שלום,
התרופה S-1 היא נמכרת בישראל? כי לפי הכתוב באינטרנט נראה שהיא מצליחה ביפן.. מדובר בתרופה כימותרפית או ביולוגית? וידוע מה כל תופעות הלוואי שלה? ואפשר לקחת אותה לבד בלי עוד תרופות נוספות? יש לה יעילות לבד? כי באינטרנט אין מידע על זה..
התרופה קסולדה ו-5FU שתיהן בעלות סיכון לאנמיה, סיכון לשטפי דם וזיהומים תחת תופעות לוואי פחות שכיחות- בכל אופן לדעתך היית ממליצה לאדם בגילו (86) עם תופעות לוואי כאלו לנסות אותן? כי אני מניחה שמערכת ההגנה בגופו חלשה יותר והוא כבר מראש חשוף לזיהומים...אך ייתכן ואני טועה...ואני לא רוצה לפספס כאן הזדמנות.
תודה.
יש עוד תרופות לסרטן קיבה שאת יכולה להמליץ עם תופעות לוואי קטנות מאוד (שלשולים למשל בחילות או נשירת שיער) שלא ישפיעו על איברים בגוף (שלא יביאו להפסקת פעילותם), בשביל סבא שלי אפילו שהן לא בסל לא משנה הסכום? תרופות נסבלות בגילו?
בנוסף לשאלות הקודמות:
לגבי טיפולי קרינה לסבא שלי בן 86-
3. באילו מקומות עשוי טיפול הקרינה בקיבה לפגוע? מה משמעות המושג "תאים בריאים" ביחס לטיפול של קרינה בקיבה? באילו איברים הסיכון לפגיעה- אילו איברים עשויים להיבנות מחדש במקרה של אדם בן 86 ולאילו איברים גם עשוי להיגרם נזק חמור במקרה זה?
4. כרגע מצבו של סבא שלי עוד בסדר- הוא זז ועושה דברים בעצמו, מבשל ומכין הכול ולא עייף כמעט. האם בשלב הנוכחי כדאי לקחת אותו לטיפולי קרינה או לחכות שמצבו יחמיר ברגע שיהיו לו למשל קשיי בליעה יותר חמורים? (גם עכשיו יש לו קשיי בליעה אבל הם לא כאלו חמורים עד כדי פגיעה בתפקוד והבנתי שקרינה יכולה ממש להחליש אותו..).האם בכלל ברגע שקשיי הבליעה יהיו ממש חמורים או שהוא בכל לא יוכל לבלוע אז תהיה אפשרות לטפל בזה באמצעות קרינה ולהקטין גם אז את הגידול ולהקל עליו את קשיי הבליעה? כי הבנתי שייתכן בגלל גילו אז הגידול יתפתח בצורה איטית..אז אפשרי ללכת לטיפולי קרינה ברגע שהמצב יחמיר? עוד אפשר יהיה לטפל? מתי את היית ממליצה ללכת לטיפולי קרינה? כשהמצב של קשיי הבליעה הוא עוד בסדר או כשהמצב יוחמר ומדוע?
5. בשלב היותר קשה כשהוא לא יוכל לבלוע אני מבינה שכבר האופציה של הניתוח יורדת מהשולחן (לא רלוונטית) היות ובוודאי יהיו לו גרורות?
6. האם בגלל שהוא אדם מבוגר הוא יכול לחיות כמה שנים ללא טיפול למחלה ?
7. האם בגלל שהוא מבוגר מתאים לו יותר תותב כי קרינה עשויה להחליש אותו?
8. האם לקרינה יש יותר יתרונות על פני תותב ואם כן אילו, מלבד הקטנת הגידול? כ הבנתי שגם אם הגידול יקטן תוחלת החיים לא עולה אז מה זה משנה?
9. נתת שמות בהתכתבות הקודמת של תרופה ביולוגית בשם הרצפטין אבל הבנתי שאחת מהשפעותיה של הרצפטין היא השפעה אפשרית על הלב ותגובה אלרגית ותסמינים דמויי שפעת. אז עדיין כדאי ליטול לבן אדם בגילו תרופה כזו? כי יש לו לחץ דם..
גם התרופה הנוספת שהזכרת 5FU עשויה להביא לדימום, סיכון מוגבר לזיהום ושטפי דם. גם התרופה הרצפטין היא ביולוגית והבנתי שתרופות ביולוגיות ניתנות עם תרופות כימיות לא?
