שלום רב!לאחר השתלת מח עצם מתורם ושמוש בציקלוספורין קיימת תופעה של שיעור יתר בפנים.האם הפסקת השמוש בתרופה גורמת לנשירת השיער המיותר?תודה
שלום פרופ' דינה בן יהודהאני בת 39 , 10 חודשים לאחר השתלת מח עצם עצמית )נון הודצ'קין), קיבלתי הקרנות לבית החזה כמו כן אימי חלתה בסרטן השד לפני 10שנים.1. בשיחה עם גניקולוג הוא המליץ להתחיל עם הורמונים בגלל הגיל. האם כדאי להתחיל עם ההורמונים? 2. מה הסיכויים שהמחזור יחזור בטבעיות?תודה
פרופ' בן יהודה שלום, מתי עדיף לבצע הערכה מחדש למצב לימפומה אגריסיבית מסוג B אחרי טיפול שני ב R-CHOP או טיפול שלישי? מינון הטיפול הוא 60% מ FULL DOSE ?כלומר חזרה על PET/CT?והערכה האם לתת רק 4 קורסים או 6 ?האם במהלך הטיפול נהוג לשנות מינון של תרופות (להעלות או להוריד) למשל אם בטיפול הראשון לא היו תופעות ליוואי (לא בחילות לא הקאות לא זיהומים) האם בטיפול הבא נצפה לאותה תגובה? או התגובה תלך ותחמיר מטיפול לטיפול?תודה רבה וחג שמח
לאבא שלי בן ה55 נמצא סרטן CLL השאלות שלי הם: 1. מהי תוחלת החיים של אדם החולה במחלה?2. לאבא שלי התגלה בבדיקות דם ספירת דם גבוהה בכדוריות הלבנות ונפיחות בבלוטות הלימפה בגוף, האם זה שלב 1? או 0? הוא התחיל עכשיו ללכת כל חודש לרופא ועושה בדיקות דם כל חודש ואז אמרו לו שלאט לאט זה יגדל הטווח שהוא יבוא לביקורת. אני לא יודעת מהם התוצאות האחרות.3. האם כדאי לבדוק מעכשיו בקשר לתרומת עצם? לבדוק את המשפחה הקרובה, לבדוק עם יש התאמה למקרה?
הבנתי שמוקדם לחשוב על השתלה, אני התכוונתי האם כדי לבדוק דרך בדיקת דם אם יש התאמה במוח עצם כבר עכשיו?