בני נולד עם טרומבוציטופניה קשה- עם ספירה של 9000 ,אך התאושש מזה מהר מאד. בעלי ואני נשלחנו לעשות בדיקת PLA1 ומסתבר שיש ביננו אי התאמה. בביקורת בביה"ח אמרה לי הרופאה שהיא לא ממליצה על לידת ילדים נוספים מחשש לפגיעה חמורה יותר.ילדים זה החיים שלי, ואני רוצה עוד, והרבה. שאלתי היא האם יש טיפול שעשוי להבטיח הריוןתקין וילד בריא?(אני כמובן לא אעשה שום דבר, אם יש חלילה סיכון להולדת ילד לא בריא)
מה המשמעות של הופעת שתן כהה, לאחר 3 שבועות של נטילת גליבק? האם יש לפנות לבית חולים?
בשנה אחרונה אני שמתי לב שמספר הטסיות ירדו. מ-195 ל-163 אחרי זה ל141- ,ל125 ועכשיו ל 113.
יש סימן לדעגה?
מה יכול להיות הסיבה?
מה עלי לעשות? תודה רבה!
ירידה בטסיות יכולה להיגרם על ידי הרבה מאוד גורמים חלקם הגדול (בעיקר אם זה בטווח של שנה ובעיקר אם שאר הספירות תקינות), אינו משמעותי. יחד עם זה אני ממליצה לך לפנות להמטולוג.
פרופ' בן יהודה שלום, הייתי שמחה מאוד אם תוכלי לעדכן מתי את עושה הרצאה או יום עיוןתודה ויום טוב
תודה על תגובתך המהירהשמעתי שאת באופן אישי שאת מרצה בכל מיני מקומות
ראשית, הרבה תודה על שתי התשובות הקודמות. הובחנתי כחולה "מיאלומה נפוצה", מסוג IgGk עם נגעים ליטיים, בגב ובבית-החזה. קיבלתי טיפול חלקי ב-velcade + סטרואידים, ובהמשך עברתי טיפול כימותרפי במינון גבוה (מלפלן), והשתלת מח-עצם עצמית. מסתבר, שהטיפול הראשוני (velcade), עד שהפסיק להשפיע, הביא לירידה הדומיננטית בערכים. המלפלן לא תרם משמעותית. כיום, ה-betta 2 ירד ל-3.4 (מ-8.9), הגלובולין ירד ל-3 (מ-8), והחלבון המונוקלוני ירד ל-0.53 (מ-5.9). ה-MRI של הנגע בבית החזה, מדגים האדרה לא-משמעותית לאחר הזרקת חומר-ניגוד. הוצע לי לקבל טיפול המשך שוטף בכדורי תלידומיד. ברצוני לקבל את דעתך המיקצועית, בנושא. בתודה מראש, וחג שמח. קוקטייל.