ברצוני לדעת איך מגלים אם ה - AML התפשט ועשה נזקים נוספים לעוד איברים כגון: טחול וכבד ועוד ובאיזה דרכים אפשר לבדוק בודאות את העניין ?.והאם טיפול כימוטרפי שניתן לAML הורג גם תאים סרטניים שהסתננו לאיברים נוספים.ואם לא מהו הטיפול הנכון במצב שכזה?ומהו אורך חייו של חולה ב - AML במידה ואינו מחלים ממנה ומאידך מה הסיכוי של חולה שהחלים ממחלה זו להישנות המצב או ליציאה מוחלטת מן המחלה?
ברצוני לדעת איך מגלים אם ה - AML התפשט ועשה נזקים נוספים לעוד איברים כגון: טחול וכבד ועוד ובאיזה דרכים אפשר לבדוק בודאות את העניין ?. בודקים בבדיקה פיסיקאלית אם יש הגדלה של אברים אלו, אם יש חשד ניתן לבצע גם הדמיה כמו אולטרסאונד או CT. מעורבות הכבד תתבטא בדרך כלל בהפרעה בתפקודי כבד שנבדקים בדם החולה.והאם טיפול כימוטרפי שניתן לAML הורג גם תאים סרטניים שהסתננו לאיברים נוספים.ואם לא מהו הטיפול הנכון במצב שכזה? הטיפול הכימותרפי מטפל בתאי הלויקמיה ללא קשר למיקומם.ומהו אורך חייו של חולה ב - AML במידה ואינו מחלים ממנה ומאידך מה הסיכוי של חולה שהחלים ממחלה זו להישנות המצב או ליציאה מוחלטת מן המחלה?זה מאוד תלוי בסוג הלויקמיה ובטיפול שהחולה קיבל.
אנו סטודנטיות העושות מחקר על תנאים היכולים להביא לשיפור תנאים ותחושת רווחה אישית בקרב חולי סרטן.
אנו רגישות לכך שגילוייה של מחלת הסרטן הינו אירוע חיים קשה ולעיתים קרובות טראומתי לאנשים רבים ובני משפחותיהם.
לאור שכיחותה הגבוהה של מחלת הסרטן בתקופתנו נעשים מחקרים רבים על המחלה.
אנו מודעות לקושי של אדם לאורך תקופת המחלה: לפני אבחון סרטן, מייד אחרי האבחון, במהלך טיפולים, אחרי טיפולים, ובתקופה הארוכה אחרי שהסרטן הוסר, בין אם במצב של הבראה מוחלטת ובין אם בהתמודדות כרונית עם מחלת הסרטן.
כל מצב כזה הוא ייחודי ומשפיע באופן שונה על מצבו הפסיכולוגי של החולה. במחקרינו אנו בודקות מצבים פסיכולוגים של החולים במטרה לשפר את תנאיהם, זכויותיהם ותחושת רווחתם האישית.
לפיכך, מילוי השאלון מאוד יתרום לצורך קידום המחקר, ונעריך מאוד את תרומתכם שתפעל לטובת חולים רבים.
המחקר שומר על זכויות הפרט של החולה, והשאלון הוא אנונימי ואין צורך למלא שם.
המון תודות, בריאות ואהבה.
פרופ' בן יהודה שלום לך בהמשך לתשובתך באשר לפגישה עימך לאיבחון אימי אשר חלתה בלוקמיה aml ואפרט את מצבה : כרגע אימי מאושפזת ברמבם במחלקה ההמטולוגית כאשר אתמול נעשתה לה בדיקת מוח עצם ועדיין לא מסרו לנו תשובה ,עוד אין החלטה על המשך טיפול ואנו מעונינים להעבירה להדסה לאחר המלצות ובגללך ואני מעוניין בהמלצתך לטיפולה( ההמלצה והפגישה מאוד חשובים לי) וזאת לאחר שאדאג להעביר לך את ההבחנה וסיכום המחלה שביקשת ,חשוב לי לדעת האם לדחות את קבלת הטיפול הכימוטרפי שיומלץ במחלקה עד להמלצתך או האם לאפשר לה להתחיל בטיפול וניתן לשנותו לאחר מכן ללא בעיה או סיכון וכיוצא בזה .
פרופ' בן יהודה שלום רב אימי אובחנה בלוקמיה aml ברצוני להיפגש איתך אם זה אפשרי ולקבל ממך את ההמלצה להמשך טיפול ועל-כן ברצוני לדעת איזה נתונים אצטרך להביא לך .
רצוי שתבואו עם סיכום מחלה, בדיקות הדם שעברה תוצאות מח העצם ואם ניתן להביא גם את המשטחים עצמם.
פרופ' בן יהודה , שלום רב
ברצוני להודות לך מקרב לב, בזכות תשובתך והתיחסותך הנאותה לפניתי אליך כאן בפורום, אני מגיעה להדסה לטיפול ומעקב אצל פרופ' דבורה רונד.
תבורכי יישר כח
אלפא