA ולא הודגם דבר.
האם יש הישנות של המחלה, מה הקריטריון לאבחנה שאכן יש הישנות?
כמו כן איזה סוג של מעקב מומלץ במקרה שלי?בתודה.
האם יש קשר בין רמת הטסטוסרן לגידול בערמות וגם להישנות המחילה?
כמו כן האם יחסי מין מוגברים מהווים סיכון להישנות המחלה.
תודה,
סימון.
ב 20 נובמבר התייחסת לשאלתי שבנדון והיה חסר קובץ. צירפתי כ PDF. מקווה שכעת תקין לפתיחה. נא ראה שאלתי לגבי הבדיקה וכיס השתן. בתודה.
סימון
פרופסור שלום,
בסוף השאלה שלי יש מלל: " לחץ כאן לקישור לקובץ נלווה" ואז נפתח קובץתשובת ה PSMA. נסיתי ואכן נפתח. אשמח לקבל התייחסותך.
בן 66. עברתי כריתת ערמונית רדיקלית לפני 16.5 שנים בגין גידול. PSA היה 4.19 ומאז הניתוח ה PSA עולה מאוד לאט וכיום 0.29. גלקסון 7, עשיתי MRI ולא היו ממצאים. כעת עשיתי את הבדיקה שבנדון, מבקש לשאול (נא ראה תוצאה מצ"ב):
א. מה משמעות שכיס השתן אינו בדיסטנציה מלאה? לציין שיש לי היסטוריה של לקום בלילה לשרותים (מזה שנים רבות) . שותה הרבה ביום וגם כשלא שותה הרבה קם 3 עמים לשרותים, גם עבור 50CC שתן.
ב. מה המלצתך בקשר ל PSA שעולה לאט אבל קבוע? למה עולה? תיתן ריקמה שפירה של הערמונית שגדלה?
שלום פרופסור. האם מומלץ לצרוך מיץ רימונים מידי יום ובאופן קבוע היות ומוריד psa. או שאולי לא כדאי כי זה דבר זמני נקודתי וה psa חוזר לעלות למרות ה הרימונים
בתודה.
שלום פרופסור. בהמשך לשאלתי באותו נושא (נא ראה מטה):
כתבת לי היום (25-8-18) שיש חשד להישנות המחלה. לפי בדיקת MRI אסותה אין הישנות של המחלה (מצ"ב) . אתה בכל זאת חושב שיש הישנות של המחלה ומומליץ לעשות PET/CITI למרות תוצאת ה MRI? (נא ראה תוצאה שצירפתי ב 15-8-18)
שאלה נוספת באופן כללי: היתכן ששארית ריקמת ערמונית גדלה לאורך השנים והיא בכל זאת שפירה ,למרות שקיימת עלייה איטית ב PSA לאורך שנים רבות? בתודה.