שלום לפרפ' בן יהודהלפני חודש התחלתי טיפול במבטרהכאשר ביום הראשון טופלתי במבטרה וביום השני טיפול כימו בלבד של פלודרבין+ציטוקסןוביום השלישי גם כימו בלבד של פלודרבין+ציטוקסןהרופא אמר לי שהתוכנית היא 4 קורסים בתהליך הנ"להשבוע הייתי לבצע קורס 2 ובגלל שהלקוציטים היו 1900+ונטרופילים 1.3שזה נמוך יחסית ביצעתי רק טיפול במבטרה בלבדוהרופא ביקש להמתין עוד 3 שבועות לקראת הקורס ה 3שאלתי האם העדר כימוטרפיה בשילוב המבטרה יכולה להיות יעילה פחות במיגור המחלה??בתודה מראש דודו
שלום רב,
אחי ז"ל נפטר לפתע בגיל 41מסרטן aggressive NK-cell lymphomas לאחר שלושה חודשים מהם סבל מחום גבוהה ללא שהצליחו לאתר את סיבת המחלה עד לביצוע פט סיטי וביופסיה שלאחריה גילו את המחלה שבוע לפני מותו. לדברי הרופאים בסורוקה מחלה זו "ניבזית" שכן היא מסתתרת וקשה לאבחנה עד להתפרצותה וכמו כן גם גילוי מוקדם לא היה מונע את מותו ובמחקרים שקראתי באתרי רפואה כתוב באמת שאחוזי התמותה גבוהים מאוד גם עם טיפול ושסוג סרטן זה עמיד לכימו אך מאידך מתוארים מקרים של רמיסיה מלאה לאחר טיפול אגרסיבי בהקרנות+ כימו וכן לא קראתי שיש קושי באבחון סרטן זה שכן ישנם מרקרים בדם המצביעים על המצאותו. במשך שלושה חודשים ראיתי את אחי סובל והטיפול היחיד שקיבל היה אופטלגין וביצוע בדיקות שונות אך עם זאת באמת ובתמים יש לי את התחושה המלאה שהם עשו ככל שביכולתם לטפל בו, אדגיש שאינני מחפש לתבוע את המערכת הרפואית בשום אופן, כאדם דתי אני מאמין באמת שזהו היה גורלו ואוסיף שאני מכיר אישית את את אחד הרופאים שטיפלו בו וסומך עליו בעיניים עצומות אך עם זאת את התשובות ארצה לקבל ממי שמומחה באמת לתחום פשוט כדי לדעת את האמת.תודהגיורא
פרופ' בן יהודה שלום,אני בת 22 מטופלת לשעבר בהדסה בעקבות הודג'קין.בימים אלו סיימתי 6 קורסים של ABVD. אז קודם כל אני רוצה להגיד תודה ענקית לך שקיבלת אותנו בחום. ולעושים במלאכה- צוות טיפול יום המטולוגיה, ובינהם גם ד"ר לביא המדהים!!באמת, זכיתי להכיר צוות לבבי וחם, עם סבלנות ואיכפתיות. תמיד ידעו להרגיע, לעודד ולחבק כשצריך.ויש לי 2 שאלות:1. בתקופת הטיפולים לא היה לי נימול באצבעות, והיום- כחודש אחרי הטיפול האחרון אני חושבת שאני מרגישה נימול קל מידי פעם. האם זה נורמלי?2. האם אפשר לעשות פעילות גופנית? אם כן- באיזו מידה?שוב תודה, והרבה בריאות לכולם
היא אכן מקבלת זריקה להעלאת הליקוציטים. תודה רבה
שלום רב, רציתי לשאול מהי שכיחות המחלה מתוך כלל סוגי הסרטן, כיצד מתבצע אבחון, האם ישנו טיפול יעיל ומהם אחוזי ההשרדות לאחר הטיפולים ? בברכהגיורא