שלום
כתבתי בעבר בנושא אך שואל. היום בן 46 ללא מחלות רקע, אורת חים בריא מבחינת תזונה , והרגלי חיים.אני בעל התקרחות גנטית לקחתי פרופצייה 10 שנים בפיקוח רפואי והפסקתי. ההתקרחות חזרה אחרי שלוש שנים ובהתיעצות החלתי לנטול פרופצייה, ב 4 חודש האחרון התוצאות הינן טובות, ולא חלות עלי ת לואי שנצוינות בתרופה( תפקוד מיני, הצמחת חזה גברי ו או דיכאון), היום במקרה ראיתי כתבה מ 2016, שמציינת :"חוקרי אוניברסיטת סטנפורד מצאו כי התרופות מעכבות הטסטוסטרון לטיפול בסרטן הערמונית, מגבירות פי 2 את הסיכון ללקות בדמנציה.", אבי זל היה עם גידול ערמונית של 7.7 psa עבר ברכריתרפיה אצל פרופסור מצקין ומאז עד יום מותו היה psa 0.01, אבי זל מת מדמנצייה,בגיל 83 .( חלה במחלה בגיל 82), האם אני צריך לחשוש מהנושא? והם יש מחקרים חדשים בנושא של פינסטרריד 1 מ"ג לגבי שימוש ארוך?, אשמח להרחבה שבת שלום
שלום רב
לאבי זל היה גידול קרסינומה בערמונית ונותח בהצלחה עי החדרת גרגירים רדיואקטיבים אצל פרו 'פ מצקין
אני בן 47 בריא בדרכ לא נוטל שום תרופות פרט לפיינסטרד 1 מג בפיקוח רפואי 10 שנים נגד התקרחות, האם לאור הנתונים שהצגתי עלילבדוק את עצמי מחש גידול עתידי ?
תודה קראתי לעומק את תשובתך אך עדיין לא הבנתי המחקר נורא מבלבל
האם תקין לקחת רופצייה במינוך נמוך אגב המחקר מדבר על 5 מג והכדור הינו 1 מג
אין לי רקע של סרטן הערמונית אך לקחתי פרופציה פיניסטריד 1 מג 8 שנים, כיום בן 42
האם זה נכון שמי שנוטל אפיניסטריד 1 מג- יפתח גידול אגרסיבי יותר והפיניסטריד מונע גידולים שכיחים יותר? אני מאוד מבולבל וחרד מזה, הפסקתי לנטול פרופציה ואכן התחלתי להקריח מחדש, מה ההנחיות האחרונות של הFDA לגבי פיניסטריד 1 מג.