פרופ' דורון גרפינקל
עו"ס דנה רכבי הלרM.S.W, עו"ס מחוזית, האגודה למלחמה בסרטן.איריס ספיבק, אחותאחות מוסמכת מומחית קלינית, הוספיס בית האגודה למלחמה בסרטן. תואר שני בסיעוד מאוניברסיטת בן גורין בנגב.תנאי השימוש בפורום:התכנים המצויים בפורום, נועדו לספק מידע בלבד ואינם בגדר עצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה בכל תחום. כל המסתמך על המידע הניתן בפורומים השונים, עושה זאת על אחריותו בלבד.נא לעיין בתנאי השימוש בפורומים.
שלום רב
אם הממצא מוגדר כשפיר סביר להניח שזה טיבו, -MRI הוא בדיקה אמינה.
בכל מקרה עליך להיות בקשר עם הרופא המטפל שיעריך את אופי הממצא ושייכותו לתלונות שלך ואף יעקב אחר הממצא
בברכת בריאות שלמה
בכל מקרה ממליצה לפנות לרופא המטפל על מנת לקבל הערכה יסודית והתייחסות , כולל צורך בבדיקות נוספות ו/או החלפת טפול
היוזמה ברוכה, ללא ספק, בעיקר לאור המחקר שהוצג לאחרונה בארה"ב שבו הוכח שכאשר יש דווח בזמן אמת על תופעות לוואי או סימפטומים , שמשולבת באחות כוננית שנותנת מענה לחולים בזמן אמת - הוכח כי החולים נזקקו פחות לחדרי מיון ואפילו חיו יותר זמן.
במידה ויש מקום לשתוף פעולה- אנא פנה לאגודה, השאר את פרטיך ויתכן שנוכל להעזר ביכולותיך
בברכה
ד"ר רוזנגרטן
קסלודה היא תרופה שגורמת לתגובות עוריות אולם לרוב זה מתבטא באודם וגרוי בכפות הידים והרגליים והתופעה אינה מתחילה כה מוקדם לאחר תחילת הטפול אלא במשך השבועות הבאים
מדובר כנראה בפריחה אלרגית ולא בתגובה רגילה לקסלודה - אני ממליצה להפסיק את התרופה ולהתייעץ עם הרופא המטפל. רצוי גם לקחת תרופה נוגדת אלרגיה , ניתן לקבל מרשם מרופא המשפחה או מהרופא המטפל
עצירות היא תופעת הלוואי השכיחה ביותר של תרופות ממשפחת האופיואידים כמו הפרקוסט. לכן כאשר נוטלים תרופות אלה יש להערך מראש ולהשתמש בחומרים משלשלים במקביל לנטילת הפרקוסט
כאשר יש צורך בנטילה קבועה של תרופות - אז ראשית כדאי לשקול אופציה של שמוש בתרופות ארוכות טווח (הפרקוסט הינה תרופה קצרת טווח ומשפיעה רק ל-4-6 שעות. לעומתו יש תרופות שמשפיעות זמן רב יותר כגון אוקסיקונטין (שהוא גירסה ארוכת טווח של הפרקוסט) או טרגין - שהוא דומה לאוקסיקונטין אך מכיל גם תרופה נוגדת עצירות בתוכה. זה נראה לי הפתרון המתאים ביותר במקרה של עצירות
במידה וקיימת עדיין בעיה גם עם הטרגין - קיימת אופציה לנסות תרופות אחרות מאותה המשפחה על מנת למצא את התרופה המתאימה הן מבחינת האפקט והן מבחינת תופעות הלוואי. על כך הייתי ממליצה להתייעץ עם הרופא המטפל על מנת לעקב אחרי היעילות והסבילות של התרופות
בברכת רפואה שלמה
תזונה מקרוביוטית הם כותרת לדיאטות שונות שמוצעות על ידי מטפלים רבים.
במקור מדובר בתזונה שמתאימה לאדם על פי מצבו וסביבתו ודוגלת בשמוש במוצרים מרובים מן הצומח, כגון דגנים מלאים והפחתת צריכת מוצרים מן החי. ישנן גירסאות שונות כאמור לגישה זו - חלקן קיצוניות ביותר ועלולות אף להזיק.
ככלל - כפי שמוצג במאמר שצורף כאן לפני שהגבתי - אין כל הוכחה לתועלת של תזונה מקרוביוטית לחולים עם מחלה פעילה. כאשר מדובר על תזונה בריאה - תתכן הקלה על תסמינים מסוימים , בעיקר אם יש קושי בעכול. אולם הגבלת מטופל למאכלים מסוימים אינה תורמת לריפוי סרטן ,מה גם שבמצבים מסוימים לא כדאי להגביל צריכת חלבונים ולפעמים אלה מהחי דוקא נספגים יותר בקלות מאשר אלה מן הצומח.
בשורה התחתונה - אמירה של "מחולל פלאים" היא לצערי מהאמירות הגובלות בחוסר אחריות משווע.