10. האם העובדה שכל המשפחה נחשפה לקרינה באסון צ'רנוביל למשך שנה משנת 1986 לשנת 1987 מעלה את הסיכון של כל המשפחה לפתח סרטן?
11. אמי נפטרה מסרטן הדם בעקבות אסון צ'רנוביל בשנת 1989. בשנת 1988 היא נכנסה להריון איתי וייתכן והמחלה הייתה אצלה רדומה ולא התפרצה. האם הדבר מעלה את הסיכון לסרטן אצלי מכל סוג שהוא, כי הבנתי שסרטן הדם לא מועבר בתורשה?
הי שאלה אחרונה שעלתה לי בנושא,
כרגע מצבו של סבא שלי עוד בסדר-
הוא זז ועושה דברים בעצמו, מבשל ומכין הכול ולא עייף כמעט.
האם בשלב הנוכחי כדאי לקחת אותו לטיפולי קרינה או לחכות שמצבו יחמיר ברגע שיהיו לו למשל קשיי בליעה יותר חמורים? (גם עכשיו יש לו קשיי בליעה אבל הם לא כאלו חמורים עד כדי פגיעה בתפקוד והבנתי שקרינה יכולה ממש להחליש אותו..).
האם בכלל ברגע שקשיי הבליעה יהיו ממש חמורים או שהוא בכל לא יוכל לבלוע אז תהיה אפשרות לטפל בזה באמצעות קרינה ולהקטין גם אז את הגידול ולהקל עליו את קשיי הבליעה? כי הבנתי שייתכן בגלל גילו אז הגידול יתפתח בצורה איטית..
אז אפשרי ללכת לטיפולי קרינה ברגע שהמצב יחמיר? עוד אפשר יהיה לטפל?
מתי את היית ממליצה ללכת לטיפולי קרינה? כשהמצב של קשיי הבליעה הוא עוד בסדר או כשהמצב יוחמר ומדוע?
בשלב היותר קשה כשהוא לא יוכל לבלוע אני מבינה שכבר האופציה של הניתוח יורדת מהשולחן (לא רלוונטית) היות ובוודאי יהיו לו גרורות?
אגב, האם בגלל שהוא אדם מבוגר הוא יכול לחיות כמה שנים ללא טיפול למחלה ?
1. האם טיפולי קרינה תמיד פוגעים בתאים בריאים כי לפי הכתוב באינטרנט נראה שכן והאם יש אפשרות לבקש טיפול מדויק במקום הגידול ושזה אכן יקרה?
2. האם קצב הבניה מחדש של אנשים בני 86 של תאים בריאים שנפגעו כתוצאה מטיפולי קרינה זהה לקצב בנייה של תאים בריאים של אנשים צעירים יותר? או שהנזק בפגיעה בתאים בריאים של בני 86 יכול להיות קשה? אם כן כיצד הנזק עשוי לבוא לידי ביטוי?
תודה על עזרתך הגדולה, את לא מבינה כמה את עוזרת.
שאלות:
1. האם במקרה של סבא שלי הוא יכול לשים תותב/סטנד? כי הגידול ממוקם באזור הושט-קיבה, והגידול הוא בגודל 4.4 ס"מ בקיבה. לפי דברי הכירורג ייתכן וזה אפשרי לשים תותב במקום זה והוא שלח את סבא שלי לבדיקה של שיקוף RF ולפי דברי האונקולוג מיקום זה בעייתי היות והתותב יכול ליפול לקיבה. מה את חושבת? זה אפשרי לעשות סטנד במיקום כזה?
2. בנוסף מה עדיף תותב או קרינה- או בכלל עדיף את שניהם? כי לפי מה שהבנתי התותב מקל על הבליעה והקרינה הורגת את התאים החולים של הגידול ומקלה על הבליעה. אז אם כך מה עדיף? אבל אף אחת מהן לא מאריכה חיים..
האם בתותב או בקרינה תופעות הלוואי קטנות יותר ומה יותר קל לעשייה ונסבל לבן אדם בן 86?
3. האם אפשר גם לעשות תותב לאחר טיפולי קרינה והאם יש בכך צורך?
4. רשמת שיש תרופות ביולוגיות וכימיות שעשויות פחות להזיק לסבא שלי. איזה תרופות למשל? כי אני הסתכלתי ותופעות הלוואי נראו לי לא טובות..אשמח לקבל כמה שמות של תרופות כאלו כי האונקולוג המליץ על קרינה היות וסבא שלי סירב כעת לניתוח.
