לד"ר הוברט שלום רב,אמא שלי מטופלת בפרוטוקול פולפוקס+אבסטין. האונקולוג שלח אותה לבדיקה של איסוף שתן 24 שעות על מנת לבדוק הימצאות חלבון בשתן. סך הכל כמות השתן הייתה 1000 והתוצאה:349. האם היא תוכל להמשיך את הטיפול? בתודה מראש.
לד"ר הוברט שלום רב,קראתי שישנו חיסון שניתן בזמנו נגד אבעבועות ושמוJX-594 ואם מזריקים אותו לחולים בסרטן הכבד התגבוה היא טובה ברוב המקרים.שאלתי: האם שמעת על כך או שאולי מבצעים זאת בהדסה?תודה מראש
לד"ר הוברט שלום רב, אמא שלי, בת 87, מטופלת בפרוטוקול של AVASTIN+FOLFOX כל שבועייים בגלל שתי גרורות בכבד שהגיעו לשם מסרטן המעי הגס. עד כה עברה ארבעה טיפולים ויש ירידה מתמדת במרקרים CEA.בבדיקות לאחרונה נתגלה חלבון בשתן ובבדיקת איסוף שתן 24 שעות הערך היה:159.שאלותיי: 1-האם זה מצב מסוכן והאם נהוג לעשות הפסקה במתן האבסטין עד שהמצב של הכליות משתפר שוב?2- אם כן כמה זמן?3- האם הפסקה יכולה להביא לעליה משמעותית של הערכים של CEA ובעצם להחרפת המחלה?בנוסף, האבסטין גורם לה לעליה בערכים של לחץ דם. כל שאר הבדיקות דם ושתן בגדר הנורמה.בתודה מראש.
לד"ר הוברט המכובדת שלום רב,אמא שלי, בת 86, החלה לעבור סדרה של טיפולים הכוללים:AVASTIN+FOLFOX במחזוריות של שבועיים. זאת עקב שתי גרורות בכבד שנתגלו לפני חודשיים וחצי לאחר גידול סרטני במעי הגס. עד כה עברה 3 טיפולים.לאחר הטיפול השני נמצא בבדיקות דם שהמרקר CEA היה: 37, וזאת ,לאחר שאותו מרקר היה לפני הטיפול 60.1- האם זה אומר שהטיפול יעיל? עליי לציין שכל בדיקות הדם והשתן שהאונקולוג הורה לבצע תקינות.2- היא צריכה- לדעת האונקולוג- עוד לפחות שלושה טיפולים ואחר כך יעשו לה הערכה מחדש לגבי מצב הכבד. האם נהוג להמשיך את הטיפול באותו מינון או שמפחיתים אותו במידה ויגלו שהסמן CEA ממשיך לרדת או שמשנים את הטיפול או שעושים הפסקה?3- האם ניתן להסיק שבעקבות ירידה בערכי המרקר גם הגרורות מצטמצמות?4- מה ניתן לעשות לגבי עליה בלחץ הדם בעקבות מתן AVASTIN? הערכים של לחץ הדם גבוהים במיוחד בבוקר ולקראת ערב.רופא המשפחה רשם לה NORMOPRESAN לפי הצורך אך גם לכדור הזה יש תופעות לוואי וביניהם עצירות ונימנום.בתודה מראש
לד"ר שלום רב,אמי, אשה בת 88, עברה לפני שבעה חודשים ניתוח של כריתת צקום (cecum) לאחר שנתגלה בו גידול ממאיר. הגידול סווג לאחר ביופסיה בדרגה שלוש לאחר שבלוטת לימפה אחת מתוך 16 הייתה נגועה במחלה.לאחר הניתוח ועד עכשיו היא מטופלת בכדוריXELODA במינון של 2000 מ"ג ליום במחזורים של שבועיים ושבוע הפסקה.