כמה זמן ניתן לחיות עם המחלה?
שלום רב,
אני בת 39 וקיבלתי לצערי השבוע אבחנה של marginal zone low grade lymphoma. גילו לי את זה בעקבות בלוטת לימפה מפשעתית שהתנפחה. על פי שאר הבדיקות מדובר בסטייג' שלוש.יש לי כמה שאלות ברשותכם:
1. האם זה ניתן לטיפול? והאם כדאי בכלל לטפל... האם טיפולי הכימותרפיה יעילים במקרה שכזה?
2. מה הפרוגנוזה במחלה באנשים צעירים?
3. האם כאשר, חס וחלילה, המחלה הופכת אגרסיבית, היא ניתנת לטיפול? האם היא אגרסיבית יותר מאשר לימפומה אגרסיבית רגילה? ומה הפרוגנוזה אז?
תודה רבה,
דנה
שלום רב,ברצוני לדעת מהם אחוזי ההצלחה בטיפול בלוקמיה כרונית והאם כל חולה עובר את שלושת השלבים? האם ניתן להרפא ממחלה זו?
שלום רבהיום נתבשרנו באמצעי תקשורת שהחיסונים לשפעת החזירים יגיעו רק בינואר אחרי התפרצות המחלה, האם לחולים במחלות סרטן, ניתן להשיג את החיסונים לפני האוכלוסיה הבריאה דרך המחלקות ואשפוז יום של בתי החולים שבהם מטופלים??? והאם החיסון הזה תופס גם לגבי שפעת רגילה ולוא דווקא שפעת חזירים??. כמו כן האם את ממליצה לחסן את כל בני המשפחה של אדם חולה במחלה, בחיסונים של דלקת ריאות ושפעת??? ואם כן איך משיגים את החיסונים הללו ?? עד שיגיעו בכלל לארץ??? תודה רבה לך על התיחסותך לכל השאלות בנושא אילנה
שלום רב רציתי לדעת אם יש טיפול תחזוקה לחולים אלו??? אני מתכוונת לחיזוק מע' החיסונית, עליה של נויטרופילים ספירות דם כמו כן רציתי לדעת אם יש קשר בין זיהומים חוזרים של סינוסיטיז לחולים אלו והאם חסר של אימוגלובולינים שיצאו בבדיקות דם קשורים לתופעה הזו, אם כן , מה הפתרון לזיהומים חוזרים אלו, במיוחד כשהמחלה חזרה, ועומדים לפני סיבוב שני , אודה מאד אם תתיחסי גם לשפעת החזירים שתקפה את העולם, איך מתגוננים מפני המחלה חולים במחלות מסוג זה תודה אילנה
לפר' היקרה בן יהודה שלום
אני חש שיש לא מעט חברים בפורום המתעניינים ב HCL
וכניראה המידע שקיים באגודה לא מספק
יש מצב שאת מקיימת בעבורנו "כנס לחולים במחלה" ?? ואפילו בתשלום
כדי להפיג את חששות החבר'ה??
בתודה
דודו
דודו שלום רב
האגודה מקיימת פעם בשנה בחודש מאי כנס לחולי לימפומות ולוקמיות חריפות.
HCL הינה מחלה פחות שכיחה ועקב מיעוט משתתפים לא ניתן לקיים יום עיון לנושא זה בנפרד.
אתה מוזמן להיות בקשר עם האגודה לקראת חודש מאי 2010 ונשמח לתת לך מידע לגבי תוכנית יום העיון שיתקיים.
רצ"ב קישור למידע באתר האגודה בנושא HCL:
http://www.cancer.org.il/template/default.asp?textSearch=&maincat=2&catid=17&pageid=3048
כמו כן מצורף קישור ישירות לאתר האגודה לתקצירי יום העיון שהתקיים בחודש מאי 2009:
http://www.cancer.org.il/template/default.asp?textSearch=&maincat=2&catid=17&pageid=3459&innerparentId=5269
בברכת רפואה שלמה
מרכז המידע
שלוםאני לא מסכים איתכם!!בעת הזאת יש צבר חולים במחלה המצדיקים כנסלכם אין בעיה למצוא את כולם דרך בתי החולים/העו"סמזמינים אותכם שתתאמצו קצת בשבילנובתודהדודו