5. אם סבא שלי יחליט לאחר טיפולי קרינה לעשות ניתוח אז הניתוח יהיה פחות משעתיים וחצי שלוש (שזה מה שאמרו לנו עכשיו) וכבר לא יהיה צורך בכריתה מלאה של הקיבה? אם כן כמה צריך יהיה לכרות מהקיבה בערך?
6. תוך כמה זמן חולפת בערך תחושת העייפות אחרי טיפולי הקרינה? האם היא עוברת?
7. האם טיפולי הקרינה כדאיים למי שלא רוצים לעבור ניתוח לאחר הטיפול בקרינה והאם העובדה שטיפולי הקרינה מעייפים עשויים בעצמם לקצר את משך החיים? היות ועכשיו סבא שלי מתפקד למרות הקושי בבליעה.
8. את בדיקות הדם עוברים בבית החולים בו עושים טיפולי קרינה והם עושים את זה בעצמם אלו שעושים את טיפולי הקרינה או שאנחנו אמורים ללכת פעם בשבוע לקופת חולים לעשות טיפולי קרינה?
9. מה תופעות הלוואי של קרינה לאזור הקיבה בסרטן קיבה?
10. האם מלבד קרינה, תרופות ביולוגיות וכימותרפיות וניתוח יש עוד דבר שמאריך חיים? יש עוד אמצעיידוע שאפשר להשתמש אפילו במשולב לצורך הארכת חיים, טיפול?
11. סבא שלי היה בזמן אסון צ'רנוביל באוקראינה, האסון החל בשנת 1986 והוא עבר לאסטוניה בשנת 1987. הבנתי שחשיפה לקרינה עשויה להיות קשורה לסרטן קיבה. האם יש קשר לזה לבין מחלתו כיום?
בנוסף...
רשמו לסבא שלי 10-12 מפגשים לשם טיפול בקרינה.
זה מספיק- זה לא קצת? בדרך כלל נותנים הרבה יותר לא? או שזה המינון במקרה של סרטן קיבה? או שזה בגלל גילו?
הבנתי גם שכשעושים קרינה צריך לעשות בדיקות דם. כל כמה זמן הוא צריך לעשות בדיקות דם ולמה הוא צריך לעשות בדיקות דם?
האם כדאי לו להתאשפז בבית חולים במהלך טיפולי הקרינה והאם הם גורמים לתחושת עייפות מאוד מאוד גדולה? כי משך הנסיעה לבית חולים באוטו היא 40 דקות.
לסבא שלי בן 86 התגלה סרטן קיבה כשהגידול הוא בגודל 4.4 ס"מ בקרדיה.
כבר התייעצתי איתך פה בעבר בפורום, ודיברתי עם כירורגים לגבי אפשרויות של ניתוח ואמרו לי שזה אפשרי אך הוא אדם מבוגר ויש לו מחלת לב ולחץ דם ובעייה בכליות, למרות שכל עוד הגידול לא התפשט זה אפשרי.
לגבי טיפול כימי ביולוגי- האונקולוג לא המליץ על הטיפול הזה ונראה שטיפול כזה יכול להזיק מאשר להועיל, בגלל תופעות הלוואי לאדם מבוגר בגילו (אינני יודעת אם כל התרופות)
האונקולוג המליץ על קרינה.
שאלותיי הן:
1. האם קרינה לבדה יכולה לרפא או להאריך חיים של אדם בגילו שיש לו סרטן קיבה? אם כן בכמה זמן להאריך חיים בערך?
2. מהי למעשה מטרתה של הקרינה? האם בעקבות טיפולי הקרינה זה יקל לו על קשיי הבליעה?
3. הכירורג המליץ לשים לו תותב להקלת קשיי הבליעה. האם לשים לו תותב או שזה מספיק קרינה? האם אפשר גם לשים תותב לאחר טיפולי הקרינה? האם רק תותב מקל על הבליעה?
4. האם כל התרופות הביולוגיות והכימיות עשויות להזיק לאדם בגילו לאור המחלות שתוארו אצלו?
5. אם הוא ייעשה קרינה הוא יוכל לאחר מכן לעבור ניתוח והניתוח יהיה קטן יותר כי הגידול יהיה קטן יותר וגם הניתוח יהיה פחות זמן ומשך זמן ההרדמה יהיה קטן יותר? האם כבר לא יהיה צורך בכריתה מוחלטת של הקיבה? האם גם סוג הניתוח יהיה שונה?
