שלום רב,
אבי אובחן כחולה בCLL באוגוסט 2009. נאמר לנו ע"י מומחים כי אין צורך בטיפול בשלב הזה אלא רק במעקב. אציין כי הוא נבדק גם ע"י רופאים בקנדה, הם התגורר במשך מספר חודשים אשר אף הם לא המליצו על מתן טיפול אלא מעקב בלבד.
כיום, לאחר בדיקת דם תקופתית הופנה למכון המטולוגי בגלל שהלימפוציטים הוכפלו פי 3 בפחות מ-6 חודשים (123 אלף), קיימת ירידה בטסיות והגדלת טחול, ירידה בתפקוד כלייתי. נכתב כי הוא בשלב C של המחלה.
הרופא המטפל אמר שככל הנראה יזדקק לכימוטרפיה.
אני הייתי רוצה לקבל יותר מידע על המחלה, מה ניתן לעשות, איך ניתן לעצור את ההתקדמות של המחלה.
בנוסף, אני לא יודעת לאיזה בית חולים עדיף לפנות- תל השומר או איכילוב? הבנתי שזה עדיף מבתי חולים קטנים יותר באזור (ברזילי, קפלן)- אנחנו מאזור אשדוד, ואין לנו רכב.
אודה על תשובה בהקדם...
פרופ'בן יהודה שלום. אני כתבתי לך השבוע לגבי הטיפול ברבלימיד, אך ענית לי שאין לך אפשרות לטפל בי דרך הפורום.השבוע בכנס האחרון שוחח איתך הרופא המטפל שלי ד"ר אנטוניו קוטלר מבי"ח כרמל בנוגע למקרה שלי ואת המלצת לטפל בכימו במינון גבוה כאשר הבחירה היא בין מלפאלאן ובין pace vt.הנטייה היא למלפאלאן. האם תוכלי.להאיר את עיני כיצד מתבצע הטיפול האמור, איזה מינון, כמה ימים, כמה קורסים, מה הן תופעות הלואי בעקבות הטיפול. הרופא שלי ציין כי זה טיפול לפני השתלה, איך זה מתקשר, אם השתלה אז תוך כמה זמן, הרי יש צורך במציאת תורם וזה תהליך לא פשוט. אני מזכירה שהמחלה היא מיאלומה נפוצה, כאשר אני אחרי כמה טיפולי כימו שלא צלחו. כרגע אני מסיימת מחזור שני של לרבלימיד 25 מג', כאשר ההרגשה הכללית שלי טובה והבדיקות מראות שההמוגלובין לא ירד במשך שבועיים והוא עומד על 9, לצערי גם הלויקוציתים לא השתנו והם עומדים כבר כמה שבועות על 1.5. אודה לך על מתן האינפורמציה המבוקשת, ככה יהיה לי קל יותר להתמצא בכל הסבך הרפואי.בברכת שבת שלוםסופי
בס"ד
בת 88 אובחנה למיאלומה 9.2009
תלונה עיקרית: גרד בפלג גוף העליון מתחיל אחה"צ ומגיע לשיא לכעין התקף בחצות לילה מלווה בהרגשה של חום. להקלה משתמשת בקרם גוף שיבולת שועל שגורם לכעין צמרמורת לאחר המריחה אך מקל. יקיצות בלילה בעקבות הגרד למרות נטילת אטרקס וכדור שינה. נוטלת פרדניזון במחזורים של שבוע כל 3 שבועות ללא הקלה משמעותית בגרד. הגרד הופיע קודם האבחנה בעקבותיו בוצעו בדיקות שהוליכו לאבחנה. הקלה משמעותית היתה בתקופת שימוש באלקראן ובפרדניזון. כרגע ללא אלקראן. בעבר הוצע ע"י רופא עור טיפול פוטוטראפי-לא בוצע בשל חוסר מידע וניסיון מספיק למיאלומה. רפואה משלימה מציעה ללא הבטחת הצלחה הפנוזה רפואית ודיקור סיני. מבקשים לדעת דרכי טיפול מוצלחים ומבוססים על ניסיון וידע במיאלומה בכל תחום שהוא. בברכה ותודה מראש
שלום רב
אינני מבינה את השאלה.
האם יתכן שישנן תקופות של רגיעה במחלה? האם לכך את מתכוונת?
לפי תוצאות המעקב וע"פ חוות דעת הרופא המטפל אין צורך בהתערבות נוספת מעבר לפריטניזון וזריקות אריתרופואיטין .
תודה רבה מראש
יפעת
גלובולין 4.5
האם יש צורך בפירוט נוסף?
פרופסור נכבדה
תודה עבור התייחסותך.
ישנה עדות למיאלומה והשיקול הרפואי הוא כרגע לדחות עד כמה שאפשר טיפול יעודי נוסףֿ מה עוד שמדובר בבת 89 שתחיה. יחד עם זאת קיים הגרד הלילי המטריד והמתיש כמתואר.
בתנאים האמורים האם ידוע על טיפול יעיל ומוכח לגרד?
בתודה מראש