שלום רב ושבוע טוב!יש לי ילד בן שנתיים וחצי וערכתי לו בדיקות דם בפעם וספת לאחר שהפעם הקודמת לא היו כל כך טובות וישלי שאלה שמטרידה אותי שמןפיעה בבדיקה PLT ערך שהוא גבוהה מהנורמה 449 מה זה אמור להביע ומה עושים אני נוראה מודאגת אודה לך אם תוכלי לענות לי בהקדם תודה מאיה.
בת 50 בריאה בדרך כלל פרט לזה ,שסובלת מהשימוטו מזה שנתיים ומאוזנת. בחצי שנה האחרונה לא קבלתי מחזור.בדיקה לבריחת סידן תקינה. מזה כשבועיים סובלת מעייפות ,גלי חום ,כאבים בפרקים של הידיים ,רגליים ,ברכיים ובצוואר ובבוקר מתעוררת עם ידיים רדומות ,ותוך כמה שניות כשאני מפעילה אותן זה משתחרר.יש לי עור שאחרי אמבטיה חמה נעשה אדום והפנים בשמש מתאדמות ,אבל זה עובר ללא צלקות. .בצעתי בדיקות דם דרך רופא המשפחה. תפקודי כבד כיליה וכליות תקינים .שקיעה 48 שעה ראשונה אבל זו תוצאה, שמלווה אותי הרבה שנים.ספירת הדם תקינה. ana-שלילי anti ds dna-שלילי antiribosomalp<0.2 anti rnp-שלילי anti rnP-A-שלילי anti sm <0.2
anti sm/rnp<0.2 anti scl-70<0.2 anti rnp 68<0.2 0.2>anti ro(ss-a anti la(ss-b<0.2 anti ss-a 52<0.2 anti ss-a 60<0.2 0.2> anti chromatin anti jo-1<0.2 anti centrom.b<0.2 esr-48 (הרבה שנים יש לי שקיעה כזו) crp<5.0 uric acid=3.76 (2.3-6.3 rf<5.0 TSH-3.55 glucose=100שאלתי ,מה שללו הבדיקות הללו, האם גם שללו לופוס? מה צריך עוד לבדוק כדי לשלול לופוס ? ? האם יתכן לופוס למרות התוצאות הללו?
מה דעתך בנושא? הרבה תודה על העזרה!!!!
שלום אני בת 24 והובחנה אצלי מחלת הוצ'קין, עברתי ביופסיה צווארית וביופסית מח עצם. בנוסף עברתי גם בדקת ct pet יש לי תור לרופא רק בעוד שבוע ואני מאוד סקרנית לדעת מה ההבחנה מבדיקת ה ct, אלו התוצאות:
מודגמת קליטה פתולוגית של FDG בקשרי לימפה בצואר ימני תחתון מלפנים, עד
לקוטר של 1.4 ס"מ. קשרי לימפה במיפתח בית החזה פאראטרכיאלי דו
צדדי בגודל דומה. צבר בלוטות פרהווסקולרי במימדים של 4.1 לאורך של5.4
ס"מ, מספר קשרי לימפה היוצרים צבר בלוטות בשומן המדיאסטינאלי
הקדמי, יתכן מערבים בהמשכיות את הטימוס.
לא הודגמו קליטות פתולוגיות של FDG באתרים נודלים מתחת לסרעפת, בכבד,
בטחול, בשדות הריאה ובאדרנלים.
מודגמת קליטה של FDG במח העצם של השלד המרכזי והפריפרי. בשלב זה, האבחנה
המבדלת היא בין מח עצם ריאקטיבי, לאפשרות כי מדובר במעורבות מח
העצם. לנוכח העובדה כי לא מדובר במוקדי קליטה פוקלים, יתכן כי מדובר במח
עצם ריאקטיבי.
לסיכום:
ממצאי הבדיקה מדגימים מחלה נודלית בצואר הימני ובמדיאסטינום, יתכן מעורבות
בהמשכיות של הטימוס.
אשמח מאוד לקבל קצת הסבר הבנתי שיש בלוטות באיזור הצוואר ובאיזור בית החזה... מה עוד אומרת הבדיקה?
יש בלוטות לימפה בכל מקום בגוף. על פי ה-CT/PET יש לך מחלה מעל הסרעפת בלבד ללא מעורבות הבטן במחלה שזה מצויין. לגבי הקליטה בעצם התיאור מתאים למח עצם תגובתי אבל התשובה הסופית תהיה בבדיקת מח העצם שעברת. על פי הנתונים האלו ובהנחה שמיח העצם אינו מעורב, יש לך ככל הנראה שלב II של המחלה. ואם אין לך סימנים של חום או הזעות לילה או ירידה במשקל, השלב הוא IIA וזה טוב מאוד.
שלום רב,מה עושים אם אדם קלסטרופובי מאוד בבדיקה כזאת?האם ניתן לחלק אותה ל- 2? חלק ראשון הגוף נכנס עד הצוואר והראש בחוץ וחלק שני רק הראש עד הצוואר?תודה רבה
שלום לך,אני עברתי את הבדיקה הזאת בחמישי האחרון וזה לא נראה מפחיד כמו שזה נשמע,רוב הזמן הראש בחוץ ואין בכלל תחושה של מקום סגור.מקווה שקצת העברתי לך את התחושות ,בברכתחג שמח
אני מציעה לך להגיע לחדר הבדיקה ולעבור עם הטכנאי על הפרוצדורה. אם תרגיש שאינך מסוגל אפשר לתת לך משהו להרגעה לפני. בהצלחה
פרופ' בן יהודה שלום רב,תודה רבה על תשובתך.הפתולוג שבדק שנית את הביופסיה שלי (פרופ' אוקון) ביקש לבצע בדיקה של זיהום טוקסופלזמוזיס ואכן יצאתי חיובי! אני חש הקלה רבה כי הדברים גם מתיישבים עם תגובתך שאותה אני מעריך מאוד.יש לי רק שאלה האם אני עלול להדביק אדם כלשהו בטוקסופלסמוזיס או שזה עובר רק דרך בעל חיים לאדם? תודה על תשובתך,רועי
LPD זהו קיצור של LYMPHO-PROLIPHERATIVE DISORDERהכוונה היא שמדובר במחלה ממארת של המערכת הלימפתית שעדיין לא הוגדר הסוג הספציפי שלו. לרוב משתמשים ברשי תיבות אלו כשיש מחלה עם דרגת ממאירות נמוכה ועדיין לא אופיין הסוג הספציפי. אני מציעה שתגידי לסבתך שבמשפחה זו של מחלות ממאירות יש טיפול מצויין ושאינו גורם לסבל. תציעי לה שתסיים את כל הבדיקות ואז תוכל לדעת מהן האפשרויות הטיפוליות ולפי זה תוכל להחליט מה ברצונה לעשות. אני מאמינה שהיא מצפה מכם מצד אחד לתת לה את ההרגשה שהיא בשליטה וביכולתה להחליט מה לעשות ומצד שני היא רוצה שתשכנעו אותה להמשיך הלאה ובכך תראו להכמה היא חשובה לכם (דבר שאני מרגישה היטב ממכתבך).אני מאחלת לסבתך ולך הצלחה רבה