שלום רב
ב-3 בדיקות דם אחרונות שעשיתי קיבלתי רמה נמוכה מאוד של פריטין (12, 6 ו-9), בעוד שברובם הברזל היה גבוה והטרנספרין גם היה גבוה. בבדיקה האחרונה קיבלתי ברזל 198, כאשר מקסימום אופטימלי 180, טרנספרין 374.4 (המקסימום 360) ופריטין 9 (כאשר המינמום 33).לרופא המשפחה שלי אין לזה הסבר. אני בן 25, נוטל פריזמה/פלוטין כבר מס' שנים. בדיקות הדם שלי למיטב זכרוני תמיד היו תקינות מהבחינה הזאת כולל תקופה ארוכה שבה נטלתי את הכדורים, ורק בבדיקות האחרונות קיבלתי ערכים כאלה.
האם זה יכול להיות קשור לכדורים או שיש סיבה אחרת?האם זה מסוכן ומה ניתן לעשות כדי להגיע לערכים נורמליים?
הפריטין מיצג את מחסני הברזל בגוף לאור העובדה שלא חסר לך עכשו ברזל לא הייתי עושה דבר למעט מעקב עוד מספר חודשים על רמות הברזל. אין סיכון בפריטין נמוך עם ברזל תקין בדם והמוגלובין תקין. (האם תרמת דם לאחרונה?)
פרופ' בן יהודה שלום,האם ניתן לבצע בדיקות MRI לבית החזה על מנת לקבל תמונה על המצב לאחר טיפול כימתרפי במ דיאסטינל לארג' בי סל לימפומה? ועד כמה בדיקה זו אמינה ומדויקת?בתודה מראש
פרופ' בן יהודה שלום,ראשית תודה על התגובה המהירה.ברצוני להוסיף שיחד עם הביופסיה שעברתי הוכנס נקז תוך חזי מימין ונוקזו למעלה מ-1000 סיסי נוזל לאחריו היה מצב של פנויומוטוראקס.שמחתי לשמוע שעל ידי תרגילי נשימה אוכל לשפר את המצב.החשש שלי היה כי פענוח התצלום מרמז על השארות חלק מהגידול בבית החזה.שוב תודה
WBC 6.9