ממליצה להתאים את הדיאטה למצבה הספציפי של גיסתך ולא להכנס לדיאטות קיצוניות כלשהן - שלא רק שקרוב לודאי שלא יועילו למצבה אלא אף עשויות להחמירו.
לצערי האינטרנט מהווה כיום במה לאנשים וגופים רבים שלא תמיד ניתן לבדק את אמינות דבריהם.
כמובן שאין לי אפשרות לענות על השאלה בשלילה מוחלטת , כי המידע שבידי כל אחד מאיתנו מוגבל. יתכן גם כי תכשיר שכיום אינו מוכר על ידי הקהיליה המדעית ייבדק בעתיד ויהפך להיות מוכר כיעיל.
ברם - על מנת שתרופה תוכר כתרופה יעילה (לסרטן או למחלה אחרת) עליה לעבר סדרה של בדיקות קפדניות על מנת להוכיח שאינה רעילה מידי וגם שהיא יעילה. קיימות מסגרות ברורות ביותר ברמה הבינלאומית וברמה הלאומית לבדיקות אלה.
תרופות רבות, כמו גם תוספי מזון רבים - מפורסמים כיום באמצעים שונים כיעילים נגד סרטן. אם התכשירים עברו את הבדיקות הנדרשות- הם לרוב מפורסמים בספרות המדעית וגם מגיעים לבחינתם להכנסה לסל התרופות (שם יתכן שמחיר התרופה יהווה מכשול אולם חלק גדול מהתרופות היעילות עוברות גם מחסום זה) . תכשירים שאין להם ביסוס מדעי מספיק אינם מגיעים לשלב זה ולכן אינם מוגדרים על ידי אנשי המקצוע כתרופות יעילות.
אני מבקשת להתריע מפני פרסומים שאין להם בסיס מדעי , שדוקא הם לא פעם מונעים על ידי אינטרסים של חברות אחרות.
בכל מקרה של שאלה ספציפית - ניתן להתייעץ עם הרופא המטפל ולקבל ממנו מידע רלבנטי (אם קיים) לגבי תכשירים אלה.
בברכת בריאות
לצערי הנתונים הקיימים כיום מעידים על כך שהזנה מלאכותית בחולים שאינם מיועדים לטיפול אינה מאריכה את חייהם. מסיבה זו כדאי לשקל היטב האם מוצדק לבצע פרוצדורה מסוג זה, מה גם שמחלתה עלולה להוות מכשול בבצוע הפרוצדורה עצמה ואולי אף לגרם לסבוכים.
לא תמיד ניתן למנע את תת המשקל ובמצבה הנוכחי במיוחד.
ממליצה לשמר על מתן נוזלים שימנעו התיבשות ולתת טיפול תומך מכסימלי לשאר הסימפטומים
שלום
לגבי תמיכה נפשית - ברוב המכונים האונקולוגיים כיום ניתן לקבל עזרה מעובדת סוציאלית, פסיכולוג או לווי רוחמני. כמו כן ניתן לפנות לסניפי האגודה למלחמה בסרטן ולברר אופציות של קבוצות תמיכה.
לגבי השגת תרופות - נושא זה נמצא באחריות הרופא המטפל. במידה וקיים קושי ניתן להעזר בקבוצת חברים לרפואה שמשיגים תרופות שאינן במסגרת הסל במחירים מוזלים.
בברכת הצלחה בטיפול
לצערי התרופה אינה בסל הבריאות.
ידוע לי שבחברים לרפואה ניתן להשיג את התרופה במחיר מוזל ולעתים יש להם עודפים ממטופלים אחרים
בהצלחה
סרטן הלבלב בפני עצמו מהווה גורם סכון לדכאון , ויש לבדק אם אכן הדכאון הופיע בסמוך לשמוש בקנאביס או שיש גורמים נוספים שיכולים לגרום למצב זה.
הקנאביס אינו מהוה גורם שכיח להופעת דכאון, אם כי יתכנו תגובות שאינן תמיד צפויות.
לשאלתך לגבי חברה אחרת או ריכוז גבוה יותר של THC : אכן THC הוא המרכיב בקנאביס שגורם יותר "אואופוריה" - כלומר מצב רוח טוב מאשר דכאון. ברם - רמת המרכיבים של התוצרים המשווקים על ידי ספקי הקנאביס ידועים להם בלבד , ואין כל סמון חיצוני או בקרה רוקחית על כך. ניתן להייעץ עם הנציג של הספק לגבי שינוי במרכיבים של התוצר - אולם האחריות על כך היא בידי הספק בלבד.
במידה והתחושה היא כי הדכאון אכן נגרם על ידי הקנאביס - ניתן לראות אם הדכאון חלף לאחר השמוש , ובמידה ואכן כך ניתן לעשות ניסיון חוזר בחומר אחר.
בכל מקרה הייתי ממליצה להוועץ ברופא כאב על מנת לבחר אופציה טיפולית נוספת לכאב.