שלום רב פרופ' בן יהודה- ברצוני להתייעץ איתך: אני בת 32, לפני 8 שנים חליתי בלימפומה נון הודג'קין follicular & diffuze mixed
stage 1A ללא מעורבות מח עצם. טופלתי בניתוח+chop+מבטרה+הקרנות ומאז בריאה- ברמיסיה ללא עדות למחלה.( בזמן המחלה שימרתי תאי מח עצם לשימור עצמי לפי המלצת הרופאה ובקשתי)
כעת בחודש שביעי להריון ושוקלת שימור דם טבורי. אך הבעיה היא ששימור כזה מתאים למשקל עד 35 קילו -כלומר גם במקרה התאמת רקמה (שחל גם כך ב- 50% בלבד) לא אוכל להשתמש בעת צורך חלילה.
כעת שמעתי על פיתוח חדש של חברת "בנק לחיים" של מכשיר בשם סיטוג'ן שמגדיל את נפח השימור לשימוש של עד 70 קילו...הם אומרים זה מכשיר ש'סוחט' יותר דם מחבל הטבור.. האם שמעת על כך? האם זה נכון? האם את ממליצה על זה? ובכלל - מה דעתך בנתונים הרפואיים שלפניך- האם כדאי שאשמר שוב תאי מח עצם לעצמי ? (שהרי אלו ששימרתי בעבר יפוגו תוקף בקרוב כי עברו 10 שנים)או שמא מעבר 8 שנים בריאות אומר שאין צורך?
תודה מראש על תשובתך אני מאד מעריכה את קיום הפורום הזה!! חזקי ואמצי והרבה בריאות לכל מי שקורא את ההודעה.
הרבה תודה על התגובה! אני מבינה שלדעתך אין צורך ממשי שאשמר שוב את תאי מח העצם של עצמי. אלו בשורות טובות מאד. תודה לך.
שאלה קטנה נוספת- דיברת על הטכניקה להגדלת מספר התאים שמצויה בשלבי ניסוי- אני התכוונתי ששמעתי על מכשיר שסוחט יותר דם טבורי בשלב איסוף הדם הטבורי כך שיכול להתאים במקרה השתלה עד 70 קילו במקום 35 קילו... זו לפחות טענת חברת "בנק לחיים" בניגוד לחברות שימור האחרות- האם זה אמיתי? קיים מכשיר כזה?
כן
נמצאה המינגיומה באחת מחוליות עמוד השדרה. כיצד לטפל בזה? האם יכולה לההפך לממאירה?
בתודה אלונה
אשתי אובחנה בלימפומה פוליקולרית שהתפתחה לאגרסיבית, ומטופלת כרגע ב R-POHC. אופטימים ומאמינים שתהיינה תוצאות טובות.כמה שאלות לגבי ה זוולין:1. האם אושרה בסל התרופות? אם כן, למי?2. האם נבדקה יעילות של שילוב הזוולין עם R-POHC ?3. האם יש השוואה לגבי יעילות של הזוולין כטיפול משמר לאחר סיום טיפול קו ראשון של 6+2?4. מפירסומים עולה כי התרופה "מעט יקרה"- כ 000,09 ש'ח לטיפול. כמה טיפולים צריך? האם בתדירות של כל שלושה חודשים למשך שנתיים?תודהרועי
hba2 2.8hbf 2.3