תודה לך פרופ' בן יהודה על תשובותייך.
על חלק מהשאלות לא קיבלתי תשובות. שאלות:
1. אם המחלה עדיין פעילה ,לפי הפט סי טי ,מה עושים נגד זה ?
2. האם טיפול בזבלין יכול להביא לרמיסיה?
3. מתי משתמשים בזבלין נגד לימפומה פולקולרית? מה יתרונותיו ומה חסרונותיו?
4. מה הם הגורמים שיביאו את הרופא לשקול ולהחליט אם תחזוקת מבטרה או זבלין או אם יש תרופה אחרת? אם יש תרופה אחרת , מה היא ?
5. כל בדיקות הפט סי טי אינן מסוכנות בשל הקרינה כל 3 חודשים?
6. האם יש בדיקות דומות שאינן מקרינות כל כך?
7. אם המבטרה מחלישה את הלימפוציטים בגוף, איך יודעים מראש שהמערכת החיסונית תתאושש מהמבטרה מבלי לקחת מראש תאי אב? אולי כן כדאי להשתריין , בכל זאת , מראש עם תאי האב?
8. בבדיקת מיח העצם שנעשתה לי לפני תחילת הטיפולים התוצאה היא :(ציטוט)היפרצלולריבמקצת לגיל החולה 65-70%. שורה אדומה :בעיקר נורמובלסטית, שורה לבנה :הבשלה שלמה עד נאוטרופילים. מגקריוציטים: אטיפיה קלה. לימפוציטים: אגרגט אחד קצת אירגולרי,באינטרסטיציום,של לימפוציטים קטנים. סיבי רטיקולין: ריבוי באופן מוקדי דרגה 1-2. קולגן: מוקדים עם נוכחות. המוסידרין: אין. תאים אחרים : אין. עצם : בלי מימצא פתולוגי. שינויים אחרים , ספציפיים : אין.
מה תוצאות אלה מעידות על כמות מעורבות מיח העצם במחלה?
תודה לך על סבלנותך והיכולת לפשט דברים מסובכים לאנשים חסרי השכלה רפואית.
מאחלת לך בריאות והרבה כח להמשיך ולעזור לאנשים כמונו.
מחכה לתשובותייך.
חג שמח ושנה טובה
תודה מראש.
קושי
אני בן 61 חולה במילאמה נפוצה וסיימתי השבוע קורס שני של טיפול בוולקייד +ציטוטקסאן+דקסאקורט.אני הובחנתי לפני כחודשיים ונאמר לי שאני בתהליך לקראת השתלה מתורם ,בשל עוצמת המחלה ובעיות כרומוזומליות.לאחרונה הבנתי כי הבעיה הקשה היא מוטציה בכרומוזום P53 .האם זה בלתי הפיך?אני מתחיל לחשוש קצת מעניין ההשתלה מתורם למרות שאחותי נמצאה בהתאמה מלאה.האם יש למצב זה חלופות טיפול אולי השתלה עצמית?אגב השבוע צפויה בהפוגת הטיפולים בדיקת FLC לראות השפעת הטיפול.בינתים תופעות הלוואי מתרבות,ללא שיפור במצבי הפיזי.עולות מחשבות אצל הרופאים לשנות את הפרוטוקול אם אין שיפור.בפנייתי הקודמת אליך בנדון לא ציינתי את P53 כי לא ידעתי עליו ,הבנתי מתשובתך ששקולים כרומוזומלים בלבד לא מהווים הצדקה להשתלה מתורם,הציטוט לא מדויק.אני מקווה שאני לא מובן.בתודה רבה וברכת שנה טובה
שלום,
בתי נפטרה מלוקמיה מיאלואידית חריפה, בסיווג M3 - APL.
יש לה אח בן 9 וחצי ושמעתי דעות סותרות לגבי ייעוץ גנטי, סיכויים והסתברויות.
מה לפי דעתך עליי לעשות? איזה בדיקות מומלץ לעשות?
תודה.
פרופסור בן יהודה, התרגשתי כל כל ממילותייך החמות... אין לי ספק שכולנו יוצאים נשכרים מקיומו של הפורום הזה, אני כחולה נעזרת רבות בתשובותייך לשאלותיי, אך גם בתשובתייך לחולים אחרים. בהנהגתך, בנית פורום מכבד ומכובד, ועל כך מגיע לך חיבוק ענק והכרת תודה ללא גבול. הלוואי והיו עוד רבים כמותך בקרב קהילת הרופאים ההמטו- אונקולוגים. לצערנו, העומס האדיר המוטל על כתפיהם של הרופאים אותם אנו פוגשים מותיר אותם עייפים ושחוקים - מה שמצמצם עד למינימום את שאלות החולים הפוחדים להעמיס עוד יותר... שנה טובה לך ולבאי ביתך. שנה טובה ובריאה לכל החולים באשר הם.