בבדיקות דם שנערכו וכן בבדיקת CT שהרופא האונקולוג שלח אותה לא נתגלו ממצאים המעידים על חידוש או פיזור המחלה. כמו כן חל שיפור טוב ברמת ההמוגלובין שלה שהיה לפני הניתוח 7 ועכשיו הוא 12 וכן היא עלתה במשקל כ-4 קילוגרם מאז הניתוח.היא גם לוקחת כדורי ברזל משום שרמות הברזל ירדו כמעט לחלוטין עקב המחלה.שאלותיי:1- אמי חוששת מאוד מחזרת המחלה ושואלת האם מקובל לתת טיפול מונע לאחר שתסיים לקחת את הכדורים XELODAהאם ישנם נתונים או מידע לגבי הסיכויים לחזרת המחלה?2- אילו בדיקות נוספות מומלצות לעשות על מנת לעקוב אחרי המצב הרפואי שלה ובמשך כמה זמן יש לעקוס אחרי המצב?אציין שהכדורים של הכימותרפיה לא גרמו לה כל תופעות לוואי מלבד חולשה קטנה שעברה אף היא במהלך הטיפול. היא גם מטופלת בכדורים נגד לחץ דם וכולסטרול.3- כמה זמן מומלץ שהיא תיקח עדיין כדורי ברזל? היא מטופלת ב-3 כדורים GENTLE IRON על מנת למנוע מצב של עצירות ורמות הברזל תקינות עתה.בתודה מראש ובאיחולי כל טוב לך.
לד"ר שלום רב, אמא שלי, בת 85, עברה ניתוח לכריתת צקום בעקבות גידול ממאיר. מתוך 16 בלוטות לימפה אחת הייתה נגועה כלומר הביופסיה קבעה יחד עם האונקולוג שהגידול היה בדרגה 3.לפני כחודשיים המרקר שלה CEA היה 1.3 בבדיקות של היום כלומר לאחר חודשיים המרקר הוא: 3.3היא מקבלת קסלודה 2000 מ"ג ליום. שאלתי? האם פירוש הדבר שהמחלה חזרה. אם לא מהם הערך שצריך להדליק נורה אדומה? היא עשתה הפסקה של 10 ימים בלקיחת התרופה עקב קילקול קיבה ושילשולים כתוצאה מוירוס אך חידשה את הטיפול לפני שבועיים וכרגע -ןגם בזמן בדיקת המרקר היא בהפסקה של שבוע ימים. בכבוד רב, ובתודה מראש.
לד"ר שלום רב,אמא שלי בת 88 ובבדיקות דם שגרתיות נתגלה שיש לה המוגלובין נמוך מאוד:7.7.זאת לפני שלושה שבועות. היא נשלחה מיד לעשות CT בטן עליונה ותחתונה.התוצאות מראות שהכל תקין ,אבל בסוף נכתב:"מודגם פגם במילוי בצקום. אין לשלול שמדובר בשסתום אילאוצקאלי היפרטרופי. אין עדות לנוזל חופשי בבטן ובאגן. לפי שיקול קליני- לרקורלציה אנדוסקופית". השבוע עשתה שוב בדיקות דם לאחר שהתחילה לקחת כדורי ברזל, משום שערכי הברזל נמוכים אף הם: 19 ואולם ערכי ההמוגלובין עלו מ--7.7. ל--9.2.רופא המשפחה שלח אותה בדחיפות לעשות קולונוסקופיה וגסארוסקופיה ויש לה תור בעוד 12 יום.שאלותיי:מה פירוש הממצא והאם מדובר בגידול ממאיר או בחשד לממאירות? אם כן, מה ניתן לעשות במידה והדבר יאושר בבדיקות? ומה פירוש "שסתום היפרטרופי"?האם עצם העובדה שההמוגלובין עלה -זה סימן טוב?עליי לציין שהיא מתפקדת כרגיל, אין לה כאבים כלשהם, תנועות המעיים רגילות והיא מטופלת בכדורים נגד לחץ דם.אני מודה מקרב לב