אתמול השתתפתי בכנס בכפר המכביה בנושא CLL ולימפומות.רציתי לומר בפורום זה לפרופ' בן יהודה ולכל עמיתה לכנס- תודה רבה!!!ההרצאות היו מעניינות וחשובות והועברו בשפה פשוטה ללא מונחים רפואיים ארוכים ומפחידים.חשפתם אותי למידע חדש, עשיתם לי קצת סדר בבלאגן וגם מה שידעתי -תמיד טוב לשמוע שוב.אני רוצה להודות באופן אישי לפרופ' בן יהודה על החומר האנושי שיש במחלקה שלה. הדבר שאני הכי זוכרת מהתקופה בה טופלתי במחלקה - זה שהכרתי כל רופא/ה שטיפלו בי בשמם הפרטי. בריאות לכולם ...
פרופ' בן יהודה שלום רב,
אזכיר בקצרה את המקרה שלנו- בעלי, בן 30, חלה בפב' 2010 ב NHL מסוג LBCL. עבר 6 טיפולי R-chop, אח"כ ESHAP אחד שלא ממש הביא לשינוי (עקב שארית מחלה פעילה) ואז השתלה עצמית בנובמבר 2010.
בעלי חלה בלימפומה ואני יודעת שלא הולכים להשתלה רק על סמך פט סיטי
הדרך היחידה לאשר נוכחות מחלה פעילה היא ביופסיה! אלא אם כן לא ניתן לנתח ולהגיע לבלוטה החשודה.
פרופ' בן יהודה- איני מתיימרת חלילה לתת מידע רפואי אך הרגשתי צורך לתמוך מנסיוני ה"לא כ"כ נעים" בשנה החולפת (וגם כביולוגית :) )
סבתינו בת 89 מיאלומה נפוצה, רמת המוגלובין נמוכה, נאלצת להסתייע בתרומת זריקות אריתרופואיטין. האם ידוע על חולים חלילה שפיתחו נוגדנים לתרופה האמורה עקב אחסון בלתי נאות (חריגה מגבולות טמפרטורת האחסון 2-8 מעלות). ומה הסיכון בכך?ֿ
כמו כן האם ידוע על שיפור בתמונת הדם עקב שימוש בדבש "לייפמל"?
בהוקרה ובתודה
שלום רב
האם ישנה עדיפות לזריקות אריתרדפואיטין במינון גבוה אחת לפרק זמן לעומת מינון נמוך מספר פעמים בשבוע?
תודה רבה
בתי אובחנה כחולת CML, מטופלת בGLEEVIC . ,תופעות הלווי קשות, ובינהם חום כבר יותר משבוע.האים חום גם יכול להיות אחד מתופעות הלווי?כמה זמן נמשכים התופעות לווי?תודה מראש
ניצור איתך קשר