פרופ' דינה בן יהודה היקרה,שלום רב,לפני כמעט שנתיים אובחנה אצלי לימפומה נון הודקינס מסוג תאי בי גדולים. עברתי 12 טיפולים פרוטוקול RVICOPB מאז עברתי מס בדיקות PET CT שהראו כי המחלה ברמיסיה מלאה. בתחילה עברתי כל חודשיים אחכ כל חצי שנה כבר עברתי 5 בדיקות כאלו. (בביקור אצלך אמרת לי שיש לבצעה כל חצי שנה במשך שנתיים) 1.מאז הבדיקה האחרונה - לפני כשבוע- אני חשה מעין זרמים באצבעות כאשר אני עובדת במחשב או אוחזת בפלאפון... האם כמות בדיקות זו אינה מסוכנת לי מבחינת הקרינה והחומר הניתן? 2.בבדיקה האחרונה אין קליטת FTG אבל נכתב שם שיש "נוזל טיפתי מאורגן באגן מצד שמאל".במקום הזה גם הרגשתי כאב דקירות חדות מס פעמים. אני קצת מודאגת מכך. (יש לי תור לרופאה בעוד כ 10 ימים). האם ייתכן כי יש קשר ללימפומה? או שהנושא קשור לכך שבבדיקת השתן שלי נמצאו כדוריות אדומות כבר מס פעמים והמחזור התעכב כבר מעל לחודשיים? אשמח לקבל חוות דעתך.. תודה רבה וכל טובעליזה
מכיוון שיש לי הצטברות כלשהי של נוזלים גם באזור כף היד שגורמת לכאבים בבוקר.. חשבתי על כך- האם ייתכן כי קיימת חסימה לימפתית שגורמת להצטברות נוזלים? האם זהו דבר שניתן לראות בבדיקת הPET.? תודה רבה על תשובותייך בהערכה,עליזה
Shalom,
My mother 79 years old was diagnosed for MCL blastoid variant couple of days ago and prescribed chemotherapy with Adriamycin.
Is it the optimal treatment ?
I have seen on the net different recommendations
Thank you for your reply (it may be in Hebrew as well
Alex
בעבר קיבלתי ממך אינפורמציה מועילה וחשובה והנני פונה אלייך שוב. הנני לקראת סיום טיפול ב R-CHOP לאחר הישנות של fol. and diffuse larg cell lympoma stage 4B (הישנות המחלה לאחר 19 שנים של הפוגה) לאחרשני טיפולים, עברתי PET שהצביע על כך שאין עדות ללימפומה פעילה. נכון להיום, אני עומדת לפני הטיפול החמישי. הוחלט כי הטיפול החמישי יהיה הטיפול הכימי האחרון מאחר שאני סובלת מכל מיני תופעות לוואי (נימול בכפות הידיים , צמרמורות וכו') הטיפול השישי יתקיים רק עם מבטרה. נכון לעכשיו בחלל הבטן הכל נקי, בצוואר נותרה בלוטה מעט מוגדלת, כס"מ - עד שני ס"מ שכאמור לא הודגמה בPET, (כשהתחלתי את הטיפולים גודלה היה מעל 6 ס"מ) הרופאה שלי מדברת על אפשרות של המשך טיפול במבטרה כל חודשיים, או לחילופין כל שלושה חודשים - כטיפול משמר ובמקביל היא מבקשת לערוך לי איסוף תאי אב מדם היקפי. אני מבקשת ללמוד על היתרונות והחסרונות הקיימים בטיפול במבטרה כטיפול משמר. אני מבינה שהמחקרים האחרונים מאוד נלהבים מתוצאותיו. אשמח באם תפני אותי למקורות מידע מיהמנים או שאם תוכלי להגיד לי מהי עמדתך בנדון. כמו כן, באם חלילה המחלה תחזור(ואני מבינה שבפוליקולר לימפומה היא אכן חוזרת) האם לא יהיה מנוס מהשתלת מח עצם? האם קיימות אופציות אחרות? האם גם כעת קיימת אפשרות שאהנה מהפוגה ארוכת שנים? לתשובתך אודה מקרב לב .
שלום רב,משנת 1998 אובחנתי כחולת המחלה.הנני נמצאת במעקב.מצבי יציב לחלוטין.בעוד כחודש וחצי אסע במסגרת טיול מאורגן לדרום אמריקה-לפרו,בוליביה,צילה,ארגנטינה וברזיל.האם עלי להתחסן או לא לאור הרקע הרפואי?בתודה פויו