שלום,
אבא שלי עם עבר של סרטן בערמונית.בזמנו קיבל הקרנות חיצוניות.כיום לאחר כ 8 שנים יש מצב של דם עם קרישי דם בשתן(הסיבה היא ככל הנראה ההקרנות שקיבל).היינו בבי"ח ושם חובר לקטטר. היום כבר כשבוע מאז הוצא הקטטר, ואינו מסוגל להתאפק כלל!(לפני הקטטר כן יכל להתאפק!)
אין פה אחריות של בית החולים בעניין? עדיין ייתכן שינוי לטובה?(בעניין היכולת להתאפק).
תודה!
באילו מקרים של סרטן הערמונית ממליץ האורולוג/אונקולוג בדר"כ לבצע את הבדיקה pet psma? תודה!
מבקשת לדעת האם זריקת פרימגון עלולה להזיק לכליות,באדם מבוגר שיש לו מחלת כליות כרונית?
את אותה השאלה אני שואלת לגביי כדורי קסדוקס.בבדיקת דם האחרונה ערך ה- egfr הינו 31.תודה!
אילו ערכים של psa free נחשב תקין?
מה הבדיקה הזאת באה לבדוק? תודה!
מבקשת אם זה אפשרי,לדעת ממך, סביבות עלות של הבדיקה pet psma?
!!
שלום,אבא שלי בן 81, לפני כ-8 שנים נתגלה אצלו סרטן בערמונית.הגליקסון בביופסיה היה :7=(4+3).בשנה האחרונה היו לאבא 2 מקרים של דם עם קרישי דם גדולים בשתן!כאשר אחרי כל מקרה נעשתה בדיקת ציסטוסקופיה ,בציסטוסקופ גמיש.הבדיקות הנ"ל יצאו תקינות!אני רושמת פה את ערכי ה-psa .בתאריך 13.10.13 כאשר הטווח:0-4 התוצאה: 0.34בתאריך 23.04.14 כאשר הטווח:0-4 התוצאה: 0.66בתאריך 15.06.14 כאשר הטווח:0-4 התוצאה: 0.67בתאריך 20.08.14 כאשר הטווח:0-4 התוצאה: 0.85מבקשת מאוד לדעת מה צריך לעשות? ואיך צריך לנהוג? לנוכח עלייה כזאת חדה בערכי ה-psa .על פי הנתונים שנתתי האם ניתן להסיק שהסרטן חזר?על איזה בדיקות הדמיה או אחרות היית ממליץ לבצע(גם באופן פרטי!)ובנוסף האם קצב עליית ה-psa נחשב מהיר?מבקשת מאוד את התייחסותך לכל שאלותיי, זה חשוב לי!תודה!