6. מה הסיכוי שקרינה תפגע בתאים חיים ומה הסיכוי שגופו יבנה מחדש את אותם התאים בשל גילו היות והמערכות בגילו בוודאי יותר איטיות ופחות פעילות?
7. האם בכלל כדאי לו ללכת לטיפולי קרינה אם קיים הסיכון לפגיעה בתאים בריאים והאם הנזק לא עולה על התועלת? האם לא כדאי לו להישאר בלי טיפול?
8. האם קרינה לבדה יכולה לרפא סרטן קיבה?
לסבא שלי יש סרטן קיבה, בן 86, ואני מאוד מבולבלת באיזה שלב לספר לו על המחלה אם בכלל.
האישור על המחלה התקבל מלפני שבועיים, כשהוא סובל מקשיי בליעה מחודש מאי.
1. האם כדאי לי לקחת אותו עכשיו לרופא שיספר לו על המחלה, או אפשר לחכות עם זה זמן מה ולקחת אותו כשנראה שהוא לא מרגיש טוב- כי כרגע הוא עוד מרגיש בסדר..יש לו רק קשיי בליעה וזה רק השלב ההתחלתי (לפי דברי הרופאים או 1 או 2)...
2. אם הוא יתחיל לקחת כימותרפיה ברגע שהוא כבר ירגיש לא טוב זה משנה מבחינת אורך החיים שלו? האם כדאי לקחת כימותרפיה כמה שיותר מהר? אם הוא יקח כימותרפיה בשלב מאוחר יותר כשירגיש לא טוב זה יקצר לו יותר את אורך החיים?
3. מי צריך לספר לו על המחלה?
1. רציתי לדעת איזה בדיקות רצוי שיהיו לאדם בן 86 לקראת ניתוח לסרטן קיבה?
אמרו לנו בדיקת דם, צילום חזה, ואק"ג- האם יש עוד משהו שישקף טוב יותר את מצב הלב שלו?
2.מה ההשלכות של כריתת קיבה קריבנית ושל ניתוח שנעשה בדרך פתוחה (לא לפרוסקופית) כי הכירורג אמר שאי אפשר לעשות בדרך לפרוסקופית? בנוסף מדוע אי אפשר לעשות לפרוסקופית? הם זה הגיוני שזה יהיה לא אפשרי?
מהם המרפאות הציבוריות הטובות ביותר לסרטן קיבה ומה המרפאות הפרטיות הטובות ביותר לסרטן קיבה?
3.האם יש הבדל בין מרפאות ציבוריות בדרום ובמרכז מבחינת איכות הניתוחים והכירורגים?
4.המליצו לסבא שלי לרכוש תותב לושט אז איך הוא יכול לרכוש? האם זה נכון שעליו לקבל הפניה לאשפוז מרופא המשפחה ומשם לבקש גסטרו-אנטרולוג שיעשה לו את התותב? אם אפשר להסביר לי את התהליך...
5. בנוסף לכמה זמן התותב אפקטיבי והאם הוא יכול להוביל להשלכות או בעיות מעצם זה שהוא בגוף, כמו דלקת ריאות למשל? איך תהליך החדרת התותב מתבצע?
רציתי לשאול-
אם כרגע הסימפטומים של סבא שלי הם אובדן משקל, חוסר תאבון, קשיים בבליעה-
אלו סימפטומים אני עשויה לראות בהמשך כשהמחלה תוחמר? והאם החמרת המחלה זה אומר שיש גרורות?
איך אפשר בכלל לזהות החמרה?
שלום ד"ר,
לסבא שלי התגלה שיש לו סרטן קיבה.
רציתי לדעת- האונוקלוג אמר שכנראה יהיה צורך בהסרה מוחלטת של כל הקיבה או מרביתה.
לסבא שלי יש בעיות בבליעה, קשה לו לבלוע ולעיתים רחוקות הוא גם מקיא קצת.
האם יהיה צורך גם בהסרה מוחלטת של הושט, או לפחות בטיפול כלשהו לושט?
או הטיפול ניתן רק לקיבה?
מה זה? קראתי באינטרנט ולא הצלחתי להבין...
זה טיפול כימותרפי?
האם מלבד קרינה, טיפול כימותרפי וניתטי יש עטד דברים חדשים שיכולים להאריך חיים...תרופות ביולוגיות מתאימות לבני 86 ואכן מאריכות חיים מאוד?
אשמח בכללי לשמוע על אופציות...
היום קיבלנו את תוצאות הביופסיה אם תוכלו לעזור בהבנתם-
באבחנות ופרטים קליניים רשום GASTRIC CANCER.
