לפני כשנה גילו לי הודג'קין שלב IIIAלפני כששה חודשים סיימתי קורס מלא של טיפולי כימוטרפיה ABVD.
ב"ה כעת הכל בסדר , ( PET-CT )
השאלה :כאמור לפני כשנה התחלתי "לעשות כושר " - הליכות 5 ק"מ פעמים בשבוע וסמוך לכך התחילה לי המחלה.
כעת לאחר הטיפולים , שאני רק במעקב , האם יש מניעה לעשות הליכות ( אין לי בעיה פיסית לכך ) ?אני פשוט מפחד שהמחלה תחזור עקב המרצת מחזור הדם בהליכות ...או מסיבה אחרת
תודה
בכל זמן שתרצי
שמחתי מאוד לראות את תגובתך. יישר כוח על פועלך. אני בטוח שה' ימשיך לחזק ידיך ותרומתך לכולם ושתראי הצלחות רבות.רמי.
האם הכוונה לתה לואיזה?
ניתן לקחת השלמה של ויטמינם מסוג B וכן אבץ ומגנזיום. אני מאוד ממליצה לך לפני שאתה נוטל זאת להתיעץ עם הרופא המטפל שלך, יתכן ןהטיפול אינו מתאים לך. לא ידוע לי לגבי פסיותרפיה אלא אם כן יש הגבלה בתנועה. אם קיימת הגבלה כזאת צריך בראש ובאשונה לחפש סיבה אחרת לכך ולא "להאשים" את הטיפול.
לפר' בן יהודה שלוםלפני בדיוק שנה אובחנתי בלוקמיה מסוג hcl.גודל הטחול היה 19 ס"מטופלתי ב 2CDA במשך 5 ימים רצוף,אחרי 3 חודשים גודלו ירד ל 13 ס"מ ,בדיקה אחרונה בעין כרם ספירה לבנות 3700 אתמול אולטרסאונד וגודל הטחול עלה ל 15 ס"מ,הרגשה כללית בסדר,מה יכול להיות הכוון??להתייחסותך אודה
מהתיאור שלך יתכן שמדובר בהתחלה של חזרת המחלה. יחד עם זה צריך לזכור שמדובר במחלה כרונית וניתן לחיות שנים רבות עם המחלה גם ללא טיפול בתנאי שספירות הדם מאפשרות זאת. ישנו סמן למחלה שנקרא IL2 רצפטור. ניתן לבצע את הבדיקה ולקבל תשובה ברורה יותר. אני רוצה להדגיש שגם אם מדובר בחזרת המחלה ויהי צורך בטיפול נוסף יש טיפולים יעילים במחלה מעבר ל-2CDA
לפרופ' בן יהודהתודה רבה להתייחסותךהאם את יודעת להגיד אם הבדיקה שהזכרת il2 רצפטור והטיפולים היעילים האחרים שאת רומזת(מעבר ל 2cda)מוכרים לרופאי קופ"ח כללית וקיימים בסל??בתודה מראש