אני מתנצלת אבל איני יכולה לענות לשאלה זו בלי לראות תוצאות של ספירות לאורך זמן ומה היתה צריכת העירויים לפני ואחרי הטיפול ברקורמון. איני יודעת על איזה תרופה את מדברת אבל ועדת חריגים זה על מנת שלא תצטרכי לשלם עבור תרופה
פרופ' שלום ,
לאימי התגלה לפני כ5 חודשים מיאלומה נפוצה, הגילוי נגרם כתוצאה מכך שהמחלה התפרצה במכה וקטלה את הכליות במהירות, הקריטנין שלה היה 12 ולאחר דיאליזות תוך כדי טיפול בולקיד , ציקלופוספאמין ודאקסאקורט הולך וקטן, כרגע הקרטנין עומד על 4.7 והמחלה נמצאת בהפוגה מלאה וטובה, על פי החלטת הרופאים הם לא מעוניינים לעשות לה השתלה משום שגם החומר שמקבלים לפני ההשתלה הוא קשה מאוד וגם עלול לקטול את הכליות והם חושבים שיש לכליות סיכוי לחזור לעצמם. בינתיים הן מאוד מרוצים מהבדיקות שלה ומההפוגה והחליטו תוך יעוץ עם הרבה רופאים בכירים בארץ ובעולם על איסוף תאים ושימור המצב כפי שהוא ללא השתלה.
האם את חושבת שזו החלטה טובה ?אם לא , מה את ממליצה לעשות ?ומה הסיכונים בכך שלא מתבצעת ההשתלה ? האם במקרה של התפרצות יהיה ניתן לעצור אותה ? והאם ניתקלת בכזה דבר ? כמו כן האם את חושבת שיש עוד תקווה לכליות ?
תודה רבה וחג שמח.
אימי בת 73 החלה טיפול ב- rchop. היא דיי חלשה- כשהיא מרגישה חולשה - היא נחה , כשקצת נרגעת היא קמה להכין משהו (עבודות הבית), מתעייפת ושוב נחה. שאלתי - האם זה שהיא קמה ועושה דברים כמעט עד קצה היכולת זה בסדר? האם רצוי שתנוח כל הזמן ? או שטוב שהיא קמה מידי פעם ועושה עבודות. אני יודעת שטוב לעשות פעילות גופנית, אבל בגלל שרוב הזמן היא חלשה לא עדיף שתנוח ממש הרבה?בתודה
עברתי השתלת מוח עצם לפני שנתיים בהצלחה.לפני כשנה קיבלתי GVHD בפה שנמשך קשה 6 חדשים ועכשיו יש סימנים קלים, לא נורא. לפני שבועיים הופיעו סימנים של תפקודי קיבה (ALT=94 AST=104) כל שבוע ישנה עליה,שייתכן מאוד שזה שוב הGVHהאם יש דרך להתגבר על כך?
אינני לוקח תרופות לGVH כבר יותר משנה.לקחתי ציקלוספורין שהשפיע עלי רע(כאבי ראש בלתי נסבלים),עברתי לפרדיזון,ולאט לאט הופסק.ההשתלה הייתה ב-2/09 ,היו לי המון שלשולי קשים מאוד,.ה-GVH החל ב12/09 ועל אף הכאבים והפצעים בפה לא לקחתי פרדיזון, התגברתי . היום יש עדין סימנים בפה אבל כאמור לא נורא ואפילו טוב שיש הבנתי.תפקודי הכבד הלקויים התחילו לפני כחודש (25 חד' מההשתלה ).מכאן, התשובה שלי אליך לגבי הגמילה מכדורים. אינני לוקח כדורים כלל מזה 14 חדשים.נפגעו לי איברים שונים (כליות, אוסטאופורוזיס קשה,ועכשיו הכבד,וגם דלקת כרונית בערמונית).אני חושש מהפרדיזון בגלל תופעות הלוואי,האם אתם נותנים תרופה אחרת? עד איזו רמת ALT ו-AST אפשר למשוך (היום 104)-תודה רבה
תודה אישה יקרה