שלום פרופסור בן-יהודה אני בן 75,מאובחן כבר כ שלוש שנים בפולציטמיה ורה.ההמוגלובין הראשוני היה 18 ולאחר שינויים במינון התייצב על 12,9. בביקורת אחרונה ירד ההמוגלובין ל 12,1 עשינו שוב שינוי במינון ונחכה למעקב. שאלתי היא מה אומרת ירידה גדולה בהמוגלובין,מה עשוי לגרום לה אחרי כשנה וחצי יציבה,והאם יש מקום לדאגה? בתודה מראש לתשובתך.
שלום פרופ בן יהודה- כתבתי אליך ב-23.12 ,שהיה יום ששי שעבר. ביום ראשון נכנסה עוד שאילתא ואת ענית עליה. מכיוון שעד היום לא קבלתי מענה, חשבתי שאולי לא ראית את המכתב.
אם תוכלי לעיין במכתב מה 23.12,ולהתייחס לשאלותי? ושוב תודה מראש.,וחג אורים שמח
שלום רב פרופ בן יהודה-אובחנתי לפני למעלה משנתיים. בשבועיים הראשונים עברתי שלוש הקזות דם ביחד עם מינון של הידראה.ההמוגלובין ההתחלתי היה 17,7 ואחר כך בעקבות ירידת הכדוריות האדומות הופחת גם מינון ההידראה והיום, קרוב לשנה ההמוגלובין יציב על 12,8 ומינון ההידראה הוא אחד ליום.תופעות הלוואי הן בעיקר גרד, אחרי מקלחת, וגרוד בקרקפת או בפנים-מדי פעם. אני בן 77 ונאמר לי בשעתו שאם לא יהיו סיבוכים המחלה תוכל להאריך ימים... היום, כשקראתי בהגדרות שלך על הפוליציטמיה ראיתי שההידראה עשויה לגרום לעיתים ללוקמיה,,ולהחלשת המערכת החיסונית.
עד היום חייתי די בשלום עם המחשבות, אבל הסיכוי שדווקא התרופה מחלישה את המערת החיסונית, ועשויה לגרום ללוקמיה-מעורר חרדה.האם תוכלי להתייחס לכך?
בתודה מראש .