בדיקת הPCR המדויקת שאנו משתמשים בה היום נועדה למעקב אחרי מטופלי גליבק והאחזוים מתיחסים לכך. כיוון שעברת השתלה ההתיחסות צריכה להיות שונה ואני מציעה שתדבר על כך עם הרופא המטפל שלך. ככל שבדיקה מדוייקת יותר יש בה יותר סיכוי לקבלת תשובה חיובית גם אם אין מחלה. לכן חוזרים מספר פעמים על הבדיקה על מנת לוודא. בדיקה נמדדת בעד כמה היא רגישה מצד אחד וכמה היא ספציפית מצד שני. בדיקה יכולה להיות מאוד רגישה אך לא לגמרי ספציפית ואז מתקבלת תצשובה חיובית מוטעית.
פרופ, בן יהודה שלום רב,טופלתי עד סוף אפריל בכימותרפיה ועד תחילת יוני במבטרה (הטיפול R VACOP B עקב לימפומה נון- הודגקינס. סבלתי ממערכת חיסונית ירודה ואושפזתי במהלך חודש אפריל.. כרגע בבדיקות הדם שלי הנוטרופילים אבסולוט 1800 (כאשר המינימום 1900) כך שזהו שיפור ניכר. מאחר ואני עובדת עם ילדים רציתי לשאול כמה זמן לאחר הטיפולים המערכת החיסונית מספיק חזקה כדי לחזור לעבודה ? ובכלל כאשר ילדים במשפחה מקבלים חיסונים - כמה זמן עלי להיזהר מכך? תודה
פרופ. דינה בן יהודה שלום,אבי בן 76 עם HCL. בנוסף האאורטה שלו מוגדלת וזקוקה לסטנט ובאחרונה סיים שטיפות בשלפוחית עקב סרטן.בגלל החיסוניות הנמוכה, הומלץ על ספלנקטומיה.שאלותי:האם יש אלטרנטיבה?האם ניתן לכרות את הטחול בעת ניתוח האאורטה?מהם הסיכונים / סיכויים.תודות(אגב אני בן-יהודה ודינה :))