באבחנה רשום:
SPECIMEN LABELED GASTIC CANCER
Suboptimally oriented fragments showing atypical glands of moderately differentiated adenocarcinoma focally associated with desmoplastic stroma.
microscopic foci of necrosis are seen.
the depth of invasion cannot be assessed due to suboptimal orientation.
keratin and E-cadherin stains are positive.
all tissue are submitted.
לפי האבחנה הזו- הבנתי שמדובר באנדו קרצינומה.
האם היא איטית? מה הטיפול הרצוי במצב זה לגבר בן 86?
ובכלל לפרט את הממצאים כאן אם אפשר..
תודה רבה...
האם זה נכון שסרטן קיבה שמערב את הושט גם (יש לו בעיות בליעה וקצת הקאות זה נקרא מערב את הושט? ) אז זה אומר שהניתוח יהיה מורכה יותר?
קודם כל זה מערב את הושט ומה זאת אומרת שהניתוח יהיה מורכב יותר אם זה כן מערב את הושט? במה זה יבוא לידי ביטוי בניתוח ומה סיכויי ההישרדות אז לאדם בן 86?
דיברתי היום עם הרופא המשפחה שלי לגבי סבא שלי שתיארתי לך בהודעות למטה לגבי ה-CT- הוא אמר לי שבגיל שלו לא כדאי לעשות ניתוח, אך זו רק החלטתו של האונקולוג, למרות שסבא שלי הוא אדם חזק פיזית ומנטאלית. הוא לוקח תרופות ללב ולרגליים אך עדיין לטענתו לא כדאי לעשות ניתוח. מה אתה חושב, אפשרי לעשות ניתוח וזה כדאי בגיל שלו? הוא בן 86.
אגב, קראתי בפורום על אנשים בני 86 שעברו את הניתוח ונראה שהם שרדו..האם הניתוח לסרטן קיבה באמת כה מסוכן לבני 86?
בנוסף קראתי שיש אפשרות ש-60%-70% שהסרטן קיבה יחזור אם עושים רק ניתוח. זה נכון? אז מה כדאי לעשות? להשתמש בכימותרפיה לפני ואחרי הניתוח? ומה עם הקרינה? יש לה איזה ערך וכדאי לשלב אותה מבחינת גורם שלישי להצלתו של סבא שלי?
האם אדם בן 86 חזק מטבעו אך עדיין בן 86 יכול לשאת גם ניתוח וגם כימותרפיה? בכימותרפיה משתמשים גם לפני וגם אחרי הניתוח?
תוך כמה זמן ביחס לגילו ולכך שהוא אדם שנלחץ לפעמים אפשר לפתח גרורות? כי הבנתי שאצלו הכול איטי יותר בגלל הגיל..
האם זה נכון מה שרופא המשפחה אמר לי שהוא יכול לחיות רק עם תרופות כמה שנים טובות בגלל התהלים האיטיים אצלו בגוף ללא צורך בניתוח? כי קראתי שתרופות כימותרפיות מאריכות חיים רק לשנה וחצי בערך..האם אצל אנשים בגילו זה אחרת?
הזכרת שההתפתחות אצלו בכבד שנראתה ב-CT היא שפירה. מה זה שפיר, לא ממאיר? והאם היא יכולה להתפתח לגידול ממאיר ואם כן מה יכול לגרום לה להתפתח לגידול ממאיר?
איך הניתוח להסרת הגידול בקיבה בגודל 4.4 ס"מ מתבצע? כורתים את כל הקיבה, חצי או כמה?
תודה רבה על עזרתך.
אם הגידול הוא בגודל 4.4 ס"מ בקיבה איזה שלב זה בהתפתחות סרטן הקיבה?
תוך כמה זמן בערך מעכשיו כדאי לעשות ניתוח אצל אדם בן 86?
איך למעשה נעשה הטיפול? במקרה כזה צריך לכרות את כל הקיבה או כמה?
האם יש תכשירים מומלצים שאנחנו יכולים לקנות בשבילו שאתה ממליץ שהוא יכול לאכול (תוספי מזון שיעשירו אותו)?
רציתי לדעת האם סרטן הכבד מתפתח מהר אצל אדם בן 86 ואם לא תוך כמה זמן אם כעת יש אצלו גידול בקיבה בגודל 4.4 ס"מ?
האם אפקטיבי ללכת לאונקולוג עם תוצאות של סיטי וגסטרוסקופיה וללא ביופסיה?
