אורולוג הקופה כתב לאונקולוג בהפניה שאולי כדאי לוותר על הביופסיה ולהתחיל טיפול, לכן לא הופנינו לביופסיה על ידו ולכן השאלות.
תודה על המענה המפורט! רק בריאות.
למה אתה חושב שלא פנינו לרופא? פניתי לרופא יום אחרי השחרור מהאשפוז עם הסיכום כולו- - ישבתי אצלו הרבה זמן - חלק מההמלצות בשחרור הוא קיבל, חלק אמר שהן לא רלוונטיות או לא משמעותיות כולל את זו. זה צילום סי טי שבוצע מבין הרבה בדיקות אחרות באשפוז ההוא ואת חלק מהם הוא קיבל וחלק לא. בדיוק כמו שהוא מקבל תוצאות צילום או בדיקות דם ואומר לי - זה שטויות זה לא רציני שהערך גבוה מדי או בולט מדי - כי יש לו את התמונה המלאה, הוא הרופא, יש לו את הידע למה זה קשור או לא, ובעיקר את ההבנה של המונחים הרפואיים.
מעבר לכך, השורה במכתב השחרור זה עוד אנקדוטה, זה רק משהו נוסף שכתבתי כדוגמא לעוד נקודה של חוסר טיפול, אבל כשיש כזו עלייה ענקית של PSA אין פה בכלל שאלה על הליקויים במערכת הזו, אגב כשכבר פניתי לאורולוג "הפנינים" שלו היו הזויים כפי שכתבתי.
אני מאחלת לך שתמשיך להאמין שדברים כאלה לא יכולים לקרות כי מאוד לא פשוט להיות במקום שבו אנחנו כרגע. וכמובן בריאות שלמה. לכולנו.
.
היתה לו עצירת שתן באשפוז לפני כשנה. הוזמנה אורולוגית במיוחד להחדרת קטטר עכב התנגדות בשלפוחית. כמובן שאין תעוד לכך ברשומות הרפואיות אבל הוא התחיל לנטול בהנחייתה קסטרל במחלקה ומאז ועד היום באופן קבוע.
בנוסף בבדיקת סי טי בטן שבוצעה באותה תקופה על הממצא חשוד בערמונית ונכתב - להמשך בירור. שלא בוצע.
בנוסף אחיו חלה בסרטן ה ערמונית לפני חמש שנים (בסביבות תחילת הבירורים המוקדמים). אחיו איש צעיר.
יש לו כאבי אגן ועצירויות.
יש לו כאמור עבר של גידול בשלפוחית לפני כעשור ויותר, כריתה וטיפולי ביסיג'י .
כל מי שאני מדברת איתו אומר שלא יכול להיות שזו דלקת וסביר שזה סרטן ממאיר ובגלל הקפיצה בערכים כנראה שגם מהיר.
בשביל טיפולים כחלק ממחקר צריך הסכמה של מטופל ואז אם זה רלוונטי אפשר לעשות ביופסיה. אבל זה רחוק - כרגע אני רוצה הלתרכז בעצירת ההתקדמות במידה ומדובר בסרטן. אני למעשה שואלת האם בדיקה רקטלית יכולה לתת אינדיקציה להתחלת טיפול הורמונלי, כלורמ לורמ בבירור לרופא שמדובר בסרטן? במקרים מסויימיםם? ואז להתחיל טיפול בהורמונים שבמילא עומד על הפרק מלכתחילה.
ולאחר מכן לעשות ביופסיה ולהחליט האם קרינה או תרופות מחקריות רלוונטיות? כלומר במקביל לבדיקות - להתחיל טיפול.
תודה על המענה.
שלום
בעקבות התעלמות אורולוגים בקופה, ממתן טיפול כלשהו בירור או התייחסות PSA של בן משפחתי בן 75 כיום עלה מ-6 בשנת 2009 ל-12 באפריל השנה, ל-30 ביולי השנה ול-63 בדצמבר השנה.
הוא לא עבר ביופסיה או טיפול אנטיביוטי או משהו. אורולוג שראה אותו ב-2009 אמר שבגילו ביופסיה תהיה קשה לו (היה אז בן 71 בריא לחלוטין).
אורולוג שני שדיברתי איתו השנה אחרי שה-PSA הגיע ל-30 התעצבן שבכלל עשו לו בדיקה כזו ואמר שרוב בני השמונים פלוס מתים כשיש בגופם סאין טעם להגיע וכדאי לעקוב אחרי בדיקה נוספת.
לאחר התעקשות שלי ועם קבלת התוצאה האחרונה- אורולוג הקופה הנ"ל שלח אותו לבדיקות מיפוי עצמות, סי טי בטן אורולוג ואונקולוג. ללא ביופסיה, בדיקה רקטלית או אנטיביוטיקה וכו'.כל זה קרה לפני שבוע.
השבוע הספקנו לבצע רק מיפוי עצמות ללא תשובה עדיין אבל הטכנאית אישה מבוגרת ורצינית אמרה שהיא לא רואה משהו, כלומר גרורות. תשובתה של רופא תהיה ביום ראשון לבקשתי הדחופה.
שאלתי היא - האם אדם במצב כזה כשברור שמשהו רציני ומהיר קורה לו, ושבמילא סבל מהתרשלות חמרוה בטיפול - לא אמור להיות מטופל במסלול מהיר? כלורמ ביופסיה וסי טי ו/או אנטיביוטיקה תוךכ מה ימים?
האורולוג של הקופה אמר שהו לא שולח לביופסיה כי יכול להיותש לא יעשו לו בגילו וישר יתחילו לו טיפולים ואני אל יכולה לקבוע תור לביופסיה לאל הפנייה.
הבנתי גם שבמילא במצב כזה נותנים טיפול הורמונלי פלוס קרינה ולא משנה אם יש או אין גרורות.
האם זה אפשרי שבדיקה רקטלית של רופא מומחה תספיק ללא ביופסיה ולו רק על מנת לא להתעכב בקבלת הטיפול הקריטי? כדבריוש לה אורולוג?
הוא בריא באופן כללי אבל עבר ארוע מוחי לפני כשנה בדיוק מטופל במדללי דם ובריאותו פחות טובה משהיתה בגיל 71. גם יאלץ להפסיק מדללי דם ובכלל בריאותו אינה טובה כבעבר, לא יציב, חלש סובל מכאבים רבים. הבנתי שתשובות לביופסיה אורכות מינימום שבועיים וגם התורים סיפור ואני חוששת שההמתנה לבדיקה וכו' תפגע בבריואת יותר. אשמח לתשובתך .
ושאלה אחרונה - האם תחושתי שצריך לעשות הכל מהר ודחוף ברמה של ימים בודדים נכונה? כי המערכת מגיבה לזה כאילו שכלום!מה השלב הבא שלנו לאחר ביצעו סי טי?! ביופסיה או ונקולוג- טיפול הרומונלי. או בכלל אנטיביוטיק הלבדוק שזו לא דלקת..
תודה רבה לך!