בעלי אבנר עבר ביופסיה וביום שישי האחרון 20.6 קיבל תשובה שהוא מאובחן כ-neoplasm-lymphoma unspecified.כרגע סובל כאבים קשים מהבלוטות במיוחד במפשעה ומטופל בm.r.i .כול 4 שעות.רק ביום שני28.6 אנחנו פוגשים באיכלוב במרפאת חוץ את הרופאה .השבוע יש לנו ביופסית מח עצם ב-23.6.השאלה שלי האם אנחנו בסדר או שהתור למרפאה מאוחר ?ומה מצפה לנו?תודה סמדר ואבנר .
שלום,אני בת 26. אובחנתי כסובלת מטרומבוציטוזיס ראשוני. יש לי טסיות כ=760 אלף עם לויקוציטוזיס וטיפה חוסר בהמוגלובין. עשו לי ביופסיה של מח עצם והכל יצא תקין.. שאר הבדיקות לשלילת מחלות סרטניות יצאו גם תקינות.יש לי כמה שאלות...1. כיום אני שותה אספירין 100 מ"ג אך עדיין סובלת נכאבי ראש. הרופא המליץ להתחיל כימותרפיה וזה נורא מפחיד אותי. יש לזה תופעות לוואי רבות ואני יודעת שיש סיכון לכך שהמחלה תומר לסרטנית, כאמור אני רק בת 26 ונראה לי אבסורד לקחת כימותרפיה לכל החיים דבר שאני יודעת שייעשה אותי חולה יותר ממה שאני עכשיו לטווח הארוך. האם יש טיפול נוסף במקום כימותרפיה (אלטרנטיבי או הקזת דם)? 2. אני לא נשואה ופוחדת שהטיפולים ייפגעו לי בפוריות בעתיד. האם זה נכון? ומה אפשר לעשות כדי למנוע זאת?3. האם את מכירה חולי et נוספים שחלו בגיל צעיר כמו שלי? האם הם מנהלים אורח חיים תקין עם כימותרפיה? האם אוכל ללדת?[4. בגלל שלא נמצאו ממצאים המעידים בוודאות על ET, אך נשללו סיבות אחרות לטרומבוציטוזיס.. האם יכול להיות שזה לא ET, אלא משהו אחר?4. אשמח לקבל שמות של מומחים למחלה שלי וכל מידע אחר..סליחה על האורך... ותודה על הסבלנות.אולגה.
שלום שוב ,
עברו להם כ- חודש וחצי (7.5.10) מאז שכתבתי לך ,
ובכן הלכתי להתייעצות עם מומחה ריאות והוא וע"פ צילומי ה-CT הוא אמר שב-% גבוהים מאוד והשתמש במונח " אני שם כסף שמה שרואים ב-PET + CT זה זיהום "
משפט שלא שמעתי הרבה ובביטחוןן כזה ב- 5 שנים האחרונות מאז גילוי המחלה לראשונה,
הוא שלח אותי לעשות רנטגן ולבוא אליו (בערך לפני כחודש ) , המטרה הייתה לראות אם רואים את אותה הצללה בריאה ימנית ברנטגן וכך לעקוב דרך רנטגן כדי שאצטרך כמה שפחות להיות תחת קרינת ה-CT. , הוא אמר לי אז שרואים משהו קטן ברנטגן ונראה כי בקושי יש משהו, אולי זה ייספג ויצטמצם.
בשבוע שעבר(כ-חודש מהרנטגן האחרון) הלכתי אליו שוב לאחר צילום רנטגן והוא ממש חייך ואמר שלא רואים כלום והצילום נקי ואף בנוכחותי התקשר לרופאה רדיולוגית בכירה שאמורה לבצע לי CT בשבוע הבא ולבצע FNA במידה ויידרש וגם היא אמרה ע"פ הצילום רנטגן שאין מה לבוא לCT .
לדעתו וגם לדעתה ההחלטה הנכונה לרדת מהעניין,
כמובן שאני מקבל את דעתם במקצועית שכן שניהם רופאים בכירים בביה"ח שבו אני מטופל ב-5 שנים האחרונות (רמב"ם).
אך יחד עם זאת הם גם אמרו לי שזה נתון להחלטתי (אם אני רוצה להיות רגוע יותר ),האם לבצע השבוע את בדיקת CT רק לאיזור המדובר בריאה וFNA אולי , אע"פ ששניהם טוענים שלא אגיע לFNA .
עכשיו אני ממש בצומת אחרונה בעניין , אם אני יוכל לחיות עם המלצתם בשקט
אז אין לי מה ללכת השבוע ואם אני לא אהיה רגוע ויהיה לי כל הזמן ספק ,אז ללכת
לבדיקה .
האם עליי לשחרר ת'נושא לאור ההשתלשלות וממש לבצע "180 מעלות" ולחיות ברוגע
או ללכת יום רביעי לCT כדי "לנעול " ממש את האי ודאות האחרונה נכון להיום?
אשמך להתייחסותך
שמעון
לפרטים נוספים ויצירת קשר ניתן לפנות אלי בכתובת המייל hadarula@hotmail.com