אני מתעתד לעבור בקרוב בבית חולים מאיר ביופסיה בבלוטת לימפה בצואר עקב חשד ללימפומה.
האם יש המלצות מיוחדות לטיפול ברקמה אשר יועילו לטיפול עתידי או שהן סטנדרטיות בכל הניתוחים?
פרופ' בן יהודה שלום רב
בת 50 סובלת מהרשום מעלה Hemoglobin 8 g/dl מה הקושי ולמה עלי לצפות באם אגיע לאזור שהוא בגובהה 5500 מ'?(טיול בסין) יש לי חששות וספקות לגבי נושא זה,תשובתך חשובה לי מאוד בנושא הנ"ל.
שאלה נוספת מדוע Na -sodium (B) 135 נתגלה בבדיקת הדם שלי, מה עלי לעשות ומה הסיבה לתוצאה נמוכה זו?(אציין שאיני נמנעת ממלח באוכל)
פרופסור, דינה בן יהודה ברצוני להודות לך מקרב לב למתן תשובותייך.
בברכת חג אביב פורח
אלפא
פרופ' בן יהודה - מועדים לשמחה
ברצוני להודות לך על התיחסותך לפניתי כאן אליך - תבורכי.
על פי בקשתך שלחתי אליך מייל,ולשאלתך, אין אני נוטלת כל תרופה
ולא תרופות משתנות,אך לי יש סברה משל עצמי מדוע na sodiun נמוך.
היות ואני שותה המון קפה שחור ונס קפה אפשר להגדיר אותי כאחת
שמחוברת באינפוזיה לשניי משקאות אלה וכידוע למשקאות אלה יש
אפקט דיאורטי?
פרופ' בן יהודה רב תודות ויום נפלא לך.
לימפומה פוליקולר דרגה 2 באזור הבטן העליונהדחיתי את הטיפול זמן מסויים. עכשיו נמצא בדיוק 7 ימים לאחר טיפול ראשון ב rchop.4 ימים לאחר הטיפול הרגשה טובה מאוד . העולם התהפך אחרי שנדבקתי מבני בשפעת. נוזלת כבדה וחום 38. עם הנתונים הללו קפצתי לתל השומר שם עשו ספירות דם והכל היה מצויין. לאחר שהחום ירד נכנסתי ליום החמישי ופה הסתבך לי הכול. אכלתי ארוחת ערב ולאחר מכן נתקפתי כאבי בטן עזים , כאבים דוקרנים בכל אזורי הגוף עם הקרנות כאב לגב התחתון. לא מצליח לישון בלילות ולכן נסעתי בלילה למיון תל השומר - לא בדיוק ידעו כיצד לאכול את זה ונשארתי עד הבוקר למחרת כדי שאוכל לגשת להמטולוגיה. שוב עשו בדיקות דם והכל היה תקין.כאבי הבטן לא מרפים כולל בטן עליונה ששם נמצא הגוש הבטני.היום שישי , לקראת החג ואין צוות מיומן בשום מקום, קשה לי אפילו לשבת במקום אחד. נסיתי לקבוע תור במרפאה אצלך בירושלים אבל הובהר לי שרק ביולי יש מקום.האם לקחת משככי כאבים ?? אולי כדאי לנסות לעשות סוג של ניקוי מעיים ??איך ניתן לשלול שאין לי חסימה בקיבה כלפי מטה ליתר חלקי המערכת ??אני מנסה קצת מלוקס נגד חומציות אולי פה הבעיה.אודה על תשובתך שאולי תציל אותי.תודה 0522245421
לפרופ' דינה בן יהודה שלום רב,בינואר שנה שעברה גילו אצלי לימפומה מדיאסטינלית נון הודגקינס- תאי B גדולים. ללא מעורבות מח עצם.ועברתי טיפול בפרוטוקול R VICOPB הטיפול אמור היה לארוך שלושה חודשים אך סיימתי הכל רק ביוני.. מאז עשיתי סיטיפט כבר פעמיים לאחר הטיפול- ביולי וארבעה חודשים אחריו- באמצע דצמבר. על פי הבדקות ואני נמצאת ברמיסיה מלאה. אני אמורה לקבוע תור לסיטי פט נוסף ביוני או קודם. כל כמה זמן מקובל לבצע את הבדיקה? ולמשך כמה זמן ? האם הבדיקה אינה מסוכנת מידי? בנוסף, כחודשיים לפני גילוי המחלה היו אצלי קשיי בליעה גם של נוזלים ותחושת לחץ באיזור. עתה תחושה זו חזרה, אני אומנם מצליחה לבלוע אך הלחץ והתחושה של האוכל אשר נשאר "תקוע" באיזור הוושט למעלה חזרו לי. הופנתי לצילום חזה והוא נראה תקין, הופנתי לחדר מיון ושם לא ביצעו בדיקות כי אמרו שזה לא נראה להם דחוף, והמליצו שאקדים את בדיקת ההדמיה. . הם שוחחו עם הרופאה ההמטולוגית שאמרה שהיא רגועה כי הבדיקה האחרונה בדצמבר היתה תקינה. האם לדעתך כדאי להמתין עד יוני או לבצעה שוב בהקדם? תודה רבה,ושיהיה חג שמח
שלום
יש לי נפיחות בבלוטות צואר מזה כשבועיים. בדיקות דם שליליות. דיקור שלילי.
אולטראסאונד מראה בלוטות מוגדלות. אין חום ואין כאבים. מרגיש בריא. היום אחרי כשבועיים ישנה ירידה משמעותית בנפיחות. האם דחוף לבצע ביופסיה? האם אפשר לחכות שבוע נוסף ולראות אם הנפיחות יורדת לגמרי?
אני מתעתד לעבור בקרוב בבית חולים מאיר ביופסיה בבלוטת לימפמה בצואר עקב חשד ללימפומה.
האם יש המלצות מיוחדות לטיפול ברקמה אש ריועילו לטיפול עתידי או שהן סטנדרטיות בכל הניתוחים?
באיזה שלב של ההבחנה כדי לבקש חוות דעת שניה. ובמיקרה של סוג לא אגרסיבי כמה זמן בערך עד היתפרצות?ותחילת טיפול? (עוד אין הבחנה סופית)
כדאי לסיים את התהליך של ה-STAGING כלומר קביעת מפושטות המחלה הכולל CT/PET בדיקת מח עצם בדיקות דם שונות.לגבי הטיפול אוכל להביע דעתי כשיהיו הנתונים הנ"ל.
שלוםרציתי לדעת מה זה אומר:קיימת קליטה מוגברת דיפוזית לא הומוגנית חדשה בשלד מרכזי ופריפרי
כפי שכתבתי בד"כ זו לא עדות לחזרת המחלה אבל דרושה קורלציה קלינית על ידי הרופא המטפל.