רציתי לדעת בהערכה גסה, 1) מה אחוז הלימפומות שהם LOW GRADE מסך כל ה NHL
עוד 2) מה סיכויי ההחלמה ותוחלת החיים בכללי לNHL מסוג LOW GRADE , אני יודע שקיימים סוגים רבים של LOW GRADE אבל בכל זאת בהערכה גסה, מה הסיכוי להחלמה אם המחלה עדיין בשלבים ראשונים?
החולה בן 58, מעשן, בריאות כללית טובה, ועדיין אין לראות סימפטומים בכלל, עם זאת נמצאו נגעים של תאים סרטניים בבלוטות צרווקליות ואינגווינליות, HB בדם 16.2 , LDH 26 ?
תודה מראש
לימפומה פוליקולרית מהווה 22% מכלל הלימפומות סה"כ לימפומות בעלות דרגת ממאירות נמוכה כ-40%.איני מוכנה להתיחס לסיכויי החלמה ותוחלת חיים בפורום זה. איני חושבת שזה חשוב לחולה כמה אנשים באמריקה או במקום אחר בארץ ובעולם מחלימים מהמחלה. אם הוא יחלים זה 100% הצלחה ואם הוא לא יחלים זה 100% כשלון. אני עצמי אף פעם לא חושבת על החולים שלי במונחים אלו ובשבילי כל חולה אמור להחלים ממחלתו.אני שוב מבקשת שלא תפנו אלי בסיפור מחלה בודד. לא אוכל לתת יעוץ רפואי בלי לדבר עם החולה ולבדוק אותו. איננו מטפלים במחלות אנו מטפלים בחולים וחולים אינם הסכום של בדיקות המעבדה שלהם.
במקביל לגסטרו קיבלנו תוצאות של הפט סיטי ונכתב שהממצאים ללימפומה שהיו בבדיקה הקודמת אינם עוד!!!
שזה חדשות טובות, אך עדיין אני מבולבלת בין זה לבין ממצאי הגסטרו (אין עדיין תוצאות ביופסיה), הרי אם הפט סיטי אמר שאין עדות ללימפומה למה צריך לחכות לביופסיה?
בנוסף אם תוצאות הביופסיה יצאו השליליות מה זה בכל זאת הגוש (גדול, לבן וקשיח) שעדיין בקיבה? מה נהוג לעשות במקרים אלו? ניתוח?
תודה רבה מראש
וחג שמייח
שלום רב.
בדיקת מח העצם שאחותי עשתה מראה 2 דברים:
לוקמיה לימפוציטית כרונית.
bcel lhmpoma agrisivi
היום אחותי עברה ביופסיה והוצאו 2 גושים מהמפשעה: הד"ר שניתח אותה טען כי אלו "גושים לא יפים"
שאלותי הן כדלקמן:
1."גושים לא יפים" זה בהכרח גוש ממאיר?
האם הגושים שהוצאו הם קשורים ללימפומה האגריסיבית?
2.האם טיפול כימותרפי במחלות לוקמיהCLL + נון הודגקין לימפומה אגריסבית בעל סיכויים גבוהים לנסיגה!
3.למיטב ידיעתי CLL היא כרונית! אך לימפומה נון הודקין זה לא כרוני.יכול ליווצר מצב בו תהיה החלמה אבסולוטית מהלימפומה,וישאר רק הCLL?
4.שאלה אחרונה,ולא חביבה בהחלט: האם כל 100% חולים בשילוב של 2 המחלות המצויינות, טיפול כימותרפי עוזר?
איזה טיפול כימותרפי נהוג לתת? האם תהיה התקרחות?
יש מיקרים שלא ניתן לטפל?