תזכורת לפגישת קבוצת תמיכה בבית חולים וולפסון -חולון בערב 31/1/19
מצאו פרטים בהודעה קודמת.
הזדמנות חשובה לחולים חדשים ללמוד על מחלתם וללמוד גם מנסיון החולים הותיקים .
אין מה לדבר.גילוי הסרטן עם CT PET הוא המדויק ביותר. הוא גם עוזר בהמשך לתיפול בסרטן אם וכאשר יתגלה.
אני לא רופא אלהאחדהחולים הותיקים שרכש עם הזמן נסיון וידע.
פגישת קבוצת התמיכה תערך ביום 31/1/19 בשעה 1700 בבית חולים וולפסו ןבחולון בקומה F
הפגישה מומלצת מאד במיוחד לחולים חדשים.יהיה ניתן לשאול שאלות וללמוד על המחלה הערורה.
כדאי לך ,להתחלה לבצע כל הבדיקות וטיפולים שרופאים אונקולוגים יטילו עלך לבצע וב- 27/5/18 לקחת חלק בפגישת קבוצת תמיכה בבית חולים שיבא -פרטים כמה שורות למעלה.שם תפגוש חולים ותיקים ותלמד מנסיונם. כמו כן תקבל תשובות גם מרופאים מומחים שמרצים במסגרת המפגש.
אני מאחל לך לנצח המחלה הערורה.
לחברים שלום,
אני לא רופא אלה אחד החולים הותיקים שרכש עם הזמן נסיון וידע ומנסה לעזור לטירונים שביננו.כדאי לך לקחת חלק לפגישת קבוצת תמיכה בה ניתן לשאול בעלי מקצוע וללמוד גם מנסיון שצברו אחרים. הפגישה הקרובה בירושלים פרטים והזמנה תמצא כאן כמה שורות למטה. הפגישה ב21/1/17 .ללא עלות. כדאי להביא גם את בת הזוג אם יש.
שאילתך היא שאילה קלסית שכדאי לשאול אותה במסגרת קבוצת התמיכה. בפגישות האלו נשאלות שאלות ובדרך כלל הרופא או הפרופסור המרצה עונה.
בפגישות אלו לא מחזיקים יד לחולה ומבטיחים לו ש"הכל יעבור " בסדר אלה לומדים על המחלה הערורה ומקבלים מידע על טיפולים מתקדמים חדשים.
גם זה שייך חמלחמה שלנו במחלה.
מחלת סרטן הערמונית היא לא מחלה קלה ואם היום נפטרים פחות חולים ממחלה זאת,הדבר הוסג על ידי נורמות וידע הרופאים במשך הזמן.היום יש נוהל בניתוחים אלו לסלק יחד עם מירב הערמונית גם שלפוחית הזרע וגם קשרי לימפה שבאזור הערמונית כי מתוך נסיון במקומות אלו "התבשלו" חזרות המחלה אלים יותר ועם פיזור הסרטן וזאת בעיה הרבה יותר רעה לחולה.
גם אם שלפוחית הזרע לא הייתה נגוע,זה לא אומר שלא הייתה "נגיעה" בהמשך כי בניתוח מוציאים מירב הערמונית אבל לא כל התאים הסרטנים ש"מטיילים" באזור. תסמכי על הרופאים כי יש להם ידע ונסיון יותר מאשר לנו.
ידידי, אנשים לא מעריכים עדכמה עוזרים הידע והעצות שמשיגים בפגישות של קבוצת תמיכה מרופאים ופרופסורים שמתנדבים להרצות ולענות לשאלות המשתתפים וגם ללמוד מחולים "ותיקים" ומנסיונם אחרת לא היו מחכים שתגיע פגישת קבוצת התמיכה קרוב לביתם . אם היו יודעים היו עוקבים להזמנות לפגישות שמדי פעם והיו מגיעים לפגישות אלו גם שלא נערכות בקרבת אזור המגורים שלהם.
מי כמונו מבינים עד כמה חשוב הבריאות שלנו ?
סרטן ערמונית מתקדם,משמעות הדבר שיתכו כי כבר יצא מהערמונית וכבר שלח גרורות. על מנת שאונקולוג יחליט לטיפול מתאים על החולה לעבור בדיקות נוספות על מנת לגלות אם יש גרורות ואיפה. בקשו לעבור בדיקת PSMA CT PET זאת הבדיקה החשובה אבל יש גם בדיקות משלימות לפני שיקבע הטיפול המתאים. אני לא רופא אלה חולה ותיק עם נסיון וקצת ידע.
תהיה מודג אם וכאשר בבדיקות התקופתיות רמת ה-PSA היא במגמת עליה וזאת אחרי שיגיע לפחות ל 0.2
בבדיקות ה-PSA רמתו מושפעת גם ממצבים שונים שלא קשורים במחלת סרטן הערמונית דבר שבולט במיוחד ברמות הנמוכות .
אתה לא צריך לדאוג כשהרמה יורדת אלה כשהיא עולה אבל לא ברמות שאתה מזכיר.