האם כדאי ללכת לאונקולוג ובהמשך לקבל תוצאות ביופסיה והוא ימליץ על טיפול ללא תוצאות ביופסיה?
האם כדאי לקחת אדם עם סרטן קיבה שעדיין איננו גרורתי למיון בבית חולים כדי שיאכל היות והוא מסוגל לאכול קצת והם לפחות יוכלו להתאים לו אוכל ואולי לתת לו אונקולוג?
האם כדאי ללכת למרפאה פרטית? שם הטיפולים נעשים מהר יותר ביחס לטיפולים בבתי חולים ציבוריים? ויש פחות תורים? מה עלות כל מפגש בערך במרפאה פרטית והטיפולים (ניתוח כימותרפיה) במרפאה פרטית? והאם גם לרופא פרטי אני לא יכולה להגיע בלי תוצאות של ביופסיה?
יש לי שאלות דחופות מאוד.
לסבא שלי בן 86 גילו סרטן קיבה.
הוא עשה בדיקת גסטרוסקופיה ב-12.6.13 והממצאים שנתקבלו הם:
ממצאים בושט-
היצרות ממאירה: מתחילה במעבר ושט-קעבה ס"מ מהשיניים אורכה ס"מ.
ממצאים בקיבה-
גידול מסוג במיקום קרדיה נמצא בס"מ מהשיניים 6 ס"מ בקוטר המירבי.
תריסיון ושוער תקינים.
אבחנות אנדוסקופיות :Gastric Cancer.
בבקשה תענו לי על השאלות הבאות:
1. לפי הממצאים האם ניתן לנתח את הגידול? כי לפי מה שהבנתי הוא 6 ס" מ בקוטר המירבי אז באיזה שלב זה בערך של ההתפתחות?
2. האם אדם בן 86 יכול לגשת לניתוח? הוא לוקח תרופות ללב אך מדובר באדם חזק פיזית ומנטאלית.
3. במידה ולא ניתוח- הבנתי שהאופציות האחרות הן כימותרפיה, קרינה ותרופות ביולוגיות. האם אפשר לפרט לי מה הדבר הטוב ביותר הידוע כיום שיכול להאריך את משך חייו? (אם זה בשימוש יחיד או משולב-את כל האופציות לפרט אחד אחד).
4. האם בארץ נמכרים התכשירים הטיפוליים הטובים ביותר לסרטן הקיבה או יש תכשירים טובים יותר בחו"ל שמאריכים את זמן החיים?
5. היכן כדאי יותר לבצע את הניתוח- בדרום או במרכז ואיפה מומלץ (בית חולים)? האם כדאי בארץ? האם הניתוחים ממומנים?
6. אפשר לקבל רשימה של רופאים אונקולוגים טובים מהדרום והמרכז מומלצים לטיפול בסרטן הקיבה? כמה זמן לוקח לקבוע תור לרופא?
7. באיזה שלב של המחלה אפשר לבצע ניתוח בגילו ומה אחוז ההצלחה בכל אחד מהם?
8. מהו משך זמן החיים לאחר ניתוח לסרטן קיבה בערך?
9. קראתי שסרטן קיבה היא מחלה שמתפתחת מאוד מהר, ידוע קצב זמן ההתפתחות?
10. בפורום כאן קראתי על אנשים שמספרים על דברים מאוד קשים ביחס לסרטן הקיבה במשפחתם-על סבל רב של הקרוב משפחה שלקה בסרטן הקיבה..סבא שלי לא יכול לבלוע ולשתות אך עושה דברים ופעיל. האם זה אומר שהמחלה היא בשלב מאוד מוקדם אצלו ואפילו התחלתי?
11. באינטרנט קראתי שללא טיפול לסרטן הקיבה אפשר למות תוך 4-6 חודשים. האם זה נכון? והאם בזמן הזה נכלל גם הזמן בו המחלה נותרת סמויה? וכמה זמן בערך היא נותרת סמויה?
12. האם אני יכולה להידבק במחלה מסבא שלי דרך הרוק למשל או שימוש בכלים משותפים? או באילו עוד דרכים? מה הסיכוי למעבר גנטי אליי של המחלה?
13. מה הסיכוי שהמחלה תחזור בעתיד אחרי הניתוח והאם לחץ יכול להגביר את הסיכוי שהמחלה שלו תחזור והאם אפשרי גם לנתח פעם שניה?
14. הבנתי שהגידול נמצא בחלק העליון של הקיבה. האם זה יותר מסוכן לנתח את החלק העליון של הקיבה?